<

Jääkiekon MM 2017, IIHF Ice Hockey World Championship

Sampo Anttila 05.05.2017 - 21.05.2017 Oulu

Suomen Leijonat pelaavat jääkiekon maailmanmestaruudesta Ranskan Pariisissa ja Saksan Kölnissä (Cologne). Seuraamme Leijonien taivalta ja kisatapahtumia ensimmäisestä viimeiseen otteluun. Olemme koonneet lukijaa helpottavia linkkejä ja videoita. Suomi aloitti MM-kisat voitolla Valko-Venäjästä 3 - 2. Suomi - Ranska 1 - 5 Ranska otti riemukkaan voiton kotiyleisön kannustamana. Suomi - Tshekki 3 - 4 VL. Suomi - Slovenia 5 - 2. Norja - Suomi Lisäajalla 2 - 3. Sveitsi - Suomi 2 - 3 LA, Kanada - Suomi 5 - 2. Puolivälierät USA - Suomi 0 - 2. Välierissä Ruotsi - Suomi 4 - 1. Pronssiottelussa Venäjä - Suomi 5 - 3, Suomi neljäs. finaalissa Kanada - Ruotsi 1 - 2, Ruotsi on Maailman Mestari 2017.

 

5. - 21.5.2017 Pariisi, Köln
Jääkiekon MM-kisat
IIHF

 

Alku   Alkusarja  Pudotusottelut  Kokoonpanot   Suomen joukkue   Sivuilla aikaisemmin  Videot ja kuvat

Jääkiekon MM 2017, miehet 

Finaalissa Kanada ja Ruotsi esittivät MM-turnauksen vauhdikkainta peliä. Varsinaisella peliajalla molemmat joukkueet tekivät yhden maalin, eikä jatkoeräkään tuonut ratkaisua. Ruotsi voitti voittolaukauksilla Maailman Mestaruuden Maalivahtipeli oli huippua, Kanadan Calvin Pickard torjui 40 laukausta ja Ruotsin Henrik Lundqvist 42 kertaa. 

Jääkiekon MM-kisat pelataan Ranskassa (alkusarja) ja Saksassa. Oulun Kärpistä mukana puolustaja Lasse Kukkonen ja hyökkääjä Mika Pyörälä sekä johtoryhmässä Ari Hilli ja Mikko Manner. Kärppätaustaisia pelaajia joukkueessa ovat Jesse Puljujärvi, Sebastian Aho, Juhamatti Aaltonen, Joonas Kemppainen, Atte Ohtamaa, Topi Jaakola ja Miro Aaltonen. Joukkueen päävalmentajana toimii Lauri Marjamäki.

Eniten puhuttiin jälleen pelaajavalinnoista, erityisesti Jesse Puljujärvestä. Puljujärven passi leimattiin, mutta on ollut 13. hyökkääjän roolissa. Marjamäki uskoo nuoren suojattinsa saavan vielä mahdollisuuden MM-kisojen aikana.

Kaikesta arvostelusta huolimatta Suomen Leijonat etenivät neljän parhaan joukkoon kaatamalla USA:n huippulahjakkaan joukkueen puolivälierissä 0 - 2. Suomen puolustuspelin viimeisenä lukkona Harri Säteri pelasi maalilla nollapelin todella hyvillä torjunnoilla. Suomen taktiikka puri USA:n joukkueen vauhtiin ja hyydytti heidän pelaamisen. Puolivälieräottelussa pelasivat Juhamatti Aaltonen ja Jesse Puljujärvi, Jesse oli huilannut kaksi ja Juhamatti neljä viimeistä ottelua. Leijonat on parantanut pelaamistaan ottelu ottelulta.

Suomi pelasi hienosti pronssiottelussa, vaikka Venäjä otti voiton 5 - 3. Venäjän taitavaa joukkuetta ei saatu kovallakaan takaa-ajolla kaadettua. Juhamatti Aaltonen loukkaantui ennen ottelua pidetyissä harjoituksissa, eikä hän ollut mukana pronssiottelussa. Suomen paras pistemies oli Sebastian Aho, toisena Mikko Rantanen.

