MATKAN VARRELTA 20.3.2008

SAMPO ANTTILA

Sampo Anttila
SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITTOJÄÄKIEKON SM-LIIGAOULUN KÄRPÄTOULUN KÄRPÄT 46 RYKIEKKO-LASEROULUN LIPPO, JUNIORITKEMPELEEN KIRI

SM-liiga - Janne Pesonen - Tuomas Tarkki - Jere Karalahti - Kiekko-Laser
Naiset ja kärppänuoret - Harjoitushalli käytössä - Pesisjoukkueet - Kärppäveteraanit

TAPAHTUMIA KAUDELLA 2007 - 2008
FINAALIT LÄHESTYVÄT

Oulun Kärppien kausi on sujunut erinomaisesti. Naiset voittivat pronssia ja B/C-nuoret ovat taistelemassa mitaleista. Liigajoukkue on voittanut runkosarjan ja jatkaa pelejä pleijareissa. Uusi harjoitushalli on otettu käyttöön ja seuran talous on kunnossa. Kärpät tähtää huipulle, Venäjän sarja puhuttaa ja kansainvälistyminen etenee. Kaikki tämä vaatii suunnatonta työpanosta ja ammattitaitoa. Vanhempien uhrauksia lastensa hyväksi. Kaikkea tätä tuntuu löytyvän Kärppäperheestä.

Työtä on tehty myös muissa Oulun ja ympäristön seuroissa. Menestystä on syntynyt vaihtelevasti, seuran resursseista riippuen. Kaikki ovat kuitenkin ponnistelemassa urheilun, terveellisten elämäntapojen sekä sosiaalisen ja pelillisen menestyksen puolesta.

Olemme siirtymässä pian talvilajeista kesälajeihin. Käväisimme myös vilkaisemassa miten Ouluhalli toimii pesäpallon harjoitushallina.

SM-liigan runkosarjan voitto Oulun Kärpille

Oulun Kärppien runkosarja voitto tuli 121 pisteellä ja kuuden pisteen erolla hyvin loppukauden pelanneeseen Bluesiin. Harkimon Jokerit selvitti tiensä kolmanneksi 105 pisteellä. Perinteikäs ja moninkertainen Suomen mestari Tappara nousi neljänneksi 104 pisteellä.

SM-LIIGA, PLAYOFFS 2008


Hannes Hyvönen johtaa Kärppien pistepörssiä (1 maali + 10 syöttöä) Playoffs otteluissa, toisena Janne Pesonen (5 + 2) ja kolmantena Michal Bros (3 + 3), tilanne 19.3.2008

Kahdeksan parasta SM-liigajoukkuetta on pelannut playoff-otteluita. Otteluparit ovat Kärpät - Ilves, Blues - HIFK, Jokerit - Pelicans ja Tappara - JYP.

Ilves on ollut odotettua tiukempi vastus Kärpille. Neljännesfinaaleista on nyt pelattu viisi kierrosta ja Kärpät on pelannut vaihtelevasti. Tilanne on 3 - 2 voitoin Kärppien eduksi. Seuraava peli pitkäperjantaina (21.3.) voi vapauttaa Ilveksen kesälomalle, tai sitten ei. Ratkaisu voi tietysti siirtyä myös Ouluun lauantaiksi. Neljä voittajaa jatkavat semifinaaliin. Finaalit alkavat 5.4. ja mestari on selvillä viimeistään 15.4. Pidetään joukolla peukkuja Kärpille. Blues on ainoana selvittänyt tiensä jatkoon viidellä ottelulla, HIFK on jo kesälomalla.

JUNNUT.com seuraa ja päivittää SM-liigan Playoffs otteluita Playoffs ja Mestiskarsinnat
-sivuillaan.

"Finnish champs seek yet another title" artikkelin kirjoittaja Bill Meltzer käy varsin seikkaperäisesti läpi Kärppien runkosarjan tapahtumat . Erityistä huomiota saavat Janne Pesonen, Jere Karalahti ja Tuomas Tarkki.

Alkuun

Janne Pesonen

Oulun Kärppien Janne Pesonen kävi pokkaamassa kaikki SM-liigan runkosarjan henkilökohtaisten tilastojen ykköspalkinnot.

