TAMPEREEN KAUPUNKI

10 - 13.4.2003

Hakametsän jäähallissa (Tampere)
TIETOJA JÄÄHALLISTA SM-LIIGA, PLAY OFFS, KÄRPÄT - TAPPARA 6.4.2003 OULUSSA

PETRO CANADA CUP 2003 10. - 13.4.2003
TAMPEREELLA, HAKAMETSÄN JÄÄHALLILLA

1/1

TAMPERE

TAMPEREEN KAUPUNKI

Tampereen kaupunki on perustettu v. 1779 (Ruotsin kuningas Kustaa III). Tampere on teollisuuskaupunki, jossa on monella tekniikan alalla ollut Suomen kärkipään yrityksiä. Paperiteollisuus, puuvillateollisuus ja Pohjoismaiden ensimmäiset sähkölamput ovat nähneet alkunsa Tampereella.


Luonnolla, ja ennenkaikkea Tammerkoskella on ollut suuri merkitys teollisuuden keskittymiselle. Tammerkoski sijaitsee kahden järven, Näsijärven ja Pyhäjärven välissä.

Alkanutta teollisuutta syntyi tukemaan myös konepajateollisuutta. Tampella (aikaisemmin Tampereen Pellava- ja Rauta-Teollisus Osake-Yhtiö) perustettiin 1861. Vahva teollinen perinne on kantanut kaupungin kasvua ja tuonut hyvinvointia sen asukkaille.

Nykyisin Tampellan alueen rakennuksilla on uutta käyttöä, mm. Tampereen museo - VAPRIIKKI sijaitsee vanhoista konepajan tiloista kunnostetuissa rakennuksissa. Tammerkosken teollisuusmaisema on nimetty yhdeksi Suomen kansallismaisemaksi.


Hämeensilta on tunnettu Tampereen maamerkki. Silta on rakennettu 1929. Siltaa koristavat neljä patsasta Suomen neito, Eränkävijä, Kauppias ja Veronkantaja. Patsaat on veistänyt akateemikko Wäinö Aaltonen.

HOTELLEJA


ILVES


CUMULUS

JÄÄHALLI

VAPRIIKKI

KAUPUNKIA

TAMPERE-TALO

TAMPEREEN MESSUKESKUS PIRKKAHALLI

22.4.2003 Sampo Anttila
http://www.junnut.com
< Arkisto
Tutustumiskohteita >


Fatal error: Cannot redeclare trigger_kaikki() (previously declared in /home/junnut/public_html/T1/laskuri_vanhat.php:16) in /home/junnut/public_html/T1/laskuri_vanhat.php on line 25