KÄRPÄT-NAISTEN SM-SARJA ; "NAISTEN ETELÄN MATKA", ESPOOSEEN JA HELSINKIIN

25. - 26.11.2006

Linnanmaan jäähallissa
TIETOJA LINNANMAAN JÄÄHALLISTASUOMEN JÄÄKIEKKOLIITTOOULUN KÄRPÄT 46 RYOULUN KAUPUNKIESPOO BLUESIHK

Logoissa ja "pikkukuvissa" on linkki

1/1

Naisten jääkiekon SM-sarja, runkosarja

KÄRPÄT, NAISTEN SM-SARJA

Kärppänaisten SM-sarjaottelut pelataan Oulussa Linnanmaan hallilla ja kaikki vieraspelit ovat satojen kilometrien päässä Etelä-Suomessa. Kustannusten ja ympäristösyiden vuoksi vieraspelejä on yhdistelty siten että yhdellä matkalla joukkue pelaa useampia otteluita. Nämä "Etelän matkat" ovat kaikkien Pohjoisen Suomen joukkueiden "etu" pelattaessa valtakunnallisia sarjoja.

Jutun Junnut.com- sivuille on kirjoittanut joukkueen puolustaja #9 Terhi "Temppa" Mertanen.
Terhi on kuulunut maajoukkueen kantaviin voimiin ja pelannut niin olympialaisissa kun MM-kisoissa. Hän on pelannut noin sata A-maaottelua.
Kuvat matkalta on napsinut joukkueen huoltaja Markku Kynkäänniemi.

Lukekaa ja katselkaa, jutussa on tunnelmaa. Jutun myötä lukijakin voi päästä mielikuvissa nauttimaan aidosti Naisten pelimatkasta etelään.

www.JUNNUT.com
Sampo Anttila

KÄRPPÄ-NAISTEN "ETELÄN MATKA" 25.-26.11.2006

Raksila, lauantaiaamu klo 5.30, Kärppä-naisten vieraspelireissun ensimmäinen etappi. Osa uneliaista pelureista saapui bussille lähes yhtä matkaa Rotuaarin suunnasta kotiinsa palailevien yöeläjien kanssa. Seuraavaksi linjuri matkasi kotiluolaan Linnanmaalle, josta kyytiin poimittiin loput pelaajat ja pelikamppeet.

Matkaan lähdön jälkeen osa pelaajista asettui bussin lattialle makuupusseihin loppujen yrittäessä etsiä mukavaa asentoa penkkien päällä. Ei aikaakaan kun bussin täytti tasainen tuhina.

Ensimmäinen pysähdyspaikka oli Vaajakosken tuttu huoltoasema ABC. Joukkueen yhteisen aamukävelyn jälkeen tankattiin pelureiden mahat perinteisellä kanapastalla. Kaikkien iloksi videot toimivat tällä kertaa ja matkaa päästiin jatkamaan leffan merkeissä, jonka leffavastaavamme oli Makuunista matkaan napannut.

Viikonlopun peleihin lähdettiin pitkän maajoukkuetauon jälkeen toiveikkain mielin. Takana oli kymmenen tappiottoman pelin putki ja vastassa SM-sarjan kovimmat haastajat. Lauantain peli alkoi klo 16.00 Laaksolahdessa Espoon Bluesia vastaan.

Matkustuksesta raskaat jalat ja pitkä pelitön tauko vaikeuttivat hieman pelirytmiin mukaan pääsemistä. Ensimmäisessä erässä hallinta oli kuitenkin hienoisesti meillä, mutta maalien viimeistely ontui. Toinen erä oli tapahtumarikas ja siinä tehtiinkin kaikki pelin maalit yhtä lukuun ottamatta. Peli oli erittäin tasainen, mutta Blues sai valitettavasti tehtyä omat maalinsa vähän turhankin helposti. Peli päättyi meille kirvelevään tappioon lukemin 4-2.

Pelin jälkeen suunnistettiin Espoon keskusta ja hotellia kohti. Bussin navigaattori kertoi kirjoitusvirheen johdosta kuitenkin väärän osoitteen ja hotellia etsittiin noin tunnin ajan! Näitähän aina sattuu. Perille kuitenkin lopulta päästiin ja hotellin lihapullapadat muuseineen odottivat nälkäisiä naisia.

Kämppikset oli arvottu edellisviikolla ja lauantai-ilta sujui rattoisasti niin palaverin, kortin peluun, television katselun kuin kävelyretkenkin merkeissä.

Sunnuntaiaamu vilahti hotellilla nopsasti. Ohjelmassa oli lähinnä aamupala sekä huilaamista ja keskittymistä viikonlopun toiseen peliin. ABC:llä tankattiin vielä kertaalleen kanapastalla, jonka jälkeen siirryttiin IHK:n (Itä-Helsingin Kiekko) uuteen kotihalliin Malmille.

Hallissa oli yhteensä kolme kaukaloa ja pelin kulkua häiritsi hieman viereisistä kaukaloista kuuluvat vihellykset. Hienoa Malmilla oli asiallisen korkuiset pleksit. Yllättävää oli myös kaukalon pienuus, joka toi kuitenkin positiivisen lisän peliin, sillä tilanteet tulivat äkkiä ja peli oli viihdyttävää ja vauhdikasta. NHL-tyylisessä kaukalossa “Ihkiläiset” olivat vahvimmillaan aiheuttaen ongelmia avauspelaamisellemme kovalla karvauksella.

Runsas katsojajoukko nautti myös pelistä, tosin positiivisia Kärppä-huutoja ei juurikaan kuulunut. Sunnuntain peli oli tasainen, joskin IHK:laiset olivat vierailijoita hieman paremmalla jalalla liikkeellä ja osasivat hyödyntää hyvin omat vahvuutensa.