Kova tahti on jatkunut myös Playoffs otteluissa, vaikka mies oli poissa yhdestä ottelusta vatsataudin vuoksi. Pisteitä on kertynyt viidellä maalilla ja kahdella syötöllä yhteensä seitsemän pistettä. Oulussa 19.3. pelatussa Kärpät - Ilves ottelussa Janne teki hattutempun. Kovan luokan pelimies.

Alkuun

Tuomas Tarkki

Kärppien voittojen sinetti on ollut Tuomas Tarkki, joka on saanut tasokkaan kollegan parikseen loppukauden kattavalla pelaajasopimuksella Kärppiin siirtynyt maalivahti Andy Chiodon. Tuomas Tarkki on ollut sairaslomalla ja moni epäili, pystyykö hän pelaamaan tällä kaudella. Pelit kuitenkin jatkuivat ja Tarkki on vuorotellut Chiodon kanssa playoff-oteluissa. Oulussa 19.3. Tarkki oli maalinsuulla Kärpät voitti ottelun 6 - 3. Kärpillä on vahva maalivahtikaksikko tuleviinkin playoffs-otteluihin.

Alkuun

Jere Karalahti

Jääkiekkoilija Jere Karalahdelle tuomittiin yksi vuosi ja kahdeksan kuukautta ehdollista vankeutta avunannosta törkeään huumausainerikokseen. Karalahti menettää valtiolle huumausainerikokseen käyttämänsä rahat, 10 000 euroa. Espoon käräjäoikeus julkisti tuomion tänään (20.3.2008).

Karalahti on ollut sitkeästi julkisuudessa koko pelaajauransa ajan. Oulun Kärppien kanssa Karalahti teki vuoden sopimuksen 13.8.2007. Karalahden vaiheista kerroin edellisessä matkan varrella jutussani mm.

Suurimpiin yllätyksiin on luettava Jere Karalahden vuoden sopimus kärppäpuolustuksen vahvistukseksi. Hyvin kehittyneen alkukauden pelien jälkeen, ehkä kaikkein suurimmat yllätykset koettiin Kärppä-organisaatiossa. kun poliisit ottivat kiinni Jeren marraskuun alussa, kesken Kärppä-harjoitusten. Jere oli vangittuna lähes kuukauden epäiltynä törkeästä huumausainerikoksesta. Oulun Kärpät Oy purki Jere Karalahden työsopimuksen12.12.2007 ja SM-liiga asetti Jerelle väliaikaisen pelikiellon.

Nyt Jere Karalahti agentteineen miettii varmaan Jeren jatkomahdollisuuksia. Samoin SM-liiga ja SJL joutunevat ottamaan julkisesti kantaa Jeren pelimahdollisuuksiin.

Toivottavasti käräjäoikeuden antamat tuomiot otetaan myös viestinä urheilun parissa toimiville, urheilun on oltava puhdasta ja toiminnan nuhteetonta.

YLE Urheilun juttuja Karalahdesta

 SM-liiga joutuu tarkkaan harkitsemaan Karalahti-päätökset

http://www.yle.fi/urheilu/kuvat/tyhja.gif

 

Karalahdelle ehdollista vankeutta

http://www.yle.fi/urheilu/kuvat/tyhja.gif

 

Karalahti haluaa jatkaa uraansa SM-liigassa

http://www.yle.fi/urheilu/kuvat/tyhja.gif

 

Tyrmistynyt Karalahti harkitsee valittamista

http://www.yle.fi/urheilu/kuvat/tyhja.gif

 

Karalahden vaiheikas tie vankeuteen

http://www.yle.fi/urheilu/kuvat/tyhja.gif

 

Karalahden kohtalon päivä tänään

http://www.yle.fi/urheilu/kuvat/tyhja.gif


Alkuun

Kiekko-Laser on ollut kovassa iskussa
- Mestis tähtäimessä

KIEKKO-LASER

Kiekko-Laser on ollut vahvasti tyrkyllä Mestikseen. Parhaillaan on menossa Mestiksen karsintasarja, jossa Kiekko-Laser on kohdannut D-Kiekon. Seuraava kotipeli on perjantaina 21.3. 2008 klo 17.00.

