MATKAN VARRELTA 17.9.2004 -


TEKIJÄT
Sampo Anttila

1/1

PÄÄMINISTERIKIN JONOTTAA

Matka Oulusta pääkaupunkiin on yleensä ollut helppoa. Lentäen hieman yli 500 km taittuu noin 50 - 60 minuutissa. Matka aamulla Helsinkiin sujui kommelluksitta. Eilinen Kärppien ja HPK:n peli vielä hiukan askarrutti, olivathan kuvatkin käsittelemättä ja juttu tekemättä nettiin. Asiasta muistutti se, että samaan koneeseen näytti pakkautuvan pelin voittanut HPK:n joukkue.

Työpäivä vei ajatukset toisiin tehtäviin ja illalla matka kotiin saattoi alkaa. Helsinki-Vantaan lentokentän terminaaliin astuttaessa törmäsin jonoon joka näytti kiemurtelevan ulko-ovelta, rullaportaita ylös tasanteelle ja sieltä monen mutkan jälkeen turvatarkastukseen. Mitä ihmettä oli tapahtunut, ei tällaista ole ennen nähty! Mitä oli tapahtunut?

Hämmästykseni oli vielä suurempi, kun havaitsin seisovani aivan Pääministeri Matti Vanhasen vieressä. Hän näytti suhtautuvan tilanteeseen rauhallisesti ja keskusteli lähellä olleiden matkustajien kanssa. Pääministeri kertoi olevansa matkalla Joensuuhun. Jono eteni verkkaiseen tahtiin ja pääministeri meidän muiden mukana jonossa tyynesti kohti turvatarkastusta. Moni kanssamatkustaja käytti tilaisuutta hyväkseen ja heitti muutaman lauseen pääministerille, osan purkaessa laajemminkin huoliaan. Jono liikkui kohtuullisen sutjakasti ja parikymmentä minuuttia jonotusta ei tuntunut erityisen pitkältä.

Toivottavasti kone odotti pääministeriä ja matka Joensuuhun oli onnistunut. Niin mistä moiset jonot olivat syntyneet? Turvatarkastajien selitys oli, että matkaliput jouduttiin tarkastamaan ennen turvatarkastusta. Monen matkaajan silmään pisti miehittämättömänä oleva tarkastuslinja jonka käyttö olisi nopeuttanut tarkastuksia ja hillinnyt jonojen syntyä.


Pääministeri Vanhanen kevään kultamitalijuhlissa Oulun Uudella Seurahuoneella.

Helsinki-Vantaan lentoaseman matkkustajaliikenne oli v. 2003 lähes 10 milj. matkustajaa. Oulun matkustajamäärä oli samalla jaksolla lähes 700 000.

MATTI VANHANEN VALTIONEUVOSTO ILMAILULAITOS

13.7.2007 http://www.junnut.com
sampo.anttila junnut.com
< Arkisto
Matkan varrelta >