 

Hockey Hall of Fame

MM-turnauksen viimeisenä päivänä oli suuri päivä kahdelle suomaleiselle jääkiekon ammattilaiselle. Mikko Koivu ja Teemu Selänne valittiin Hall of Fameen.

 

Turnauksen loppusijat

1. SWE Sweden kulta

2. CAN Canada hopea

3.  RUS Russia pronssi

4.  FIN Finland

5.  USA United States

6.  SUI Switzerland

7.  CZE Czech Republic

8.  GER Germany

9.  FRA France

10. LAT Latvia

11. NOR Norway

12. DEN Denmark

13. BLR Belarus

14. SVK Slovakia

15. SLO Slovenia

16. ITA Italy

 

     

Sebastian Aho 

Mika Pyörälä 


Lasse Kukkonen 


Topi JaakolaAtte Ohtamaa


Miro Aaltonen


Jesse Puljujärvi


Ari Hilli


Mikko Manner


Joonas Kemppainen


Juhamatti Aaltonen

 
Lauri Marjamäki

 

 

5.5.2017   Suomi - Valkovenäjä 3 - 2 (2-0, 0-1, 1-1)

Suomi aloitti pirteästi ja vajaa kolmen minuutin pelin jälkeen Sebastian Aho iski ottelun avausmaalin, syöttäjänä Valtteri Filppula. Hyvä Suomen vire jatkui ja viiden minuutin jälkeen Oskari Osala latasi kiekon näyttävästi Valko-Venäjän maalin ylänurkkaan. Suomella oli vahva ote ensimmäisessä erässä.

Suomi löysäsi hiukan tahtia toisessa erässä, mutta hallitsi ottelua. Pari minuuttia ennen erän loppua löysäilyt kostautuivat, kun Suomen maalivahti söhläsi maalin takan kiekon kanssa ja Valko-Venäjä sai lähes ilmaisen maalin, kun Korpisalo ei ehtinyt maalilleen torjuntaan.

Kolmannessa erässä Valko-Venäjä lisäsi kierroksia ja hallitsi ajoittain ottelua, saaden vaarallisia tilanteita Suomen maalille. Tasoituksen teki ajassa 44:32 Yevgeni Kovyrshin. Suomi sai kovan herätyksen ja teki ottelun voittomaalin viidennellä kymmenellä minuutilla 3 - 2, Veli-Matti Savinainen (Mikko Rantanen, Sebastian Aho).

Tästä on hyvä kehittää Suomen pelaamista. Suomen parhaana pelaajana palkittiin Sebastian Aho.

 

7.5.2017   Lasse Kukkonen Suomeen lisätutkimuksiin

Lasse Kukkonen on poissa kokoonpanosta ilmeisesti sormivamman vuoksi, jonka hän sai Suomi - Valko-Venäja pelissä.

Jääkiekkoliiton mukaan Kukkonen matkustaa sunnuntaina Suomeen lisätutkimuksiin, joiden jälkeen hän palaa takaisin Pariisiin ja liittyy taas mukaan joukkueen vahvuuteen. Puolustaja Lasse Kukkonen on sivussa kokoonpanosta sunnuntain Ranska-ottelussa. Kapteeni Kukkosen ollessa poissa C-kirjainta kantaa hyökkääjä Valtteri Filppula. Filppulan siirtyessä kapteeniksi Atte Ohtamaa nousee varakapteenin rooliin. Toinen A-kirjain on neulottu Topi Jaakolan pelipaidan rintaan.

 

7.5.2017   Suomi - Ranska 1 - 5 (0-1, 1-2, 0-2)

Ranska otti ensimmäisen voiton Suomesta kautta aikain, ja ansaitusti.

Suomen peli Ranskaa vastaan oli tehotonta, maalipaikoille kyllä päästiin mutta maaleja ei onnistuttu tekemään. Suomen ainoan maalin toisessa erässä teki Mikko Lehtonen (Antti Philström, Mikko Rantanen).

Ranska pelasi loistavasti ja hyödynsi maalipaikat hyvin. Ranskan maalivahti Florian Hardy onnistui hyvin ja nappasi 43 laukauksesta 42 laukausta.