Alkuun

Naiset ja kärppänuoret menestyneet erinomaisesti

SUOMEN MM-JOUKKUE VALITTU, KUVASSA JOUKKUEESEEN VALITTU EINI LEHTINEN TOIMII MM-JOUKKUEEN VARAKAPTEENINA

Oulun Kärppien Naiset taisteli SM-sarjassa pronssia. Blues vei mestaruuden Ilves hopealle ja Cats hävisi pronssiottelun Kärpille. Kärppäkapteeni Eini Lehtinen voitti SM-sarjan pistepörssin.

Vuoden 2008 MM-kisoihin Kiinaan on Naisten MM-joukkue valittu. Oulun Kärpistä valittiin Suomen MM-joukkueeseen #11 Eini Lehtinen (varakapteeni), # 20 Saija Sirviö ja # 7 Mira Jalosuo. Onnea otteluihin!

A-nuorten SM-liigassa Oulun Kärpät säilytti sarjapaikkansa ja jatkaa ensi kaudella uudistumistaan. Kärpät keräsi runkosarjassa 53 pistettä. Runkosarjan voiton vei JYP 87 pisteellä, toiseksi tuli KalPa 84 pistettä, kolmanneksi Blues 80 pistettä ja neljänneksi HPK 71 pisteellä.

Pronssiottelu pelataan 22.3. Jyväskylässä, JYP - HPK. Finaalissa (paras viidestä) ovat vastakkain KalPa ja Ässät.

KÄRPÄT PRONSSIOTTELUUN, B-NUORTEN SM-SARJA, PLAYOFFS

Kärppien B-nuoret pelaavat 21.3. pronssiottelun Espoossa jossa Kärppiä vastaan asettuu Blues. Finaaliin menivät Jokerit ja HPK. Finaali pelataan paras kolmesta ja mestari on selvillä viimeistään 24.3.2008.

Runkosarjan voitti vahvoilla esityksillään Jokerit joka hävisi ainoastaan 4 ottelua ja keräsi 26 ottelustaan yhteensä 66 pistettä. Toiseksi tuli HPK 53 pistetä, kolmanneksi Blues 50 pistettä ja yhden pisteen vähemmän tahkonnut Oulun Kärpät oli neljäs.

KÄRPÄT - JOKERIT FINAALI RAKSILASSA OULUSSA 23.3.2008 KLO 13.15, C-NUORTEN SM-SARJA, PLAYOFFS

C-nuorten SM-sarjassa runkosarjan viidenneksi tullut Oulun Kärpät raivasi tiensä finaaliin voittamalla HPK:n ja TPS:n voitoin 2 - 0. TPS kaatui Kärppien kotiottelussa 16.3.2008 jatkoajalla 5 - 4. Kärpät asettuu runkosarjan voittajaa Jokereita vastaan. Finaalisarja (paras viidestä) alkaa 21.3. ja mestari on selvillä viimeistään 30.3.

Alkuun

Harjoitushalli käytössä

Oulun kaupungin ja Oulun Kärpät Oy:n yhteistyönä on valmistunut harjoitushalli, Raksila 2, on otettu vastaan myönteisesti. Halli palauttaa Oulun hallitilanteen huutavasta pulasta niukkaan hallikapasiteettiin. Ouluun tarvittaisiin ainakin neljä kaukaloa lisää. Ulkokenttien hyödyntämien on jäänyt vähiin. Kuluneen kauden lämmin syksy siirsi kenttien kunnostusta ja maaliskuun lämpimät sulattivat jäitä niin että kenttien tehokas käyttöaika jäi todella lyhyeksi.

Hallissa on jo pelattu ensimmäiset junioriturnaukset ja halli todettu toimivaksi.

Alkuun

Pesisjoukkueet harjoittelevat Ouluhallissa

Oulun Lipon ja Oulun lähikuntien joukkueet ottavat jo pieniä harjoituspelejä Ouluhallissa. Kävimme hetken seuraamassa Oulun Lipon ja Kempeleen Kirin poikajoukkueiden harjoituspeliä. Hyvin näytti pomppivan ja lentävän pesäpallo hallin vihreällä matolla. Erinomainen sisäharjoitustila talven pakkasilla juoksuratoineen ja punttisaleineen. Katso Ouluhalli

Alkuun

OULUN KÄRPÄT 46, HISTORIAA, VUODET 1946 - 1981

Kärppäveteraanit muistelivat

Suomessa pelattiin 80 vuotta sitten ensimmäinen virallinen jääkiekko-ottelu Pyhäjärven jäällä. Ouluun tuo silloin erikoinen peli tuli parikymmentä vuotta myöhemmin Jääkiekkoliiton tilaisuudesta heränneen kiinnostuksen myötä. Tuolloin vielä nuori seura, Oulun Kärpät 46 ry pääsi tositoimiin, kun kaupunkiin saatiin ensimmäinen jääkiekkokaukalo. Kärppien perustamisesta tulee 15.5. kuluneeksi 62 vuotta.

