RANTALAKEUS-turnaus 26. - 28.1.2007

27.1.2007

Oulunsalon jäähalli
TIETOJA JÄÄHALLISTAOULUNSALOSUOMEN JÄÄKIEKKOLIITTOLASERKEMPELE
HAUKIPUTAAN AHMATKAJAANIN JUNNUHOKKIMUHOKSEN JÄÄKLUBIJUNIORI-KALPAKIIMINGIN KIEKKOPOJATOULUN KÄRPÄT

KUUSAMON PALLO-KARHUTTORNION ICE HOCKEY CLUBYLIVIESKAN JÄÄKARHUT


1/1

LASER
Pohjois-Suomen suurin jääkiekon F-junioriturnaus

25. RANTALAKEUS-turnaus 26. - 28.1.2007

Tammikuun viimeisenä viikonloppuna pelattuun Rantalakeus-juhlaturnaukseen kokoontui 20 jääkiekkojoukkuetta noin 400 pelaajan voimin ottamaan mittaa toisistaan. Turnauksessa on kaksi sarjaa, toinen vuonna 1997 syntyneille ja toinen vuonna 1998 syntyneille ja sitä nuoremmille.

Mukana oli joukkueita ympäri Pohjois-Suomea; Haukiputaan Ahmat, Kajaanin Hokki, Kuusamon Pallokarhut, Muhoksen Jääklubi, Ylivieskan Jääkarhut, Kiimingin Kiekko-Pojat, Oulun Kärpät, Tornion IHC sekä Kuopion Kalpa ja isäntäjoukkue Laser HT.

 

Laser HT:n järjestämä turnaus sijoitusotteluineen oli pienille pelaajille kauden ehdoton huipentuma. Tänäkin vuonna turnauksen järjestämiseen osallistui yli 100 talkoolaisen joukko, joka koostui pääasiassa pelaajien vanhemmista. Talkoolaiset huolehtivat mm. pelitoiminnasta, ruokahuollosta, majoituksesta ja oheistoiminnoista.

Turnauksen avajaiset olivat lauantaina. Joukkueet saapuivat jäälle näyttävästi savun seasta, tanssityttöjen heiluttaessa viuhkojaan. Valonheittimien heijastamat kuviot vilistivät hallin seinillä ja hallissa pauhaava musiikki loi jääkiekkoturnaus tunnelmaa. Jääkiekkoliiton terveisten jälkeen avajaiset huipentuivat Pauli Haapalaisen esittämään Maamme-lauluun.

Turnauksessa noudatettiin Nuori Suomi –periaatteita, joiden mukaan  joukkueista jokainen pelaaja pääsi osallistumaan peliin ja kaikilla oli peleissä yhtä paljon peliaikaa. Kaukalon äärellä kyse ei ollut vain pelaamisesta, vaan tytöille ja pojille turnaus opetti myös ryhmässä toimimista ja urheilullisten elämäntapojen omaksumista. Turnaukseen oli saapunut sankoin joukoin myös kannustajia. Oulunsalon jäähallin katsomo olikin aamusta iltaan täynnä kannustavia vanhempia, sisarruksia, isovanhempia sekä joukkuekavereita ja ystäviä.  Tunnelma kohosi korkealle kun pelaajat tarjosivat huikeita jännitysnäytelmiä kaukalossa.

 

Sunnuntain tiukkojen välieräottelujen jälkeen finaaliin selvisivät F-98 sarjassa Kalpa Kuopiosta ja Oulun Kärpät. Pronssista kamppailivat Haukiputaan Ahmat vastaan Kajaanin Hokki. Nuorempien mestaruus meni Kuopioon Kalpalle, Oulun Kärppien saadessa hopeaa ja Haukiputaan Ahmojen sijoittuessa kolmanneksi. F-97 sarjassa Laser HT otti kaksoisvoiton. Pronssiottelu ratkesi vasta rangaistuslaukauskisan jälkeen Oulun Kärppien hyväksi, Ylivieskan Jääkarhujen hävitessä jo toistamiseen rangaistuslaukauksiin asti menneessä pelissä. Palkinnot jakoivat Tommi Paakkolanvaara ja Antti Aarnio Oulun Kärpistä. Reilun pelin -palkinnot jaettiin F-98 sarjassa TIHC Tornioon ja F-97 sarjassa Hokille Kajaaniin. Lisäksi turnauksessa jaettiin tsemppipalkintoja jokaisessa pelissä kahdelle pelaajalle per joukkue.