Jesse Puljujärvi pääsi pelaamaan kolmannessa erässä ja oli hyvä. Hänen ulottuvuutensa ja liuku tekopaikoille oli näyttävää. Kaikkiaan Puljujärvi oli joukkueen pirtein pelaaja, joka toi ketjulle energiaa. Jesse Puljujärvi valittiin television katsojien äänestyksen perusteella parhaaksi pelaajaksi.  

 

8.5.2017  Suomi - Tshekki 3 - 4 VL (3-0, 0-0, 0-3, 0-0, 0-1)

Suomi aloitti ottelun pirteästi ja iski ensimmäisen maalin jo ensimmäisellä minuutilla, 1 - 0 Valtteri Filppula (Sebastian Aho, Mikko Rantanen), Ensimmäinen erä oli Suomen hallintaa ja Suomen johto erän lopussa oli 3 - 0 maalintekijät Topi Jaakola ja Ville Lajunen.

Toinen erä meni myös Suomen hyvään pelaamiseen, tosin Tshekki sai hyviä hyökkäyksiä mutta Suomen puolustus piti ja viimeisenä lukkona oli maalivahti Joonas Korpisalo.

Kolmannen erään puolivälin paikkeille Suomi oli vielä varsin hyvin mukana, mutta loppuerä oli hetkittäistä sekoilua, jolloin Tshekki pääsi tekemään kolme ratkaisevaa maalia. Tshekki avasi maalitilin ajassa 47:37 3 - 1 Roman Horak, 57:46 3 - 2 Radko Gudas ja ottelun tasoitusmaalin 58:09 3 - 3 Jan Kovar.

Lisäajalla Suomella oli muutama loistopaikka, mm. Sebastian Aho pääsi yksin läpi mutta ei maalia ja samoin Jesse Puljujärvi läpiajossa, mutta hänet kaadettiin tuikkaamalla maila luistimen alle, ei maalia eikä rangaistusta.

Voittolaukauksilla ainoa onnistuja oli Tshekin Rogin Hanzl ja niin Tshekki voitti ottelun 3 - 4.

Otteluilme oli kuitenkin Suomelta hyvä näyte osaamisesta ja sitoutumisesta Leijona-henkeen ja usko hyviin otteluihin jatkossa vain vahvistui. 

Suomen maalivahti Joonas Korpisalo torjui 30 kertaa ja Tshekin Petr Mrazek 18 kertaa.  

 

10.5.2017  Suomi - Slovenia 5 - 2 (0-1, 2-0, 3-1)

Suomelta odotettiin vahvaa ottelua Slovenia vastaan ja lähes sellainen saatiin. Suomi hallitsi ensimmäistä erää, mutta maalit olivat kortilla. Slovenia puolusti ja teki täsmäiskuja, joista sai myös ottelun avausmaalin 0 - 1 tekijänä Anze Kuralt (Nik Pem). Erän viime sekunneilla Suomi pääsi pelaamaan ylivoimalla.

Toisen erän alkuun Suomi ei saanut ylivoimamaalia, mutta ajassa 24:06 Suomen avausmaalin teki Veli-Matti Savinainen (Julius Honka, Tomi Sallinen), Ottelun luonne ei juurikaan muuttunut ensimmäisestä erästä, vaikka Mikko Rantanen iski ylivoimalla 2 - 1, syöttäjät Veli-Matti Savinainen ja Sebastian Aho.

Kolmas erä oli liukumassa kokonaan Slovenialle, kun Rok Ticar tasoitti ottelun 2 - 2 ja Suomen pelaaminen puuroutui hiukan, eikä varmoistakaan paikoista saatu maaleja. Ottelun käännekohdaksi näytti muodostuvan Sebastian Ahon päättäväinen ja taitava ratkaisu, jolla Suomi meni jälleen johtoon, 3 - 2 syöttäjiksi merkittiin Mikko Rantanen ja Oskar Osala. Vain minuutin verran Ahon maalista Markus Hannikainen latasi laatan Slovenian maaliin 4 - 2 syöttäjänä Jani Lajunen. Slovenia pullikoi vastaan ja puolusti keskialueella hyvin, torpaten useimmat Suomen hyökkäysyritykset. Suomen Tomi Sallinen sai kahden minuutin jäähyn ja Slovenian pelatessa ilman maalivahtia, paine oli Suomen puolustusalueella. Erän lopulla Mika Pyörälä sai vipattua kiekon pois Suomen alueelta ja juuri sopivan pituisena, jotta jäähyltä juuri päässyt sallinen ehti ottaa kiekon haltuun ennen päätyviivaa ja pisti kiekon tyhjiin 5 - 2.

