<

Granlund haastoi Oulun Kärpät Oy:n oikeuteen

Sampo Anttila 01.07.2009 Oulu

Oulun Kärppien kasvatti Mikael Granlund on jättänyt asianajajansa välityksellä Oulun Käräjäoikeuteen 30.6.2009 päivätyn kanteen. Kanteessa vaaditaan käräjäoikeutta vahvistamaan että Granlundilla on ollut hyväksyttävä syy purkaa 2007 allekirjoitettu sopimus ja ettei 26.2.2009 ole syntynyt mitään sopimuksia.

Historiaa

Liigapelit

Mikael Granlund pelasi Oulun Kärpissä ensimmäisen liigapelinsä 17-vuotispäivänään Espoossa. Liigapelejä varten oli allekirjoitettu SM-liigan vakiosopimukset 26.2.2009. Kotona pelatun Ilves-ottelun jälkeen Granlundin pelaaja-agentti Ilkka Larva ilmoitti, että Granlundin sopimuserimielisyyksien vuoksi Granlund ei tule osallistumaan Kärppien SM-liigan otteluihin.

Kärppä-sopimuksen purkaminen

Granlundin asianajaja ilmoitti 3.3.2009 vuonna 2007 tehdyn sopimuksen purkamisesta. Perusteena oli että se ei täytä työsopimuksen tunnusmerkistöä.

HIFK-sopimus

HIFK ilmoitti solmineensa kaksivuotisen pelaajasopimuksen 9.3.2009 Mikael Granlundin kanssa.

Granlund pelaa kevään Kärpissä

Oulun Kärpät Oy piti kiinni kannastaan, jonka mukaan sillä on voimassa oleva sopimus Granlundin kanssa vuoteen 2011 saakka. Kärpät jousti kuitenkin kiistassa ja ilmoitti 10.3.2009 sovitun, että Mikael Granlund pelaa kiistasta huolimatta Oulun Kärpissä kevätkauden. Kärppien tj. Juha Junno luonnehti Kärppien motiiviksi "että Mikke saa nyt pelata ja saa mahdollisimman hyvät lähtökohdat ikäluokan MM-kisoihin."

SM-liigan lausunto

Jääkiekon SM-liiga Oy on antanut oman lausuntonsa 14.5.2009. SM-liigan tj. Jukka-Pekka Vuorisen allekirjoittamassa lausunnossa kerrataan liigan säännöstöä ja käytäntöjä sekä lopuksi todetaan: "Pyydän kaikkia osapuolia huomioimaan edellä mainittu säännöstö ja totean, että SM-liiga ei voi rekisteröidä Mikael Granlundin pelaajasiirtoa Oulun Kärpistä ennen kuin asia on ratkaistu. ..."

Kanne

Mikael Granlund on jättänyt asianajajansa välityksellä Oulun Käräjäoikeuteen 30.6.2009 päivätyn kanteen. Kanteessa vaaditaan käräjäoikeutta vahvistamaan että Granlundilla on ollut hyväksyttävä syy purkaa 2007 allekirjoitettu sopimus ja ettei 26.2.2009 ole syntynyt mitään sopimuksia.

Oulun Käräjäoikeudelle jätetty vahvistuskanne pelaajasopimuksia koskevassa asiassa

Oulun Kärpät ei halunnut kommentoida asiaa ennen kuin ovat perehtyneet oikeudelle jätettyyn aineistoon.

SOPIMUS SYNTYI

OULUN KÄRPÄT JA HIFK SOPIMUKSEEN MIKAEL GRANLUNDIN PELAAJASIIRRON EHDOISTA Päivitetty 25.8.2009

 


 

Agenttitoiminnan arviointilautakunnan päätös 1.2.2010

Asia

Oulun Kärpät Oy:n kantelu agentti Ilkka Larvasta.

.........

Päätöslauselma

Agenttitoiminnan arviointilautakunta on todennut Ilkka Larvan toimineen agenttitoiminnan tapaohjeita koskevien sopimusten ja säännösten vastaisesti ja rikkoneen useita tapaohjeiden kohtia.

