RANUAN ELÄINPUISTO ZOO

23.7.2002

2/3


Jääkarhu (Ursus maritimus) voi painaa jopa 800 - 900 kg.
Ranuan jääkarhut ovat ainoat yksilöt Suomessa.
Eläinpuiston jääkarhut ovat kotoisin Ruotsin Kolmårdenin eläinpuistosta.


Karhu (Ursus arctos) päiväunilla. Pennut hakevat emosta turvaa ja lämpöä.


Ahma (Gulo gulo) kuuluu näätäeläimiin (petoeläin). Ahma kuuluu maassamme uhanalaisiin eläinlajeihin.


Kivipuistoon on koottu tyypillisiä Suomen kallioperää esitteleviä kivinäytteitä.

katso myös Utajärven kivipuisto


Suomen seitsemästä eri sorkkaeläinlajista hirvieläimiin kuuluu viisi,
sikaeläimiin yksi ja yksi onttosarvisiin. Hirvieläimistämme suurimmat
nisäkkäät ovat hirvi, poro ja metsäpeura. Metsäkauris on luontaisesti
leviämässä maahamme. Valkohäntäpeura on tuotu Pohjois-Amerikasta
ja kuusipeura Keski-Euroopasta.


Hirvi (Alces alces) on suurin nisäkkäämme (jopa 550 kg)

31.8.2002 Sampo Anttila
http://www.junnut.com
<Edellinen
Seuraava>


Fatal error: Cannot redeclare trigger_kaikki() (previously declared in /home/junnut/public_html/T1/laskuri_vanhat.php:16) in /home/junnut/public_html/T1/laskuri_vanhat.php on line 25