OULUN KÄRPÄT OY

9.3.2009

 
OULUN KÄRPÄT 46 RY

Oulun Kärpät Oy

 

OULUN KÄRPÄT OY, TIEDOTE GRANLUND

HIFK.n nettisivujen mukaan HIFK on tänään 9.3.2009 tehnyt kaksivuotisen pelaajasopimuksen Mikael Granlundin kanssa. Sopimus tulee täytenä yllätyksenä Oulun Kärpät Oy:lle, etenkin kun Kärpillä ja Granlundilla on yhä voimassaoleva pelaajasopimus.

Oulun Kärpät Oy noudattaa Jääkiekon SM-Liiga Oy:n sekä Pelaajayhdistyksen ohjeistusta ja käytäntöä pelaajasopimuksia laatiessaan. Jokaiselle pelaajalle tehdään perussopimukseksi ns. pelaajasopimus, jossa sovitaan hänen henkilökohtaiset etunsa ja velvoitteensa.

Oulun Kärpät on tehnyt Mikael Granlundin kanssa vuonna 2007 määräaikaisen neljä kautta kattavan pelaajasopimuksen, jonka ehtoja Kärpät on noudattanut, ja Granlund sekä sopimuksen hänen kanssaan allekirjoittanut isänsä Vesa Granlund ovat käsittääksemme olleet tyytyväisiä nuoren pelaajan kehittymisen varmistavaan sopimukseen.

Granlundin kehittyminen pelaajana on tapahtunut odotettuakin nopeammin, joten Kärpät on tarjonnut hänelle huomattavaa sopimuksen taloudellisten ehtojen parannusta vastaamaan hänen nykyistä kehitystasoaan, mutta hänen agenttinsa Ilkka Larva ei ole tarjouksia hyväksynyt eikä ole antanut vastatarjousta. Kärppien tietoon tuli viime viikon lopussa, että Granlundin agentti on tarjonnut häntä useisiin liigaseuroihin jo viime syksystä alkaen tietäen, että Granlundilla on sopimus Kärppien kanssa. SM-liigan keskinäisissä säännöissä myös lähdetään siitä, ettei pelaajia, etenkään nuoria pelaajia, tarjota kesken kauden muihin seuroihin ja tässä tapauksessa sekä Kärppien edustusjoukkueella sekä A-juniorijoukkueella on ottelukausi vielä kesken.

Mikael sekä Vesa Granlundin asianajaja ilmoitti 3.3.2009 vuonna 2007 tehdyn sopimuksen purkamisesta vedoten sopimuksen kohtuuttomuuteen, eli käytännössä siihen, että Granlundin taloudelliset sopimusehdot ovat riittämättömät. Kärpät vastasi purkuilmoitukseen toteamalla, että pelaajasopimus on edelleen voimassa ja että olemme olleet kauden aikana valmiita parantamaan Granlundin sopimuksen taloudellisia ehtoja, mutta agentin vastaus on ollut: ”Ei kiitos, tutkimme muita vaihtoehtoja .” Määräaikaisen työsopimuksen purku lisäksi edellyttää erityisen vakavaa laiminlyöntiä, joksi ei voida lukea sitä, että junioritason ansioistaan huolimatta vain kaksi liigaottelua pelanneelle junioripelaajalle olisi heti maksettava huippuammattilaisen palkka.

Tämän päivän sopimusilmoitus, sekä Granlundin että hänen nuoremman veljensä kaupittelu muihin liigaseuroihin kesken sopimuskauden jo paljon ennen sopimuksen purkuyritystä osoittaa agentti Larvan tavoitteet koko prosessissa. Oulun Kärpät Oy tulee pitämään kiinni sopimuksestaan sekä selvityttää tapahtumien kulun sekä selvittää sopimusrikkomuksen  seuraukset  ainakin Jääkiekon SM-Liiga Oy:llä, Suomen Jääkiekkoliitolla ja pelaajayhdistyksellä.

OULUN KÄRPÄT OY
Juha Junno
toimitusjohtaja

Jatkoa...
Granlund pelaa Kärpissä kevään 2009


www.JUNNUT.com

LÄHTEET, TEKIJÄT

Lähteet: Oulun Kärpät 46 ry, Juha Junno
Valokuvat
junnut.com, Sampo Anttila
Tekstit, taulukot ja sivujen koostaminen Sampo Anttila
Internet-sivut ja graafinen suunnittelu; Visark.com, Aki Anttila

WWW.JUNNUT.COM SIVUJEN SISÄLLÖSTÄ JA TEKIJÖISTÄ;
SAMPO ANTTILA
Kuvaus sisällöstä
Avustajat, tukijat ja aineisto

 


www.JUNNUT.com
Sivuilla esiintyvät pienet logot, vaakunat ja kuvat toimivat internet-linkkinä. Sivuilla on kymmeniä tuhansia kuvia sekä satoja linkkejä nettiin ja junnut.com -sivuille.
26. RANTALAKEUS-TURNAUS 25. - 27.1.2008 OULUNSALO / KEMPELE, LASER HTKÄRPÄT - ILVES, JÄÄKIEKON SM-LIIGAA OULUSSA 19.2.2008KÄRPÄT - ILVES, B-NUORET, SM-SARJAA OULUSSA 27.10.2007. SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITTO'

9.3.2009 Sampo Anttila
http://www.junnut.com
< Arkisto
Kuukauden juniori >