Maalivahtien torjuntamäärät kertovat ottelun kulusta karua kieltä, Suomen Harri Säteri torjui 12 kertaa ja Slovenian Gasper Kroselj 44 kertaa.

Lasse Kukkonen palasi Leijonajoukkueen kapteenin hommiin, mutta kentällä häntä ei nähty. Molemmat Aaltoset eivät pukeneet otteluun. Suomen otteet eivät ole vielä täydessä iskussa ja kokoonpanojen hakeminen on ollut käynnissä kaikissa otteluissa.

 

13.5.2017 Norja - Suomi 2 - 3 LA (1 - 0 , 0 - 2 , 1 - 0 , 0 - 1)

Suomi pelasi hyvän ottelun, maalipaikkoihin päästiin ja puolustus toimi. Maalin teko oli kuitenkin edelleen vaikeaa ja Norja onnistui puolustamaan maalinedustalla. Lars Haugen torjui 25 laukausta, kun Joonas Korpisalo torjui 19 laukausta.

Suomi hallitsi ottelua, mutta Norja iski avausmaalin ajassa 18:38 Anders Bastiansen (Mattias Norstebo). Suomen tasoitus syntyi ylivoimalla toisen erän alkupuolella 1- 1 J Juuso Hietanen (Sebastian Aho, Ville Lajunen). Reilut kaksi minuuttia edellisestä Julius Honka kokeili Norjan maalivahtia maalin edestä laukauksella, joka saattoi olla tarkoitettu poikittaissyötöksi, joka tapauksessa Suomi johtoon 2 - 1 (Atte Ohtamaa, Markus Hännikäinen).

Norja tiivisti pelaamista toisen erän lopulla ja otti maalivahdin pois, kun peliä oli vajaa pari minuuttia. Norjan tasoitus syntyi puolisen minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua. Suomen maalin edustalla kovan taistelun päätteeksi tasoitusmaali Norjalle 2 - 2 Andreas Martinsen.

Ohtamaa sai jäähyn 2 + 10 min. ja Norja painosti Suomea intensiivisesti. Ottelu siirtyi jatkoajalle ja norjalaiset painostaminen Suomen puolustusalueella jatkui. Jäähyn loputtua Mika Pyörälä sai kiekon ja syötti jäähyaitiosta rynnistävälle Markus Hännikäiselle. Hännikäinen kiiti Norjan maalille ja laukoi ottelun päätösnumeroiksi 2 - 3.

Leijonien kapteeni Lasse Kukkonen oli kokoonpanossa, mutta ei peliaikaa. Voitto Norjasta merkitsee sitä, että jatkoon pääsy on edelleen omissa käsissä.

 

14.5.2017 Sveitsi - Suomi LA 2 - 3 (2 - 1 , 0 - 0 , 0 - 1 , 0 - 1)

Sveitsi voitti eilen Kanadan ja otti lisäajalla kaksi pistettä. Sveitsillä on koossa 11 pistettä ja toinen sija, Suomella on 9 pistettä ja neljäs sija.

Suomi aloitti ottelun raikkaasti, mutta jälleen vastustajan vastaiskusta avausmaali. Sveitsin Fabrice Herzok pisti kiekon ohi Joonas Korpisalon. Suomen näennäistä hallintaa, eikä maalipaikoista saatu kiekkoa maaliin. Sveitsi iski ensimmäisen erän puolivälissä jo toisen kerran, kun Joel Genazzi maalasi 2 - 0. Suomen joukkueen johto reagoi nopeasti ja Korpisalo vaihtoon, tilalle Harri Säteri. Suomi painoi ottelun Sveitsin päätyyn ja onnistui ylivoimalla kaventamaan minuuttia ennen erä loppua 2 - 1 Juuso Hietanen (Veli-Matti Savinainen, Sebastian Aho). Lasse Kukkonen pelasi hyvän erän, hänet kuitenkin taklasi Anders Ambuhl 2 + 10 minuutin arvoisesti. Taklaus näytti satuttavan Kukkosta pahasti.

