MATKAN VARRELTA 15.1.2008

SAMPO ANTTILA

Sampo Anttila
OULUN KÄRPÄTOULUN KÄRPÄT 46 RY

Oulun Kärpät , Kärppä-säätiö

VUOSI VAIHTUI, TAPAHTUMIA KAUDELLA 2007 - 2008

Kulunut syksy on ollut monella tapaa yllätyksellinen. Oulun Kärpät uusi joukkuetta monien yllätykseksi hankinnoilla, joita ei parhainkaan veikkaaja osannut ennakoida. Kärppä-organisaatioissa on tehty monia kauaskantoisia päätöksiä, joilla turvataan Oulun Kärppien menestystä sekä kotimaisissa sarjoissa että kansainvälisillä kentillä.


Jere Karalahti

Suurimpiin yllätyksiin on luettava Jere Karalahden vuoden sopimus kärppäpuolustuksen vahvistukseksi. Hyvin kehittyneen alkukauden pelien jälkeen, ehkä kaikkein suurimmat yllätykset koettiin Kärppä-organisaatiossa. kun poliisit ottivat kiinni Jeren marraskuun alussa, kesken Kärppä-harjoitusten. Jere oli vangittuna lähes kuukauden epäiltynä törkeästä huumausainerikoksesta. Oulun Kärpät Oy purki Jere Karalahden työsopimuksen12.12.2007 ja SM-liiga asetti Jerelle väliaikaisen pelikiellon.

Espoon kihlakunnansyyttäjä julkisti Jere Karalahtea koskevan päätöksen 15.1.2008 jonka mukaan Jere sai syytteen törkeästä huumausainerikoksesta. Oikeudenkäynti pidetään 29.1.2008, jolloin syytteet ratkaistaan laajassa oikeudenkäynnissä. Jeren pelaajaura on vaakalaudalla, ainakin kuluvan kauden osalta pelit lienevät pelattu.

Viime päivinä on keskusteltu Jeren paluusta SM-liiga joukkueisiin. Eilen HIFK:n hallitus käeitteli asiaa: "Jere Karalahti on maailmanluokan jääkiekkoilija, joka olisi kova vahvistus mille tahansa suomalaiselle SM-liigajoukkueelle, myös HIFK:lle. Tiemme ovat valitettavasti eronneet", toteaa HIFK:n hallituksen puheenjohtaja Harri Tuohimaa.

Oulun Kärpät Oy:n toimitusjohtaja on kiistänyt julkisuudessa olleet uutiset, joiden mukaan Kärpät olisi tarjonnut Jere Karalahdelle uutta sopimusta.

Syytteen jälkeen Jeren mahdollisuudet pelata SM-liigassa kuluvalla kaudella on käytänössä menetetty.


Jari Viuhkola


Jari Viuhkola

Jari Viuhkola on pelannut juniorista asti Oulu Kärpissä. Helmikuun lopulla 28 vuotta täyttävä huipputaitava sentteri päätti palata lyhyen Pohjois-Amerikan vierailun jälkeen Suomeen. Jari on suosittu pelaaja, jolla olisi ollut varmasti ottajia muissakin suomalaisissa seuroissa, mutta Kärpät kiinnosti Jaria ja niin seuraavaakin kautta kattava sopimus syntyi. Jari on ollut keskeinen pelaaja Kärppien 2000-luvun menestyksessä.

Jari Viuhkola palaa Kärppiin

"Jääkiekon SM-liigassa pelaava Oulun Kärpät saa odotetun vahvistuksen, kun keskushyökkääjä Jari Viuhkola tekee paluun kasvattajaseuraansa. Alkukauden AHL-seura Lowell Devilsissä pelannut Viuhkola ja Kärpät tekivät tämän ja seuraavan kauden kattavan sopimuksen. Viuhkolan kausi Pohjois-Amerikassa meni pilalle selkävaivan vuoksi. Loukkaantuminen oli myös syynä Ouluun palaamiselle. Arto Aunola haastatteli Viuhkolaa." YLE Radio Suomi 17.12.2007Kärppäperhe kokoontui jouluillalliselle ja
sopi yhteisistä tavoitteista

13.12.2007

Kärpien osakeyhtiön, ry:n ja Kärppä-säätiön hallinto kokoontui jouluillalliselle. Ohjelmassa oli uuteen harjoitushalliin tutustuminen ja tavoitteiden asettaminen tulevalle vuodelle. Kansainvälisyys ja seuran brändistä huolehtiminen olivat keskeisinä asioina esillä.

13.12.2007

13.12.2007

13.12.2007


Kärppä-säätiö

18.8.2007

Kärppä-säätiön kuluvan vuoden suurin lahjoitus oli 10. Pohjois-Suomen jääkiekkopäivien yhteydessä yli sata Pohjois-Suomen junioriseurojen edustajaa oli vastaanottamassa Kärppä-säätiön maalivahti- varustelahjoitusta.

Kärppä-säätiö on jakanut avustuksia ja stipendejä yli 200 000 euroa. Säätiö jakoi 17.5.2003 historiansa ensimmäiset stipendit. Stipendin saivat: Joel Lehto (-88),Miika Keränen (-89), Saija Sirviö (naiset) ja Antti Erkinjuntti (B).


