B-NUORET SM-SARJA, KÄRPÄT - KALPA

5.2.2005

Oulun jäähallissa (Raksila Areena)
TIETOJA JÄÄHALLISTA SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITTO OULUN KAUPUNKIOULUN KÄRPÄTJUNIORI-KALPA

1/1

B-nuorten SM-loppusarja

KÄRPÄT B - KALPA B 4-2 (2-1, 1-0, 1-1)

Kärpät jatkoivat kotiotteluidensa voittoputkea B-nuorten SM-loppusarjassa lauantaina 5.2.2005 Raksilan Kärppä-areenalla. Tällä kertaa ”teräväkyntiset pikkupedot” raapivat arvokkaat sarjapisteet sarjataulukossa viidentenä keikkuvalta Kuopion Kalpa B:ltä 4 - 2.

KLIKKAA KUVAA SUUREMMAKSI

Taitavat ja vauhdikkaat ”kalakukkokaupungin” vieraat aloittivat ottelun kovalla painostuksella. Mutta Matti Alasimosen vartioima ”kotipesä” pysyi puhtaana Kuopiolaisten "alku-tsunamista”. Kotijoukkueen saatua avausmaalin, ottelun kuva kääntyi ja painostuksen alla vieraat rikkovat rangaistuksen arvoisesti. Kärpät rankaisi välittömästi ylivoimalla tilanteeksi 2 - 0. Kärpille tuomitun koukkaamisjäähyn vieraat vuorostaan hyödynsivät tehokkaasti ylivoimassaan ja maskista tullut siniviivaveto yllätti kärppäveskarin.

Toisenkin erän alkuun vieraat tulivat tuulispäänä ja hallitsivat kovalla karvauksella keskialuetta. Jää kuluikin enempi Kärppien puolustusalueella ja kotijoukkueella oli vaikeuksia avaussyötöissä ja pelin nostamisessa keskialueen yli. Keltapaidat eivät kuitenkaan onnistuneet hyödyntämään vahvaa vaihettaan. Joukkueet eivät myöskään onnistuneet hyödyntämään rikkonaisen toisen erän runsaita ylivoimatilanteita, mutta tasavajaalla kärppäsentteri Krister Jalonen karkasi siniviivalta läpi ja siirsi kiekon hallitusti kuuluisaan ”ylämummoon” ja taukotilanne 3 - 1.

Kolmas erä alkoi kotijoukkueelle onnekkaasti ja osan yleisöstä vielä kahvitellessa tuli kirjurille tussikynineen jo töitä. Ottelupöytäkirjaan kirjattiin uusia numeroita, kun Kärppien ykkösketjun sentteri Krister Jalosen kolmas osuma, ”hattutemppu”, oli tosiasia. Ottelu tuntui jo ratkenneen.

Savon maakunnan pojat eivät suinkaan lannistuneet vaan kehittivät kovan kirin ja takaa-ajon. Jokaisesta kiekosta ja pelitilan neliömetristä jäällä taisteltiin taklaten ja hurjasti luistellen ottelun viimeiseen sekuntiin asti. Mutta kotijoukkueen verkkoon lätty livahti enää vain kerran. Kärpille tuomittiin loppuminuuteilla vielä jäähykin ja vieraat yrittivät kavennusta ottelun viimeiset pari minuuttia ilman maalivahtia kuudella neljää vastaan. Mustelmia pelkäämättömät kärppäpelaajat uhrautuvasti laukausten eteen heittäytyenkin pysäyttivät kiekkoja varusteisiinsa. Ja puolustuksen läpäisseet kiekot liimautuivat varmasti kärppäveskari Matti Alasimosen räpylään, viimeinen vielä loppusummerin soidessa.

Voitollaan Kärpät B tuli kuitanneeksi Kalpa B:lle kalavelkansa syksyn alkusarjan vierastappiosta. Kärppäjoukkue on jo varmistanut paikkansa B-nuorten SM-sarjan pudotuspelien puolivälieriin ja nyt joukkue tavoittelee jatkosarjan peleissään pudotuspelien kotietua.

KLIKKAA KUVAA SUUREMMAKSI

Kuva ja teksti: Eero Pylkäs


JÄÄKIEKKOTUOMARIT junnut.com sivuilla


.

JOUKKUEET


KLIKKAA KUVAA SUUREMMAKSI

Joukkue, pelaajatiedot


JUNIORI-KALPA
KALPA B, KUOPIO

Joukkue, pelaajatiedotB-nuoret SM-sarja 2004 - 2005
RUNKOSARJA
Sarjataulukko
Sarjaohjelma

Lähde SJL:n internet-sivut ja joukkueiden kotisivut


9.2.2005 Sampo Anttila
http://www.junnut.com
< Arkisto
Junnupelit >