Toinen erä oli lähes täydellistä Suomen hallintaa, mutta maaleja ei saatu aikaiseksi. Myönteistä oli että Kukkonen pelasi eikä ensimmäisessä erässä saatu tälli ilmeisesti ollut vakavaa, vaikka Kukkosen pelaamisesta ei voi juurikaan päätellä loukkaantumisen astetta.

Suomen ote kolmannessa erässä oli vahva eikä Sveitsi pystynyt vastaamaan Suomen rynnistykseen. Sveitsin jäähyn aikana erän loppupuolella Suomen tasoitus onnistui 2 - 2 Mikko Rantanen (Ville Lajunen, Sebastian Aho). Sveitsi otti vielä kymmenisen minuuttia ennen erän päättymistä kahden minuutin jäähyn, mutta Suomi ei onnistunut tekemään maalia. Vajaa kolme minuuttia ennen erän loppua Suomi tarjosi vielä Sveitsille voittomahdollisuutta, kun kentälle rynnisti liian monta Leijonaa. Sveitsi ei onnistunut kuitenkaan maalaamaan.

Lisäaikaa ehdittiin pelata Suomen hallinnassa kaksi ja puoli minuuttia, kun Valtteri Filppula sai hienon jätön ja ujutti Sveitsin maalivahdin längistä kiekon maaliin. Suomi nappasi kaksi tärkeää pistettä ja voi valmistautua luottavaisesti alkusarjan viimeiseen otteluun, tiistaina vastaan asettuu Kanada.

Suomen lohkossa on pelattu ristiin ja pistetilanne on varsin tasainen, lohkoa johtaa Kanada 13 pisteellä, seuraavina Tshekki 13 pistettä, Sveitsi 12 pistettä, Suomi 11 pistettä ja viidentenä Norja 8 pistettä. Kanadalla ja Norjalla on yksi ottelu vähemmän pelattuna, sen joukkueet pelaavat keskenään 15.5. Kanada - Norja.

 

16.5.2017 Kanada - Suomi 5 - 2 (3 - 1 , 1 - 1 , 1 - 0)

Kanada on voittanut kaikki alkulohkon ottelut, yhtä lukuun ottamatta, jonka Kanada hävisi lisäajalla Sveitsille. Kanada johtaa lohkoa ja on parantanut peliään ottelusta toiseen. Suomen jatkopaikka varmistui jo ennen Kanadan kohtaamista, Suomen sijoitus tulee olemaan kolmas tai neljäs.

Kanada aloitti vauhdilla ensimmäisen erän. Suomi oli askeleen jäljessä eikä onnistunut pysäyttämään kanadalaisia, ensimmäinen maali nähtiin jo vajaan kolmen minuutin pelin jälkeen. Kanadan avausmaalin ampui Mitch Marner. Suomi kuittasi nopeasti, kun näyttävän syöttelyn jälkeen Jani Lajunen iski 1 – 1, syöttäjänä Oskar Osala. Viisikymmentä sekuntia Suomen tasoituksesta Joonas Järvinen koukkaamisesta kaksi minuuttia ja Kanadalla meni vain kahdeksan sekuntia tehdä ylivoimamaali 2 – 1 Colton Paraykko (Mitch Marner).

Suomi otti vielä pari jäähyä, joista toisen aikana Kanada rankaisi 3 – 1 Mitch Marner (Marka Scheifele, Nate Mackinnon.) Erä merkittiin selkeästi Kanadalle, nopeaa liikkumista, taitavia syöttöjä ja Suomi ajautui tilanteiden ulkopuolelle.

Toinen erä oli Suomelta ensimmäistä erää parempi. Kuitenkin erän puolivälin tienoilla Kanada onnistui tekemään maalin 4 – 1 Brayden Point (Mike Matheson, Colton Parayko). Suomen kavennuksen iski siniviivalta 4 – 2 Atte Ohtamaa (Julius Honka, Joonas Kemppainen). Kanada näytti erässä löysäävän hiukan vauhtia, mutta hallinta säilyi pitkälti kanadalaisilla.