Ensimmäisen erän 1-0 -johtoasemamme vaihtui kotijoukkueen 2-1 -johtoasemaksi jäähyjen rikkomassa toisessa erässä. Kolmannessa erässä kotijoukkue teki heti erän alussa kaksi ratkaisevaa maalia. Kirimme alkoi liian myöhään, kun pelin viimeinen maali syntyi vain viitisen minuuttia ennen pelin loppua. Loppulukemat sunnuntaina IHK:lle 4-2.

Paluumatka alkoi apeissa tunnelmissa, sillä viikonloppu ei tuonut tavoiteltua tulosta. Yleisesti tunnetun totuuden mukaan paluumatka tuntui kaksin verroin pidemmältä tappio niskassa, tällä kertaa kaksi sellaista.

Mieliä koitettiin piristää katsomalla tulomatkalla Kumman kaa -televisiosarjaa ja pelaamalla korttia perinteiseen tyyliin niin kauan kunnes väsymys vei unten maille viimeisetkin urheat valvojat.

Kello 03.00 maanantaiaamun puolella bussi saapui vihdoinkin Linnanmaalle, missä vielä ripustettiin hieman vastenmielisesti märät pelikamppeet kuivumaan.

Tästä joukkue hajaantui, kukin omalle taholleen, osa muutaman tunnin yöunille ennen kouluun tai töihin lähtöä. Vain harvoilla onnekkailla ei seuraavana päivänä ollut suunniteltua menoa.

Teksti, Terhi Mertanen


"ETELÄNMATKAN" OTTELUT

ESPOON KAUPUNKIESPOO BLUES - OULUN KÄRPÄT, NAISTEN SM-SARJA, JOUKKUE 2006 - 2007OULUN KAUPUNKI

25.11.2006 Blues - Kärpät; pelitapahtumat ja kokoonpanot

HELSINGIN KAUPUNKIIHK - OULUN KÄRPÄT, NAISTEN SM-SARJA, JOUKKUE 2006 - 2007OULUN KAUPUNKI

26.11.2006 IHK - Kärpät; pelitapahtumat ja kokoonpanot


OULUN KÄRPÄT, NAISTEN SM-SARJA, JOUKKUE 2006 - 2007

OULUN KÄRPÄT NAISTEN SM-SARJA 2006 - 2007

JOUKKUE-ESITTELY

Kärppä-naisten seuraavat kotipelit ennen joulutaukoa

2.12. klo 14.00 Linnanmaa, Kärpät – Cats (Jyväskylä)
9.12. klo 15.00 Linnanmaa, Kärpät – Tappara (Tampere)
10.12. klo 13.45 Linnanmaa, Kärpät – Tappara
SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITTO

NAISTEN SM-SARJA

Pelataan kuuden joukkueen nelinkertainen runkosarja.
Puolivälierissä kohtaavat 3. – 6. sekä 4. – 5. Välierissä runkosarjan paras kohtaa puolivälieristä jatkoon menneistä joukkueista huonommin sijoittuneen ja toiseksi paras kohtaa paremmin sijoittuneen. Puolivälierät pelataan paras kolmesta ja välierät paras viidestä –järjestelmällä.

Voittajat pelaavat loppuottelut paras viidestä –järjestelmällä ja hävinneet yksiosaisen pronssiottelun. Kotietu on aina sarjassa paremmin sijoittuneella.

Puolivälierissä hävinneet joukkueet pelaavat putoamiskarsintaan joutumisesta karsintaottelut paras kolmesta –järjestelmällä. Hävinnyt joukkue pelaa divisioonan voittajan kanssa SM-karsintaottelut seuraavan kauden SM-sarjapaikasta paras kolmesta –järjestelmällä.

Alkusyksyyn nostetta toivat myös edelliskauden tapaan Kiinan maajoukkuetta vastaan pelatut ottelut. Muuten naisten SM-sarja pelataan entiseen tapaan. Kuukauden mittaisen Kiina-jakson jälkeen jääkiekon naisten SM-sarja jatkuu kotimaisin voimin.

NAISTEN SM-SARJA
RUNKOSARJA
Otteluohjelma
Sarjataulukko
Pistepörssiwww.JUNNUT.com

LÄHTEET, TEKIJÄT

Lähteet: Tilastotiedot SJL, internet-sivut
SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITTOOULUN KÄRPÄT
Valokuvat, junnut.com, Markku Kynkäänniemi
Tekstit, Terhi Mertanen
Taulukot ja sivujen koostaminen Sampo Anttila
Internetsivut ja graafinen suunnittelu; Visark.com, Aki Anttila

WWW.JUNNUT.COM SIVUJEN SISÄLLÖSTÄ JA TEKIJÖISTÄ;
SAMPO ANTTILA
Kuvaus sisällöstä
Avustajat, tukijat ja aineisto


www.JUNNUT.com
Sivuilla esiintyvät pienet logot, vaakunat
ja kuvat toimivat internet-linkkinä. Sivuilla
on kymmeniä tuhansia kuvia sekä satoja
linkkejä nettiin ja junnut.com -sivuille.
OULUN KÄRPÄT, NAISTEN SM-SARJA 2006 - 2007, JOUKKUEPOHJOIS-SUOMEN JÄÄKIEKKOPÄIVÄT TORNIOSSA 26. - 27.8.2006'KÄRPÄT - KIINAN MAAJOUKKUE, NAISTEN JÄÄKIEKON SM-SARJAA OULUSSA 15.10.2006

10.7.2007 Sampo Anttila
http://www.junnut.com
< Arkisto
Liigapelit >