LASER HT - KÄRPÄT C-NUORET 1-DIVISIOONA

10.12.2003

KEMPELEHALLI, TIETOJA JÄÄHALLISTA

SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITTO LAKEUDEN JÄÄKIEKKOSEURAT OULUN KÄRPÄT 46 RY

1/1

C88-NUORET, I -divisioona, koilislohko

LASER HT - KÄRPÄT 3 - 2 (1 - 0, 1 - 0, 1 - 2)

Laser HT C-nuoret kesytti Kärpät 1-divarissa

Kempelehallissa tarjottiin C-nuorten 1-divisioonan kihelmöivää kiekkojännitystä keskiviikko iltana 10.12.2003 alueen hegemonia taistossa Laser HT - Kärpät. Kotijoukkueen pelaajia oli flunssa kaatanut jo ennen ottelua yhden maalivahdin ja seitsemän kenttäpelaajaa joten aina tyylikästä ja taitavaa Kärppäjoukkuetta vastaan oli punapaidoilla pukea vain maalivahti ja tusina kenttäpelaajia.

Mutta lahjakkaat Kärppä-joukkueet sytyttävät myös vastustajat. Niinpä Laserin "tusina" riistikin pohjoissuomen mahtiseuran 1-divariryhmältä aloitteen itselleen. Kupletin tahtilaji selvisi heti ottelun alusta. Nyt mentiin Laser- polkkaa. Liukkaasti liikkuen ja nopealla syöttöpelillä kotijoukkue hallitsi kiekkoa. Kärppäpoikien liike oli tahmeaa eikä se tällä kertaa riittänyt Lakeuden ylpeydelle.

Laserin nuoriso-osasto -89 syntyneet Joni Hyry, Tomi Korhonen, Janne Leimurautio, Joni Törmänen ja Juhani Kemilä näyttivätkin kilpakumppaniensa ikätovereille mistä päin ottelussa tuulee. Itseluottamus oli korkea. Oma alue ja avaussyötöt pelattiin varmasti. Jää kuluikin enempi Kärppien puolustusalueella. Mutta hyvin toiminut Kärppä puolustus viimeisenä lukkonaan maalivahti Jaakko Immonen aukesi avauserässä vain kerran. Kotikatsomolle riemukkaan avausmaalin latasi Henry Kääntö Tero Kivilahden passista.

Toisessakin erässä Laser jatkoi "hyökkäys on paras puolustus" taktiikalla. Ankarasti raatanut Sami artonpoika Pienihäkkinen laukoi ja Joni Hyry ohjasi kiekon Kärppien rysään, tilanne 2 - 0. Ottelua sävyttivät runsaat jäähyt. Pojat olivatkin omaksuneet esikuviensa mallit. Miehestä otettiin mittaa ja mailaa käytettiin muuhunkin kuin kiekon peluuseen.

Päätuomari Jaakko Happo puhalsikin tiheätunnelmaisessa taistossa Laserille 7 ja Kärpille 10 kaksiminuuttista. Ja paikalliskamppailun hegemonia luonteeseen sopien tuomaria "psyykattiinkin" vaihtoaitiosta äänekkäillä "ohjeilla". Kärpät kärsi myös joukkuerangaistuksen pelin viivyttämisestä. Välillä näyttikin jo, että valmentajatkin hyppäävät kehiin, jos vain olis sopivat hokkarit jalkaan.

Kolmannen erän alkuminuuteilla Petri Haapala syötti ja Juuso Varis siniviivavedolla yllätti varmasti torjuneen Laser-veskari Rene Parhialan. Kärppien kavennuksesta kotiyleisön kainalot jo kastuivat mutta kuitti tuli välittömästi. Muutaman ottelun flunssaloman jälkeen kehiin palannut ja ottelun "isolla loikalla" taistellut centteri Matti Pylkäs otti ohjat ja keskialueen kiekonriistolla polkaisi irti Kärppäpakeista toimittaen kiekon tuttuun osoitteeseen "ylämummoon". Tilanne 3-1. Puoli erää oli vielä aikaa, kun Joonas Salmi kavensi ylivoimalla Niko Hautamäen syötöstä 3-2 :een ja jännitys nousi jo Kempelehallin kattoon.

Kärppien takaa-ajo ja maalivahdin pois ottaminen viimeisillä minuuteilla ei enää tuonut tulosta vaan Laser HT C-88 nöyrästi puolustaen turvasi 3 - 2 (1 - 0, 1 - 0, 1 - 2) kotivoiton. Makeat C-nuorten 1-divisioonan sarjapisteet jäivät näin rantalakeudelle. Kärppien "kesyttäjinä" suurella sykkeellä uurastivat myös 1-divisioonan koillislohkon maalintekijäpörssin kärkikaksikko Tomi Pekkala ja Samuli Ojala sekä loppuun asti taisteleva Aki Kytöaho.

Ottelupalkinnot kättelivät Laserin voittomaalin taiteillut Matti Pylkäs ja Kärppien luottopakki Niko Hautamäki.

Kirjoittaja Eero Pylkäs
Kirjoittajan poika pelaa Laser HT:ssä

Arkistokuvat Sampo Anttila, junnut.com


C-nuorten 1-divisioona on jaettu neljään lohkoon koilinen, kaakko, lounas ja luode. Kussakin Lohkossa pelaa kahdeksan joukkuetta. Laser ja Kärpät pelaavat Lohkoa 1 (koilinen).

SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITON SM-SARJA, C-NUORET, I-DIVISIIOONA 2003 -2004

Lohko 1, koilinen Lohko 2, kaakko Lohko 3, lounas Lohko 4, luode
Et-Po-72 AaKoo Blues-T Diskos
IPK Ahmat FoPS JYP/2
KalPa-T HC Espoo HJK Kisa-Eagles
KeLä HPK Kiekko-67 KPK
Kärpät/3 Jukurit Lukko/2 LeKi
Laser HT KJT-T Tepsi Maininki HT
SaPKo K-Vantaa-T TuTo S-Kiekko
Warkis Viikingit VG-62 Tappara-T

15.12.2003 Sampo Anttila
http://www.junnut.com
< Arkisto
Junioripelejä >