Kanada täydensi maalitiliään heti kolmannen erän alussa 5 – 2 Matt Duchene (Sean Couturier). Ajoittaisista hyökkäyksistä huolimatta Suomi ei onnistunut lisäämään maalitiliään edes ylivoimalla.

Näytti siltä, että Suomen pelaajien ajatukset olivat jo puolivälierissä, jossa vastaan asettuu USA. Suomi on kahdeksan parhaan joukossa. Luvassa on vaikea USA-ottelu, jossa on otettava kaikki voimavarat käyttöön mikäli mielitään neljän joukkoon.

 

18.5.2017 USA - Suomi 0 - 2 (0 - 0 , 0 - 1 , 0 - 1)

Suomi joutui siirtymään Pariisista Kölniin, jossa kohtaa alkulohkon voittajan USAn. USA voitti kaikki alkulohkon ottelut, yhtä lukuun ottamatta. USA hävisi ensimmäisen ottelunsa Saksalle, mutta sen jälkeen otteet ovat olleet vakuuttavia. USA pelaa samanlaista nopeaa ja taitavaa peliä, kuten Kanada. Suomen ottelua Kanadaa vastaan toimi ajoittain, mutta ei antanut ihan täyttä kuvaa Suomen tasosta, kun keskittyminen näytti olevan jo pudotuspeleissä.

Suomi aloitti ensimmäisen erän hyvin ja hallitsi pelin rytmitystä. USA ei saanut omaa pelirytmiään toimimaan ja taitokiekko jäi piiloon. Suomi pelasi ylivoimalla kaksiminuuttisen, mutta ei onnistunut tekemään maalia. Laukaukset maalia kohden USA 8 ja Suomi 6 laukausta. Suomi oli lähempänä avausmaalia yhdellä tolppalaukauksella. Ensimmäinen erä 0 - 0.

Toinen erä oli tasaista vääntöä. Suomen taktiikka toimi loistavasti ja ottelun avausmaalin ylivoimalla takoi Mikko Rantanen aivan maalin edestä sisään, kun erää oli pelattu vain minuutin verran, syöttäjinä Veli-Matti Savinainen ja Sebastian Aho. Erän lopulla USA sai hienokseltaan painetta, kun USA pelasi viimeiset pari minuuttia ylivoimalla, mutta Suomen puolustus kesti. Suomi johti kolmanteen erään lähdettäessä 0 – 1.

Suomi pelasi tasapainoisen ja vahvan kolmannen erän, jossa puolustus- ja maalivahtipeli tuli korostetusti esille.  Suomen etsikkoaika alkoi USA:n jäähystä erän kolmannella minuutilla, mutta ei maalia. Suomen toisen maalin leipoivat Juhamatti Aaltonen ja Joonas Kemppainen syöttelemällä toisilleen ajassa 46:49. Maalin edustalla Juhamatti syötti Kemppaiselle joka pisti hallitusti tyhjiin. Ottelu oli riemukkaasti 0 – 2. Suomi pelasi viisaasti ja kesti erän lopun USA:n rynnistyksen ilman maalivahtia. USA sai pelata vielä ylivoimalla, kun Ohtamaa sai kaksi minuuttia korkeasta mailasta. Suomi pelasi rauhallisen viileästi, puolustaen hyvin, maalivahti Harri Säterin nollapeli tuli tärkeään paikkaan. Suomi välieriin jossa vastaan tulee Sveitsi – Ruotsi ottelun voittaja.

 

20.5.2017  Ruotsi - Suomi 4 - 1 (1 - 1 , 2 - 0 , 1 - 0)

Ruotsalaiset ovat hehkuttaneen omaa NHL-pitoista joukkuettaan ja haukkuneet Suomen Leijonat. Henkinen sodankäynti on ollut meneillään, mutta Suomen joukkue on iskussaan.

