Junnuturnaus Jäälissä, Janne Niinimaan luistimen jäljillä

1.12.2002

Jäälihallissa

1/1

Kiimingin Kiekko-Pojat (KKP), Kiekko-Ketut (Ketut)

JUNIORITURNAUS JÄÄLIHALLISSA

Kiimingin Kiekko-Pojat järjesti joulukuun alkuun junioriturnauksen nuorimmalle ikäluokalle. Turnaus hoidettiin rutiinilla vaikka pelaajat olivat hieman jännittyneitä.


Jääkiekkokulttuurin rakentaminen alkaa nuorena, siinä ovat merkittävässä osassa niin vanhemmat, joukkueen toimihenkilöt, seurat kuin vanhemmat pelaajat jotka toimivat nuorten esikuvana.

Monelle ensimmäinen kausi kiekkojoukkueessa on mielenkintoista aikaa. Tavataan uusia pelikavereita ja syntyy uusia ystävyyksiä niin pojille kuin vanhemmillekin. Harrastus voi olla koko elämän mittainen. Hauskaa ainakin näytti olevan.

Jääkiekossa pelattavat pelit ja turnaukset pelataan pääosin Suomen Jääkiekkoliiton paikallisen alueen säännöillä. Pelaajat on ryhmitelty ikäkausittain tasaamaan kokemuksesta, kehitysvaiheesta ja fysisistä ominaisuuksista aiheutuvia eroja.

IKÄKAUSI
IKÄRAJAT vuotta
A-nuoret
18
- 19
B-nuoret
16
- 17
C-nuoret
14
- 15
D-juniorit
12
- 13
E-juniorit
10
- 11
F-juniorit
8
- 9
G-juniorit
6
- 7

F- ja nuorempien junioreiden peleissä pelataan säännöillä jotka poikkeavat monilta osin merkittävästi vanhempien ikäluokkien säännöistä.

Seuraavassa muutamia F- ja nuorempien junioreiden peleissä noudatettavia sääntöjen erityispiirteitä (katso tarkemmin SJL:n kilpailusäännöt)

Ottelut pelataan yhdellä kolmasosalla jääkiekkokaukalosta. Peli tapahtuu siniviivan ja kaukalon päädyn välisellä alueella poikittain. Keskialueen puoleisena "välilaitana" voi toimia pelkkä siniviiva. Usein välilaitana toimii helposti siirreltävä ja koottava 5 - 15 cm korkea laitarakennelma.

Vaihdossa olevat pelaajat odottavat vuoroaan keskialueella.

Maaleina voivat toimia normaalit maalit. Maalit sijoitetaan keskelle sini- ja maaliviivojen välistä aluetta yhden (1) metrin päähän "päätylaidasta". SJL suosittelee suhteellisen kevyestä materiaalista valmistetuja, sisämitoiltaan 90 x 130 cm olevia maaleja, joiden pystyputkien alapäät on varustettu pienillä, n. 15 mm:n piikeillä maalin paikoillaan pysymisen varmistamiseksi.

Pelaaja voi osallistua peliin vain pelaamalla juniorimailalla.

F-junioreiden ja nuorempien otteluissa on käytettävä juniorikiekkoa. Juniorikiekko on halkaisijaltaan ja paksuudeltaan normaalin kiekon kokoinen ja väriltään sininen. Kiekon paino on 122 - 128 g.


Pelin johtajina eli "erotuomareina" toimii yksi ohjaaja kummastakin joukkueesta. Ohjaajat käyttävät kypärää.

Kotijoukkue järjestää vaihtojen ajanottajan ja pöytäkirjan pitäjän. Vain maaleista pidetään lukua. Pöytäkirjan pitäjä ilmoittaa lopputuloksen alueelle.

Peli käynnistetään pelialueen oletetusta keskipisteestä pelin ja erän aluksi sekä aina maalin, pelikatkon ja kentällisten vaihdon jälkeen.

Kokonaispeliaika on alueen päätöksestä riippuen 35-50 minuuttia suoraa aikaa. Vaihtojen pituus on 60 sekuntia tehokasta peliaikaa. Jos tasapuolisten olosuhteiden vaatimuksen täyttäminen edellyttää puolten vaihtoa, se suoritetaan ilman "erätaukoa" ottelun puolen välin kohdalla.

Ottelun ajanottaja katkaisee pelin lyhyellä, muulla kuin pillillä annetulla äänimerkillä, jolloin järjestyksessä seuraavat kentälliset kummastakin joukkueesta vaihtuvat peliin.

Paitsioita, kahden viivan syöttöjä yms. ei ole.

Kun pelaaja tekee rikkeen, kumpi tahansa pelin johtajista puhaltaa pelin poikki ja selostaa rikkoneelle katkon syyn ja poistaa rikkoneen pelaajan ko. vaihdosta. Tilalle tulee seuraavan kentällisen pelaaja. Rikkonut pelaaja voi osallistua seuraavaan vaihtoonsa normaalisti. Jos joku pelaaja toistuvasti pelin aikana tekee rikkeitä hyödyntäen rangaistuksen puuttumista, kyseisen pelaajan joukkueen asettama ohjaaja voi poistaa pelaajan ottelun loppuajaksi.


Kaikkia pöytäkirjaan merkittyjä pelaajia, myös maalivahteja on peluutettava ottelussa tasapuolisesti eli yhtä paljon.

Järjestävä seura
Kiimingin Kiekko-Pojat ( KKP )
Veli-Matti Pyyny
Matinkuja 6
90940 JÄÄLI
Puh. 0400 - 580855
veli-matti.pyyny@johnsondiversey.com

Valmennusvastaava
Koistinen Tauno
Kokkotie 17
90940 JÄÄLI
puh. 0400-580 554
tauno.koistinen@storaenso.com

Turnaukseen osallistunut seura
Kiekko-Ketut ( Ketut )
Tuomo Rundgren
Kyntökuja 9
90440 KEMPELE
Puh. k. 08-515119 t. 08-372314 fax. 08-372314 gsm. 0400-381886

Valmennuspäällikkö
Juha Ring
Puh. 050-586 4864
rinkku@edu.ouka.fi
Seuran toimisto
Kiekko-Ketut Ry
Tuohikuja 6
90460 OULUNSALO
Puh. 08-520 8365, 040-767 8477, fax. 08-520 8365
jyrki.tuovinen@mail.suomi.net
www.suomi.net/laserht/

[Seuratiedot ja kilpailusäännöt SJL internet]


Kiiminkiläiset voivat olla ylpeitä omasa junioristaan, nykyisin NHL-jäillä pelaavasta Janne Niinimaasta.

Kiiminkiläiset ovat järjestäneet vuosittain Niinimaan nimikkoleirin, Jannen jääkiekkoleirin. Leiri on ollut erittäin suosittu, mm. kesällä 2002 leirille osallistui yli 120 nuorta.

26.12.2002 Sampo Anttila
http://www.junnut.com
< Arkisto
Junioripelejä >


Fatal error: Cannot redeclare trigger_kaikki() (previously declared in /home/junnut/public_html/T1/laskuri_vanhat.php:16) in /home/junnut/public_html/T1/laskuri_vanhat.php on line 25