Harjoitushalli parantaa harjoitusmahdollisuuksia

Oulun kaupungin ja Oulun Kärpät Oy:n yhteistyönä on valmistumassa Raksilaan harjoitushalli. Halli otetaan käyttöön tammikuussa 2008. Hallin tarve on kova, sillä käytöstä poistunut ns. peltihalli karsi Oulussa muutoinkin niukkaa hallikapasiteettia.

Raksilan harjoitushallin kaukalon koko (28 x 58 m) täyttää Kansainvälisen jääkiekkoliiton (IIHF) vaatimukset. Halliin tulee katsomo, johon mahtuu 150 katsojaa, pukuhuoneita on neljä. Hallin kustannukset ovat noin 1,9 milj. euroa.

10.1.2008

Oulun Kärppien ja Oulun kaupungin yhteistyön tuloksena on saatu Raksilan alueelle uuden harjoitushallin.

10.1.2008

13.12.2007

Heikki Airio

Hallin omistaa Kiinteistö Oy Raksilan Harjoitushalli. Kiinteistöyhtiön hallitus muodostuu Oulun kaupungin ja Oulun Kärppien organisaation edustajista, toimitusjohtajana toimii Heikki Airio.


Oulun Kärpät EEC turnauksessa Pietarissa10. - 13.1.2008

KÄRPÄT - SPARTA PRAHA, EUROOPAN MESTAREIDEN TURNAUS 10.1.2008
Oulun Kärppien tie EEC turnauksessa Pietarissa osoittautui ennakko-odotuksia kivisemmäksi. Tie Finaaliin katkesi jo ensimmäisessä pelissä Kärpät Oulu - Sparta Praha. Tunnelmat paranivat kärppäleirissä kun Kärpät voitti Davosin (HC Davos vs. Kärpät 1 - 6)


Suomen ensimmäinen virallisesta jääkiekko-ottelusta 80 vuotta

Suomessa pelattiin 80 vuotta sitten ensimmäinen virallinen jääkiekko-ottelu Pyhäjärven jäällä. Haastateltaessa Valter Tuomea, häneltä kysyttiin mm. kuka voittaa keväällä 2008 jääkiekkomestaruuden, Tuomi vastasi "Kyllä minä Kärppiin uskon". Voi vain todeta, että hyvin on lähes satavuotias Tuomi perillä jääkiekon nykytilastakin. Oulun Kärppien perustamisessta on lähes 62 vuotta. Kärpät johtaa jääkiekon SM-liigan runkosarjaa.

Seuraavassa linkit Ylen 14.1.2008 julkaisemaan juttuun.

JÄÄKIEKKO, SM-LIIGA
Valter Tuomi - Suomen vanhin jääkiekon Suomen mestari

"Tiistaina 15.1 tulee kuluneeksi tasan 80 vuotta siitä, kun Suomessa pelattiin ensimmäinen virallinen jääkiekko-ottelu. Historiallisessa ottelussa kohtasivat Pyhäjärven jäällä Tampereen Pyrintö ja Tampereen Palloilijat. Kaikkien aikojen ensimmäisen Suomessa pelatun jääkiekko-ottelun vei Palloilijat niukasti 2-1. Tuon ottelun pelaajista on yksi henkilö vielä elossa, nyt 98-vuotias Valter Tuomi joka pelasi kyseisessä ottelussa maalivahtina Tampereen Palloilijoiden riveissä." YLE 14.1.2008
LUE LISÄÄ


www.JUNNUT.com

LÄHTEET, TEKIJÄT

Lähteet: junnut.com
Karalahti ei liity HIFK:hon, HIFK:n Internet-sivut (14.1.2008)
YLE Radio Suomi 17. ja 30.12.2007
Jäähallin tiedot: Heikki Airio 7.1.2008
Valokuvat junnut.com, Sampo Anttila
Tekstit, Sampo Anttila
Taulukot ja sivujen koostaminen
Sampo Anttila
Internet-sivut ja graafinen suunnittelu; Visark.com, Aki Anttila

WWW.JUNNUT.COM SIVUJEN SISÄLLÖSTÄ JA TEKIJÖISTÄ;
SAMPO ANTTILA
Kuvaus sisällöstä
Avustajat, tukijat ja aineisto

Useimmista sivun kuvista saat suuremman klikkaamalla kuvaa!


www.JUNNUT.com
Sivuilla esiintyvät pienet logot, vaakunat
ja kuvat toimivat internet-linkkinä. Sivuilla
on kymmeniä tuhansia kuvia sekä satoja
linkkejä nettiin ja junnut.com -sivuille.
KÄRPÄT - PELICANS, A-NUORTEN SM-LIIGAA OULUSSA 12.1.2008, SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITTOKÄRPÄT - BLUES, JÄÄKIEKON SM-LIIGAA OULUSSA 5.12.2007KÄRPÄT - HIFK, JÄÄKIEKON SM-LIIGAA OULUSSA 22.11.2007KÄRPPIEN LUISTELUKOULUN TURNAUS 11.11.2007 '

17.1.2008 Sampo Anttila
http://www.junnut.com
< Arkisto
Matkalta >