MATKAN VARRELTA 22

10.3.2009

 

SAMPO ANTTILA
Sampo Anttila


 

MIKAEL GRANLUND PELAA KEVÄÄN KÄRPISSÄ

Viimeisimmästä käänteestä Granlundin sopimusasioissa kertoo sanomalehti KALEVA verkkosivuillaan 10.3.2009

"Jääkiekkoilun superlupaus Mikael Granlund pelaa sittenkin Kärpissä vielä tänä keväänä. Granlund ja hänen isänsä Vesa Granlund tapasivat tiistai-iltana kotonaan Kärppien johtoa ja osapuolet olivat yhtä mieltä: 17-vuotiaan lahjakkuuden pitää päästä pelaamaan kovia otteluita ennen tärkeitä alle 18-vuotiaiden MM-kisoja. "

"Olen kiitollinen Kärpille, että pääsen taas jäälle kunnolla harjoittelemaan ja pelaamaan", Granlund kommentoi.

"Kärppien motiivi on se, että Mikke saa nyt pelata ja saa mahdollisimman hyvät lähtökohdat ikäluokan MM-kisoihin", Kärppien toimitusjohtaja Juha Junno muotoilee episodin uusimman käänteen.... [Kaleva 10.3.2009 21:37 JOUKO VUORJOKI ]

Oulun Kärpät on osoittanut suurta joustavuutta Granlundin sopimuskiistassa. Toivotaan. että nyt tehty ratkaisu auttaa Mikaelia ja hänen pelaajauraa pysymään hyvässä nousukiidossa.

 

RAHA RATKAISEE MUTTA EI TEE AINA ONNELLISEKSI

Pelaaja-agenttien kiinnostus yhä nuorempiin ikäluokkiin on pantu merkille eri urheiluseuroissa ja monissa perheissä. Nuorten ja lasten vanhempien on syytä toimia harkitusti ja lasten parhaaksi seuran vaihtoa ja suuria puheita tarjoavien kanssa. Koko perheen muutto kehittyvän nuoren pelimahdollisuuksien varmistamiseksi, osoittaa mihin kaikkeen vanhemmat ovat valmiita lapsensa menestyksen eteen tekemään.

Näissä muutoksissa piilee suuri riski, jota jokainen vanhempi varmaan myös vakavasti miettii. Monia pettymyksiä on Suomessakin koettu, kun haaveet ja lupaukset eivät olekaan toteutuneet toivotulla tavalla. Paluu takaisin entiseen ei ehkä onnistukaan ja jäädään tyhjän päälle vieraalla paikkakunnalla.

Lasten on syytä antaa kehittyä rauhassa lähellä omaa kotia. Erityisen vaikeaksi tilanne on monesti koettu pienillä paikkakunnilla ja harvaan asutuilla seuduilla. Mikäli halutaan kehittyä huippupelaajaksi on pakko vaihtaa paikkakuntaa. Tämä tilanne on edessä yleensä noin 14 -16 -vuotiaana, riippuen lajista ja paikallisista oloista. Lajien mahtimaihin ja suurten palkkojen perään lähdetään aikuisena. Tämä vaihe koskettaa vain hyvin harvoja ja on yleensä hyvin valmisteltu.

 

PELAAJA-AGENTTI

Suomessa jääkiekon Pelaaja-agentit toimivat Suomen Jääkiekkoilijat ry:n, Suomen Jääkiekkoliitto ry:n ja Jääkiekon SM-liiga Oy:n sekä rekisteröityjen jääkiekkoagenttien välisen sopimuksen pohjalta. Agentin on toiminnassaan noudatettava voimassa olevia lakeja, sopimuksen määräyksiä sekä arviointilautakunnan vahvistamia agenttitoiminnan tapaohjeita. Agentin on toimittava urheilullisesti ja eettisesti hyväksyttävällä tavalla. Arviointilautakunta voi poistaa agentin agenttirekisteristä joko määrä­ajaksi tai pysyvästi.

SM-liiga ja Jääkiekkoliitto, SM-liigan osakasyhteisöt ja Jääkiekkoliiton jäsenyhdistyksinä olevat Mestis-seurat eivät neuvottele pelaajasopimuksista muiden kuin rekisteröityjen agenttien kanssa. Käytännössä tämä johtaa siihen, että pelaajan on hankittava neuvotteluja hoitamaan em. rekisteröity jääkiekkoagentti. Rekisteröityjä jääkiekkoagentteja on yli kolmekymmentä. Pelaajalla on kuitenkin aina oikeus neuvotella pelaajasopimuksensa itse ilman edustajaa tai avustajaa sekä käyttää pelaajasopimustaan koskevissa neuvotteluissa edustajanaan tai avustajanaan puolisoaan tai lähisukulaistaan.

Oulun Kärppien tiedote
Suomen Jääkiekkoilijat ry
Kiekkojuniori kiistakapulana Oulussa 4.3.2009 23:00
Granlundin sopimussopassa liian monta keittäjää10.3.2009 23:05
Kaleva


www.JUNNUT.com

LÄHTEET, TEKIJÄT

Lähteet: SJRY, Kaleva, Oulun Kärpät Oy
Valokuvat
junnut.com, Sampo Anttila
Tekstit, taulukot ja sivujen koostaminen Sampo Anttila
Internet-sivut ja graafinen suunnittelu; Visark.com, Aki Anttila

WWW.JUNNUT.COM SIVUJEN SISÄLLÖSTÄ JA TEKIJÖISTÄ;
SAMPO ANTTILA
Kuvaus sisällöstä
Avustajat, tukijat ja aineisto

 


www.JUNNUT.com
Sivuilla esiintyvät pienet logot, vaakunat ja kuvat toimivat internet-linkkinä. Sivuilla on kymmeniä tuhansia kuvia sekä satoja linkkejä nettiin ja junnut.com -sivuille.
26. RANTALAKEUS-TURNAUS 25. - 27.1.2008 OULUNSALO / KEMPELE, LASER HTKÄRPÄT - ILVES, JÄÄKIEKON SM-LIIGAA OULUSSA 19.2.2008KÄRPÄT - ILVES, B-NUORET, SM-SARJAA OULUSSA 27.10.2007. SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITTO'

9.3.2009 Sampo Anttila
http://www.junnut.com
< Arkisto
Matkan varrelta >