MATKAN VARRELTA 9.11.2007, päivitetty viimeksi 7.12.2007

SAMPO ANTTILA

Sampo Anttila
OULUN KÄRPÄTJÄÄKIEKON SM-LIIGA

Oulun Kärpät SM-liigassa

JERE KARALAHTI VANGITTU

Oulun Kärpät Oy tiedotti tänään Jere Karalahden vangitsemistapauksesta

09.11.2007 13:46
OULUN KÄRPÄT OY TIEDOTTAA

"Espoon käräjäoikeudessa on tänään käsitelty Espoon poliisin vangitsemisvaatimusta Jere Karalahden osalta. Poliisi on vaatinut Karalahden vangitsemista, koska poliisin käsityksen mukaan on todennäköistä syytä epäillä Jere Karalahden syyllistyneen törkeään huumausainerikokseen.

Espoon käräjäoikeus on tänään 9.11.2007 antamallaan päätöksellä päättänyt vangita Jere Karalahden. Espoon käräjäoikeuden perustelut vangitsemisen osalta on julistettu salaisiksi.

 

Oulun Kärpät Oy perehtyy huolellisesti niihin tietoihin, joita sillä on mahdollista saada Jere Karalahden tapauksesta. Tietojen saantia vaikeuttaa tällä hetkellä se, että esitutkinnan ja vangitsemispäätöksen tiedot ovat salaisia. Mahdolliset päätökset Jere Karalahden asiassa tullaan tekemään siinä vaiheessa, kun Oulun Kärpät Oy:llä on riittävät sekä oikeat tiedot tapauksesta. Oulun Kärpät Oy haluaa ennen mahdollista päätöstä kuulla myös Jere Karalahtea.

Oulun Kärpät Oy korostaa, että Jere Karalahti on Oulussa ollessaan noudattanut työsopimusta moitteettomasti, eivätkä vangitsemiseen johtaneet mahdolliset teot ole tapahtuneet voimassa olevan työsopimuksen aikana. Esille tullut tapaus on erittäin harmillinen Jere Karalahden ja hänen läheistensä osalta.

Oulun Kärpät Oy pyytää jääkiekkoa seuraavalta suurelta yleisöltä, yhteistyökumppaneilta, faneilta ja tiedotusvälineiltä kärsivällisyyttä. Oulun Kärpät Oy tekee mahdolliset päätökset oikeisiin tietoihin perustuen, lakia ja sopimusta noudattaen, sekä Jere Karalahden oikeudet huomioiden.

Oulun Kärpät Oy ei tule kommentoimaan keskeneräistä asiaa tämän enempää tässä vaiheessa."


Jääkiekon SM-liiga ei ota vielä kantaa Jere Karalahden tapaukseen. SM-liigan toimitusjohtaja Jukka-Pekka Vuorisen mukaan asia on tällä hetkellä ensisijaisesti Kärppien ja Karalahden välinen asia. Yle 9.11.2007


KARALAHDEN TAPAUS KIINNOSTAA MEDIAA

Jere Karalahti on ollut tiiviisti seurattu pelaaja, ehkäpä seuratuin kärppäpelaaja. Hyvin alkanut kausi ja sopimuksien mukainen elämä ei riittänyt. Tiedotusvälineiden mukaan Jere Karalahti on vangittu todennäköisin syin epäiltynä törkeästä huumausainerikoksesta. Rikos josta Karalahtea epäillään on tapahtunut 5 - 13. heinäkuuta.

Jeren kausi Oulun Kärppien liiga-joukkueessa alkoi nopeiden käänteiden jälkeen sopimuksen solmimisella elokuussa. Oulun Kärpät ja Jere Karalahti ovat solmivat 13.8.2007 vuoden mittaisen sopimuksen.

Tiedotustilaisuudessa Jere Karalahti kertoi valinneensa Kärpät urheilullisista syistä. (13.8.07)
"Minulla on vakaa halu palata kiekkohuipulle. En tiedä Suomessa tai Euroopassa haasteellisempaa paikkaa kuin Oulu ja Kärpät, missä mies voidaan laittaa kuntoon. 2000-luvun saavutukset puhukoot puolestaan", Karalahti vakuutti salamavalojen ristitulessa kärppäklubilla.