Alkuaikojen toimijoita ja pelimiehiä, todellisia uudisraivaajia haastateltiin 18.3. pidetyssä veteraani-illassa. Mukana oli pari nuorempaakin mittavan päivätyön Kärpissä tehnyttä uudisraivaajaa.

Tilaisuuden järjesti JUNNUT.com yhteistyössä Oulun Kärpät 46 ry:n kanssa. Mukana olivat Kärppien kunniapuheenjohtajien Ilmari Mattilan ja Jorma Nykäsen lisäksi Pertti Huhtela, Olli Lahtinen, Pentti Maijala, Veijo Niemelä, Tauno Ollikainen ja Eero Tauriainen. Tilaisuuden avasi Oulun Kärpät 46 ry:n puheenjohtaja Juha Juntunen. Toiminnanjohtaja Harri Aho esitelmöi Kärppä-brändistä.

Tilaisuus videoitiin ja vilkas keskustelu saatiin talletettua myös nauhalle. Kuvauksen ja käytännön järjestelyt hoitivat Aki Anttila Visark.com (video) ja Sampo Anttila (digi).

Kiitos kaikille tilaisuuteen osallisille. Ilman menneisyyden tuntemista, tulevaisuuden rakentamiselta puuttuu perustus. Kuten KALEVAn toimittaja Jouko Vuorjoki Kärppäjuhlan aikaan kirjoitti: " Juhlan hetkellä pinnalle pitää nostaa esiin myös uudisraivaajat, jo 1940-luvulla omat ponnistelunsa tehneet kärppäläiset. Ilman historiaa ei ole nykyaikaa. Välillä Kärpät on kokenut todella huonojakin aikoja, mutta pohjoissuomalainen ihminen taitaa olla sellainen, ettei hän anna millään periksi. - Ei ainakaan Kärpät."

Kärppähistorian tallentamista tullaan jatkamaan myös henkilökohtaisin haastatteluin ja aineiston kartoituksella. JUNNUT.com tulee jatkamaan juttusarjaa näiltäkin osin.

OULUN KÄRPÄT 46, HISTORIAA, VUODET 1946 - 1981KIEKKOLEIJONA JORMA NYKÄNEN, KÄRPPIEN ALKUAJAN HISTORIAA 2

Alkuun


www.JUNNUT.com

LÄHTEET, TEKIJÄT

Lähteet: junnut.com seurojen ja liittojen internet-sivut
Valokuvat junnut.com, Sampo Anttila
Tekstit, Sampo Anttila
Taulukot ja sivujen koostaminen
Sampo Anttila
Internet-sivut ja graafinen suunnittelu; Visark.com, Aki Anttila

WWW.JUNNUT.COM SIVUJEN SISÄLLÖSTÄ JA TEKIJÖISTÄ;
SAMPO ANTTILA
Kuvaus sisällöstä
Avustajat, tukijat ja aineisto

Useimmista sivun kuvista saat suuremman klikkaamalla kuvaa!

Alkuun


www.JUNNUT.com
Sivuilla esiintyvät pienet logot, vaakunat
ja kuvat toimivat internet-linkkinä. Sivuilla
on kymmeniä tuhansia kuvia sekä satoja
linkkejä nettiin ja junnut.com -sivuille.
JUHO NIEMI, MAALISKUUN 2008 KUUKAUDEN JUNIORI, OULUN KÄRPÄT 46 RYRAKSILAN HARJOITUSHALLI, "Raksila 2", JÄÄHALLI OULUSSAKÄRPPIEN LUISTELUKOULUN TURNAUS 11.11.2007 '

31.3.2008 Sampo Anttila
http://www.junnut.com
< Arkisto
Matkalta >