11.01.20022 1/3

http://www.junnut.com

KIRJAKATSAUS

ALPO SUHONEN
KAUSI SYDÄMESTÄNI

CHICAGON PÄIVÄKIRJAT
WSOY 2001

"lainaukset kirjasta"

Kuva Pertti Nisonen
Päällys Martti Ruokonen

"Olen pitänyt päiväkirjaa jo kymmenien vuosien ajan. "Kausi sydämestäni" koostuu vihkoista, jotka olen kirjoittanut runsaan vuoden aikana keväästä 2000 kevääseen 2001. Keväällä 2000 työskentelin apulaisvalmentajana Totonto Maple Leafsissa, josta siirryin päävalmentajaksi Chicago Blachawksiin."

Alpo Suhonen on syntynyt 1948 Valkeakoskella. Lähes 40 vuotta jääkiekon parissa täysillä elänyt ja työskennellyt valmentaja kuuluu suomalaiseen valmentajaeliittiin. Valmennuksen huipputehtävää Suhoselle edustaa NHL-joukkueen Chicago Blachawksien päävalmentajana toimiminen kaudella 2000 - 2001. Suhonen oli ensimmäinen eurooppalainen NHL-joukkueen päävalmentaja. Tosin kausi jäi kesken maaliskuussa 2001.

"29.3.2001
Kotona Chicagossa
Tässä sitä ollaan - "erotettuna" sydänsairauden vuoksi"
.

Suhosen sydänvaivat ovat toistaiseksi ohi ja hän on saanut "terveen paperit". Kuten Suhonen kirjassaan totesi "Yksinkertaisesti sanottuna: olen terve mies, jolla on sairaus."

Suomessa "terveelle miehelle", Alpo Suhoselle oli syntynyt kysyntää. HIFK oli ajautunut tukevasti pudotuspeliviivan alapuolelle eikä parannusta ollut näköpiirissä. HIFK organisaatio erotti 7.1.2002 koko valmennusjohtonsa valmennustehtävistä ja palkasi Suhosen johdattamaan joukkue pudotuspeleihin.

Tätä kirjoitettaessa HIFK on pelannut kaksi SM-liigapeliä ja hävinnyt molemmat (BLUES - HIFK 4 - 2 ja KÄRPÄT - HIFK 2 - 1). HIFK:n peli on kuitenkin paranemaan päin ja valmentajan vaikutus tullaan näkemään kevään kuluessa. Tehtävä ei kuitenkaan tule olemaan helppo, tie pudotuspeleihin tulee olemaan kivinen.

 
 

12.1.2002 Sampo Anttila
http://www.junnut.com

ARKISTO