Turnaus viikonloppuna koettiin suuria tunteita, niin kaukalossa kuin katsomossakin.  Voiton riemuja ja häviön karvaita kyyneleitä. Sitähän se urheilu parhaimmillaan on.

Kaiken kaikkiaan juhlaturnaus meni järjestävän seuran kannalta yli odotusten. Kiitokset talkoolaisille ja yhteistyö kumppaneille sekä monille yrityksille, jotka auttoivat tarjoamaan pienille jääkiekkoilijoille ikimuistoisen turnauksen.  

Maria Väisänen
Laser HT F-97
Lehdistövastaava


TURNAUSKUVIA

Turvauskuvien katselemiseksi tarvitset Adobe Reader ohjelman (se on normaalisti jo asennettu koneellesi, mikäli ei niin voit ladata sen tästä linkistä ilmaiseksi).

Turnauskuvat avautuvat ja vaihtuvat automaattisesti näytössäsi. Kun haluat keskeyttää katselun paina Esc - näppäintä. (toiminnot vaihtelevat hiukan riippuen käyttäjän ohjelmisto- ja selainversiosta)

TURNAUSKUVIA


TULOKSET

Turnauksessa oli kaksi sarjaa, toinen vuonna 97-syntyneille ja toinen vuonna 98-syntyneille ja nuoremmille.

25. RANTALAKEUS-turnaus 26. - 28.1.2007

PELITULOKSET JA OTTELUOHJELMA

Lopputulokset F97

1. Laser sininen
2. Laser valkoinen
3. Kärpät
4. YJK
5. TIHC
6. KalPa
7. KKP
8. Hokki
9. Ahmat
10. PaKa

Lopputulokset F98

1. KalPa
2. Kärpät
3. Ahmat
4. Hokki
5. TIHC
6. KKP
7. YJK
8. MUJK
9. Laser keltainen
10. Laser musta

 

Rantalakeus-turnaukst www.JUNNUT.com -sivuilla

Rantalakeus 2004
Rantalakeus-turnaus 2005
Rantalakeus-turnaus 2006www.JUNNUT.com

LÄHTEET, TEKIJÄT

Lähteet: Tilastotiedot: Maria Väisänen, Laser HT F-97
Muut tiedot: joukkueiden internet-sivut
Valokuvat junnut.com, Sampo Anttila
Tekstit: Maria Väisänen, Laser HT F-97 Lehdistövastaava
Taulukot ja sivujen koostaminen
Sampo Anttila
Internetsivut ja graafinen suunnittelu; Visark.com, Aki Anttila

WWW.JUNNUT.COM SIVUJEN SISÄLLÖSTÄ JA TEKIJÖISTÄ
SAMPO ANTTILA
Kuvaus sisällöstä
Avustajat, tukijat ja aineisto


www.JUNNUT.com
Sivuilla esiintyvät pienet logot, vaakunat
ja kuvat toimivat internet-linkkinä. Sivuilla
on kymmeniä tuhansia kuvia sekä satoja
linkkejä nettiin ja junnut.com -sivuille.
KÄRPPÄ-SÄÄTIÖ, MYÖNNETTY TUKI RANTALAKEUS-TURNAUS 27. - 29.1.2006, LASER HTJANNEN JÄÄKIEKKOLEIRI 18. - 22.6.2006POHJOIS-SUOMEN JÄÄKIEKKOPÄIVÄT TORNIOSSA 26. - 27.8.2006'

Junnupelit >
16.7.2007 Sampo Anttila
http://www.junnut.com
< Arkisto