MATKAN VARRELTA 23

6.4.2009

 

SAMPO ANTTILA
Sampo Anttila


 

OULUN KÄRPÄT 46 RY:N B-NUORTEN VALMENTAJA
PETRI MATTILA TAPPARAAN

PERTI MATTILA

Oulun Kärpät 46 ry:n B-nuorten valmentaja Petri Mattila on tehnyt 1 + 2 v sopimuksen Tapparan kanssa. Mattila siirtyy Tapparan liigajoukkueen valmennusryhmään. Mattila tunnetaan vaativana valmentajana, jonka tavoitteena on pelaajien kehittäminen ja voimakas voittamisen kulttuuri.

OULUN KÄRPÄT 46 RY

Kärppien toiminnanjohtaja Harri Aho lähetti "onnittelut Petelle, kun hän sai tuollaisen mahdollisuuden. Meidän puolesta tietysti hienoa, että meidän organisaatiosta valmentaja on kelvannut noin isoihin saappaisiin."

Aho kertoo, että "Kärpät halusi antaa Mattilalle mahdollisuuden siirtyä liigavalmentajaksi kesken sopimuskauden. Mattila valmensi kolme kautta Kärppien B-nuoria, joista ensimmäisellä kaudella 9. toisella kaudella 4. ja kolmas kausi päättyi pronssijuhliin. Työtäpelkäämätön, pedantti valmentaja, jolle jääkiekkoilu on todella lähellä sydäntä ja tehnyt laadukkaasti työtä." Harri Aho halusi vielä lopuksi " kiittää kuluneista vuosista kärppäorganisaation hyväksi ja toivottaa onnea Petri Mattilalle tulevissa haasteissa."

TAPPARA

6. huhtikuuta, 2009
PETRI MATTILA TAPPARAN VALMENNUSRYHMÄÄN

Tapparan päävalmentajaksi palaa sairauslomansa jälkeen viime kaudellakin joukkuetta luotsannut Mikko Saarinen. Saarinen sairastui äkillisesti kauden lopussa, ja perusteellisten tutkimusten jälkeen hänellä on todettu syöpä, joka leikattiin maaliskuussa. Saarisen toipuminen leikkauksen jälkeen on sujunut odotetusti, mutta varmuuden vuoksi tutkimuksia ja hoitoja jatketaan edelleen. Tämän jälkeen Tappara ei anna enempää tiedotteita koskien Saarisen terveydentilaa.

Uutena miehenä Tapparan valmennusryhmään liittyy 1+2 -mallisella sopimuksella 39-vuotias Petri Mattila, joka on viimeiset kolme kautta toiminut Kärppien B-juniorien vastuuvalmentajana. 2000-luvun alkupuolella hän toimi viisi vuotta JYPin A-nuorten päävalmentajana, ja sitä ennen JYPin valmennuspäällikkönä. Mattila on lähtöisin alunperin Tampereelta ja aloittanut valmentajauransa jo 1980-luvun puolella Tapparan E- ja D-junioreissa.

Mattila on toiminut ammattivalmentajana kahdeksan vuotta suoritettuaan ammattivalmentajatutkinnon vuonna 2000. Näinä kahdeksana vuotena hänen joukkueensa ovat voittaneet neljä SM-mitalia. Maajoukkueissa Mattila on vuosina 2002-2006 toiminut pää- ja apuvalmentajana U18-, U17- ja U16-maajoukkueissa. Maajoukkueessa hän toimi myös samassa valmennusryhmässä Mikko Saarisen kanssa.

Tapparan valmennusryhmässä jatkavat Aleksander Barkov, maalivahtivalmentaja Jussi Parkkila ja fysiikkavalmentaja Jaakko Kailajärvi.

Pauli Järvinen ottaa vastuulleen kirvesrintojen A-nuorten valmennuksen. Muu johtoryhmä A-nuoriin ratkeaa myöhemmin. [Tappara Online]

Tapparassa käynnistetty uusiutumisprosessi

"Tapparan toimitusjohtaja Mikko Leinosen mukaan Mattilan saaminen mukaan valmennukseen kuuluu uusiutumisprosessiin. Pitää antaa kiitokset Oulun Kärppien juniori-ry:lle, jolla oli sopimus Mattilan kanssa vielä ensi kaudesta, mutta he suostuivat purkamaan sen. Hienoa, että jääkiekkoperheestä löytyy myös seuroja, jotka tekevät yhteistyötä ja ajattelevat valmentajankin parasta kun tällainen paikka aukesi."

 

Tapparan päävalmentaja Mikko Saariselle Petri Mattila on tuttu mies.

" Valmennustiimiin on tullut uusi jäsen Petri Mattila, joka siirtyy Tapparan liigavalmennukseen Oulun Kärppien B-junioreista. Kyseessä on Saariselle varsin tuttu kaveri.

– Pete on tuttu mies jopa ihan lapsuudesta asti, ja sitten junnuissa opeteltiin yhdessä tätä valmennushommaa. Hän sitten vaihtoi maisemaa Jyväskylään ja Ouluun, mutta ollaan pidetty yhtä, ja nuorisomaajoukkueessa valmennettiin yhdessä. Minulla on ollut pidemmän aikaa jo mielessä, että siinä on mies jonka haluaisin omaan tiimiini, ja nyt se toteutui, Saarinen kertoo.

Ryhmän uusi mies Petri Mattila on 2000-luvun ajan toiminut päävalmentajana JYPin ja Kärppien juniorijoukkueissa. Hän on vastannut joukkueissaan lähes kaikesta, mikä Saarisen mukaan on tehnyt hänen osaamisestaan todella monipuolista ja hyödyllistä ensi kauden Tapparalle.

– Pete on hyvä yksilön kehittäjä ja pelaajien harjoituttaja, joka tuo tiimiin erittäin monipuolista osaamista. Erikoistilanteet ja hyökkäyspelaaminen ovat asioita mihin haen Petestä ja Sashasta apua. Viime kaudella mielestäni meidän hyökkäyspelaaminen ei kantanut niin pitkälle kuin sen olisi pitänyt kantaa ja tulos oli mikä oli. Valmennusryhmän muutoksen kautta siihen haetaan parannusta, analysoi Saarinen. "


www.JUNNUT.com

LÄHTEET, TEKIJÄT

Lähteet: Harri Ahon puh.haastattelu. Tappara, internet-sivut
Valokuvat
junnut.com, Sampo Anttila
Tekstit, taulukot ja sivujen koostaminen Sampo Anttila
Internet-sivut ja graafinen suunnittelu; Visark.com, Aki Anttila

WWW.JUNNUT.COM SIVUJEN SISÄLLÖSTÄ JA TEKIJÖISTÄ;
SAMPO ANTTILA
Kuvaus sisällöstä
Avustajat, tukijat ja aineisto


www.JUNNUT.com
Sivuilla esiintyvät pienet logot, vaakunat ja kuvat toimivat internet-linkkinä. Sivuilla on kymmeniä tuhansia kuvia sekä satoja linkkejä nettiin ja junnut.com -sivuille.
KÄRPÄT - TAPPARA, SM-LIIGAA 10.1.2009OULUN KÄRPÄT NORDIC TROPHY TURNAUKSESSA 2008MIKAEL GRANLUND PELAA KÄRPISSÄKATSO VIDEO. OULUN KÄRPPIEN B- NUORTEN SM-SARJAN PRONSSIMITALLISTIT KUKITETTIIN 19.3.2009

14.04.2009 Sampo Anttila
http://www.junnut.com
< Arkisto
Matkan varrelta >