MATKAN VARRELTA 27.9.2004 2


TEKIJÄT
Sampo Anttila

1/1

2

JÄÄKIEKKO - TEATTERIA?

Ammattijääkiekko herättää tunteita ja intohimoja, kateutta ja ihailua. Eli kaikkea sitä mitä hyvään näytelmään tarvitaan. Teatteria vai ei? Tärkeintä on, että yleisö viihtyy ja nauttii mukana olosta. Tämän päivän yksi keskustelujen keskeisiä aiheita on ollut raha.

Tekniikka ja talous lehdessä Veijo Miettinen pakinapalstalla kirjoittaja pohtii jääkiekkovalmentajien osaa:

Sinänsä osa jääkiekkovalmentajista sopisi erinomaisesti Teatterikorkeakoulun lehtoreiksi, niin hyvää showta he pitävät yllä kentällä, kentän laidalla ja julkisuudessa. Eikä itsetunto ole kortilla koskaan. Joskus kyllä ihmettelen, onko tässä maassa koskaan käytetty puoliakaan siitä televisioajasta ja niistä median resursseista, joita jääkiekon ympärillä on, esimerkiksi Suomen teknologiarakenteen, teollisuuden tai sairaanhoidon ongelmien pohtimiseen. Niin, eiväthän nämä aiheet ketään kiinnosta.

Sinänsä lätkäkoutsin homma ei ole helppo. Vielä finni-iässä olevat alaiset tienaavat jo nyt paremmin kuin pomo ja ulkomaille päästyään tekevät kolmessa kaudessa yhtä paljon hilloa kuin kotimaan valmentaja koko urallaan.

MUUTTO KÄYNNISSÄ

NHL:n pelit ovat tältä syksyltä ilmeisesti pelattu. Työsulku estää tehokkaasti pelien käynnistymisen. Pelimiehet ovat siirtymässä Euroopan kaukaloihin. Suomalaisetkin SM-liigaseurat ovat tehneet sopimuksia NHL-pelaajista.

Oulun Kärppiin saatiin paluumuuttajana seuran oma kasvatti Lasse Kukkonen. Lasse siirtyi Chicago Blackhawksin ja Norfolk Admiralsin kautta takaisin Ouluun. Lasse on ollut Kärppäpuolustuksen tärkeä lenkki ja joukkueen kapteeni hopeakaudella 02-03. Lasse voitti tuolloin mm. SM-liigan runkosarjan tehopörssin.

Toinen NHL-muuttaja Kärppiin julkistettiin lauantaina 25.9.2004. Juha Junno hehkutti uutta tulokasta maailmanluokan pelaajana, näin se on. Ruotsalainen taitopelaaja Michael Nylander muuttaa Ouluun ja liittyy Kärppien joukkueeseen.

MESTARIAINESTA?

Jatkoajan toimittajat ovat veikanneet kauden 04 - 05 runkosarjan sijoituksia. Kärppien sijoitukseksi runkosarjaan veikattiin kakkossijaa. Loppupeleissä Kärppien uskottiin voittavan kultaa.

Mitalikolmikko
Kultaa: Kärpät
Hopeaa: Jokerit
Pronssia: TPS

SM-liiga on käynnistynyt tänäkin syksynä kiinnostavasti, ainakin näin oululaisittain tarkastellen. Kari Jalosella joukkoineen on vielä paljon tekemätöntä työtä ennen kuin päästään mitalien jakoon. Siinä jaossa ovat mukana vain parhaiten onnistuneet ja onnekkaimmat joukkueet joilla myös koko "toimitusketju" on kunnossa. Toimitusketju tässä tapauksessa kattaa kaiken sen tuen mitä joukkue tarvitsee huippusuoritukseen.

Juniorityö on tärkeä toiminnan pohja, josta tulevaisuuden ammattilaiset seuloutuvat. On kuitenkin muistettava että vain hyvin harva juniori selviytyy jääkiekon ammattilaisuralle ja NHL sattuu Suomessa vain muutaman kohdalle. Nuorten ja heidän vanhempiensa sekä seurojen on pidettävä huolta siitä, että junioreiden ajankäyttö on tasapainossa koulun, harrastusten ja vapaa-ajan kesken.

JATKOAIKA

27.9.2004 http://www.junnut.com
sampo.anttila junnut.com
< Arkisto
Matkan varrelta >