Agenttitoiminnan arviointilautakunta on pitänyt agentti Ilkka Larvan tapaohjeiden vastaista toimintaa siinä määrin vakavana, että huomautus ei yksin riittäisi kurinpitoseuraamukseksi. Agenttitoiminnan arviointilautakunta on ottanut kurinpitoseuraamusta määrätessään huomioon, että Ilkka Larvan toiminta on ollut tapaohjeiden useiden kohtien vastaista. Seuraamuksen määräämisessä on myös otettu huomioon edellä mainittuja lieventäviä asioita.

Agenttitoiminnan arviointilautakunta antaa kurinpitoseuraamuksena agentti Ilkka Larvalle huomautuksen sekä määrää hänen maksettavakseen rikemaksun, jonka suuruudeksi määrätään hallinnointimaksun viisinkertainen määrä yhteensä tuhatviisisataa euroa (1.500 €).

Päätöksestä äänestettiin.

Agenttitoiminnan arviointilautakunnan jäsen Jarmo Saarela ilmoitti ratkaisuun eriävän mielipiteen.

Juha Viertola               Jarmo Saarela
puheenjohtaja               sihteeri

Päätöksentekoon osallistuivat: Juha Viertola (pj), Heikki Hietanen, Jarmo Koskinen, Markus Lehto ja Jarmo Saarela.

Päätös kokonaisuudessaan Suomen Jääkiekkoilijat ry:n sivuilta


Mikael Granlund s. 26.2.1992, Oulun Kärpät

Kaudella 2008 - 2009

Mikael pelasi pronssia voittaneessa Kärppä-joukkueessa B-nuorten SM-sarjan PlayOffeissa kolme ottelua ja teki pisteitä 6 (2 + 4).

Kauden aikana Mikael pelasi runkosarjan A-nuorten SM-liigassa tahkoten 35 ottelussa runkosarjan neljänneksi kovimmat pisteet 57 (21 + 36). Pistepörssin voittanut Juuso Rajala (Lukko) keräsi kokoon 42 ottelussa 64 pistettä (30 + 34).

U18-maajoukkue pelasi loistavat MM-kisat Fargossa ja Moorheadissa USA:ssa. Suomi haki MM-pronssimitalit.  Pronssiottelussa palkittiin parhaana suomalaispelaajana Mikael Granlund.

 


 

Lähteet ja linkit:

Superjuniori Granlund haastoi Oulun Kärpät oikeuteen: MTV 1.7.2009
Emme kommentoi; MTV3 1.7.2009
Granlund pelaa Kärpissä

Kommentit:

Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kommentoida -> rekisteröidy tästä tai kirjaudu sisään


Kirjoittaja:
  pvm:
1 - 0 / 0 kplHAKU:UUSIMMAT:


Junnut.com -sivusto 20 vuotta

Maanantai 3.6.2019 Oulu


Oulun Kärpät pudotuspeleissä 2019

Perjantai 22.3.2019 Oulu


Urheilugaala 2019

Torstai 17.1.2019 Oulu


Oulu - Rauma, Naisten Superpesis

Sunnuntai 10.6.2018 Oulu

Tamma- ja varsanäyttely

Perjantai 1.6.2018 OuluUutiset sivuillesi?
Luettu: 16 595 kertaa
Uutisia on luettu 8 671 336 kertaa
3.6.2009 jälkeen
Tietoa JUNNUT. com sivuston ylläpitäjistä ja materiaalista

Sivuja on ladattu 18 843 666 kertaa
19.9.2009 jälkeen

PALAUTE JA AINEISTO:

sampo.anttila(at)junnut.com tai webmaster(at)junnut.com

SIVUSTOSTA:

Sivusto on yksityisten henkilöiden ylläpitämä. Tarkista aina tietojen oikeellisuus lähteestä. Ylläpitäjät eivät vastaa virheellisestä tai muutoin väärästä tiedosta eikä sen mahdollisesti aiheuttamista vahingoista. Oikeudet muutoksiin pidätetään. Juttujen kommentit ovat niiden kirjoittajien mielipiteitä ja kannanottoja. Asiattomat kommentit pyritään karsimaan pois.

KUVAT, VIDEOT JA TEKSTIT:

Sivustolla oleva aineisto on tekijänsuojalain alaista eikä sitä saa luvatta käyttää.

Junnut.com on junioritoimintaan painoittunut uutispalvelu.
Lue sivuston historiasta: Yli 10-vuotta junioritoiminnan uutisia

Toteutus: visark.com