"Haluan todistaa sekä itselleni että muille, että olen ennen kaikkea jääkiekkoilija, ja hyvä sellainen. Tavoite on voittaa Suomen mestaruus, Pietarin EM-turnaus ja päästä MM-kisoihin Kanadaan. Sitä kautta voi aueta uusi mahdollisuus NHL:ään"

13.8.2007 Karalahti haastattelussa Kärppä-pestistä

13.8.2007 Urheiluruutu: Karalahden ura jatkuu Kärpissä

Jere Karalahti loukkaantui 25.10. pelatussa Kärpät - Ässät ottelussa. Karalahti sai taklaustilanteessa niin sanotun puujalan. Karalahden oli tarkoitus palata pelaavaan kokoonpanoon maaottelutauon jälkeen.

Radiouutisten mukaan Karalahtea tukeva sponsori antaa tukensa, mikäli asiassa ei muuta ilmene.

Ilta-Sanomat video 8.11.2007: Pidätetty Jere Karalahti: "Olen pahoillani"

Yle urheilu 9.11.2007 Jere Karalahti vangittiin

Ilta-Sanomat video 9.11.2007: Kärpät ei irtisano Karalahtea

Yle urheilu 9.11.2007 Santavuori selvittää Karalahti-tapauksen lakipykäliä

Yle urheilu 23.11.2007. Jääkiekko - Karalahti pysyy vangittuna

Helsingin Sanomat, uutisia Jere Karalahdesta. Jere Karalahti


KARALAHTI VAPAAKSI

07.12.2007 12:01
OULUN KÄRPÄT OY TIEDOTTAA

Espoon käräjäoikeudessa on tänään käsitelty Jere Karalahden vangitsemisasiaa. Jere Karalahti on vaatinut vapauttamistaan.
Espoon käräjäoikeus on tänään 7.12.2007 vapauttanut Jere Karalahden ja määrännyt hänet matkustuskieltoon.
Välittömästi vapauttamispäätöksen jälkeen on tärkeämpää, että Jere Karalahti pääsee ensin perheensä pariin. Oulun Kärpät Oy tulee kuulemaan ensi viikon alussa Jere Karalahtea työsuhteeseen liittyvien asioiden osalta.


KALEVA 7.12.2007 Jere Karalahti pääsee vapaaksi

Käräjäoikeus määräsi Karalahden matkustuskieltoon. Mieheltä on otettu passi pois eli hän ei saa matkustaa ulkomaille. Kotimaassa Karalahti saa liikkua vapaasti. Hänen on kuitenkin ilmoittauduttava olinpaikkakuntansa poliisille maanantaisin ja torstaisin.

Matkustuskielto on voimassa siihen saakka, kunnes Karalahden vangitsemiseen liittyvän jutun pääkäsittely alkaa oikeudessa. Tämä tapahtuu tammi-helmikuun vaihteessa.


www.JUNNUT.com

LÄHTEET, TEKIJÄT

Lähteet:
junnut.com
Oulun Kärpät, internet-sivut 9.11.2007
lta-Sanomat internet-sivut 8.11.2007
Kaleva internet-sivut 14.8.2007
YLE, urheilu internet-sivut 9.11.2007
Yle urheilu 23.11.2007
HS.FI
Valokuvat junnut.com, Sampo Anttila
Tekstit, Oulun Kärpät ja Sampo Anttila
Taulukot ja sivujen koostaminen
Sampo Anttila
Internet-sivut ja graafinen suunnittelu; Visark.com, Aki Anttila

WWW.JUNNUT.COM SIVUJEN SISÄLLÖSTÄ JA TEKIJÖISTÄ;
SAMPO ANTTILA
Kuvaus sisällöstä
Avustajat, tukijat ja aineisto

Useimmista sivun kuvista saat suuremman klikkaamalla kuvaa!


www.JUNNUT.com
Sivuilla esiintyvät pienet logot, vaakunat
ja kuvat toimivat internet-linkkinä. Sivuilla
on kymmeniä tuhansia kuvia sekä satoja
linkkejä nettiin ja junnut.com -sivuille.
KÄRPÄT - HIFK, JÄÄKIEKON SM-LIIGAA OULUSSA 2.10.2007KÄRPÄT - ÄSSÄT, JÄÄKIEKON SM-LIIGAA OULUSSA 25.10.2007KÄRPÄT - ILVES, NAISTEN SM-SARJAA OULUSSA 28.10.2007, SUOMEN JÄÄKIEKKLIITTOKÄRPÄT - ILVES, A-NUORTEN SM-LIIGAA OULUSSA 31.10.2007, SUOMEN JÄÄKIEKKLIITTO'

7.12.2007 Sampo Anttila
http://www.junnut.com
< Arkisto
Tapahtumat >