RANUAN ELÄINPUISTO ZOO

23.7.2002

1/3


Ranualle tultaessa auton eteen voi tupsahtaa luonnonvaraisesti eläviä poroja, ollaanhan poronhoitoalueella. Eläinpuisto sijaitsee noin 80 km Rovanielmeltä etelään. Oulusta autolla (n.140 km) pääsee parhaiten Pudasjärven kautta, josta jatketaan tietä 78 Ranualle. Seuraavien tekstien asiasisältöä on lainattu Eläinpuiston kotisivuilta ja opaskirjasta.


Eläinpuistoon tutustujia on vuosittain noin 100 000. Puiston eläinlajit ovat pääosin Suomessa esiintyviä luonnonvaraisia eläimiä ja suomalaisia kotieläimiä. Puistossa on lisäksi näyttely- leikki- ja puuhapuistoalueita.

Ranuan eläinpuiston rakennustyöt aloitettiin vuonna 1982 ja puisto avattiin 17.6.1983.
Eläinpuiston omistaa Ranuan Seudun Matkailu Oy, jonka pääosakas on Ranuan kunta.

Puisto on avoinna ympäri vuoden.


Portista sisään tultaessa avautuu näkymä Linnasta josta saa ostaa mm. matkamuistoja ja makseisia


Tutustumisreitti on noin 3 km.


Kurki tervehtii tutustujaa ensimmäisenä linnuston edustajana. Koska pääosa lintukokoelmasta on löytölintuja jotka ovat hoidettavana tilapäisesti puistossa, lajisto vaihtelee. Tervehtyneet yksilöt palautetaan takaisin luontoon.


Alueella esitellään kauniiden taulujen avulla mm. Suomen linnustoa ja
niille sopivia linnunpönttöjä


Suomen n. 400 lintuljista 10 pöllölajia ja 17 haukkoihin kuuluvaa lajia pesii Suomessa.


Laulujoutsenia tuodaan eniten hoitoon Eläinpuistoon (1984 - 97 119kpl), n. 30 % hoidokeista voitiin palauttaa luontoon. Kuvassa kyhmyjoutsen.

Seuraava>
31.8.2002 Sampo Anttila
http://www.junnut.com


Fatal error: Cannot redeclare trigger_kaikki() (previously declared in /home/junnut/public_html/T1/laskuri_vanhat.php:16) in /home/junnut/public_html/T1/laskuri_vanhat.php on line 25