Ensimmäinen erä alkoi shokeeraavasti, aloitusvoitto ruotsalaisille Suomen puolustusalueen ympyrässä ja siitä veto kohti Säterin vartioimaa maalia, kiekko upposi suoraa maalin perukoille ja Ruotsi johti 1 – 0 ajassa 1:49, maalintekijä Alexander Edler (Nicklas Bäckström).  Suomi ei kuitenkaan säikähtänyt maalista ja hyökkäsi rohkeasti Ruotsin maalille. Tasoitusmaali nähtiin viidennellä minuutilla, kun Juhamatti Aaltonen taisteli kiekon ja siirsi sen Joonas Kemppaiselle, joka lämäsi kiekon Henrik Lundqvistin selän taakse. Erä päättyi tasanumeroihin 1 – 1.

Toinen erä oli Ruotsin näytöstä. Suomi otti erässä neljä jäähyä ja Ruotsin taitavat pelaajat pyörittivät ylivoimia kahden maalin verran. Ensin Ruotsin John Klingberg iski 2 – 1 ja puolen erän jälkeen William Nylander 3 – 1. Suomi on sillassa eikä tule selviämään finaaliin jäähyllä.

Kolmas erä oli Suomen rynnistystä mutta tehoja ei hyvästä yrityksestäkään löytynyt. Ruotsi erän neljännellä minuutilla lisäsi johdon jo 4 – 1 Joakim Nordströmin maalialla. Suomen viimeinen kaksiminuuttinen ilman maalivahtia tuotti hyvää pyöritystä Ruotsin puolustusalueella, mutta ei maalia.

Suomen maalilla Harri Säteri torjui 37 laukausta, kun Ruotsin Henrik Lundqvist 22 laukausta. Säteri antoi Suomelle mahdollisuuden, mutta maalinteko ontui.

Ruotsin taitotaso oli yksinkertaisesti liikaa Suomen Leijonille, joten pronssipeli odottaa huomenna. Suomea vastaan tulee Venäjän erittäin pettynyt joukkue, Venäjä hävisi jo 2 – 0 johtoasemassa ollessaan kolmannen erän neljä nolla ja koko ottelun 4 – 2.

 

21.5. Venäjä - Suomi 5 - 3 (1 - 0 , 3 - 1 , 1 - 2)

Suomi taisteli kunniakkaasti venäläisiä vastaan, mutta Venäjän Karhun yksilötaidot olivat liikaa Suomen Leijonille. Ottelu ratkesi toisessa erässä. Venäjä iski kolme maalia kahdeksassa minuutissa, jonka jälkeen Suomen maalilla Joonas Korpisalo sai väistyä ja Harri Säteri tilalle. Toisen erän lopulla Suomen etsikkoaika käynnistyi, kun Mikko Rantanen maalasi Suomen avausmaalin, syöttäjänä Valtteri Filppula.

Kolmannessa erässä Venäjän peli sekosi pahasti ja Suomi nousi 4 - 3 tilanteeseen Mikko Lehtosen ja Veli-Matti Savinaisen maaleilla. Loistavan ottelun pelannut Sebastian Aho oli syöttäjänä molempiin maaleihin. Hyvän ottelun pelannut Mikko Rantanen sai syöttöpisteen Savinaisen maaliin.

Kolmannen erän puolivälissä Nikita Kucherov karkasi Suomen puolustukselta ja laukiasi päin Harri Säteriä kovan kudin, joka kimposi maalin edustalle, josta Kucherov sai huitaistua kiekon maaliin. Loppuerässä alkoi Suomen hurja takaa-ajo, mutta se ei kuitenkaan tuottanut toivottua tulosta. Suomi pelasi lopussa ilman maalivahtia ja aiheutti hyviä tilanteita, ei maalia.

Venäjä otti pronssia ja Suomi sijoittui neljänneksi. Suomen turnaus sujui vaihtelevasti ja antoi yleisölle jännittäviä hetkiä ja paljon keskusteltavaa. Kaikkiaan hyvät kisat jossa nuoret astuivat esiin ja kantoivat vastuun onnistuneesti.

 

Alku   Alkusarja  Pudotusottelut  Kokoonpanot   Suomen joukkue   Sivuilla aikaisemmin  Videot ja kuvat

 

Alkusarja

Alkusarja on jaettu kahteen lohkoon

Alkulohko   A
(Köln)

Tanska
 DEN

Saksa
GER

Italia
ITA

Latvia
LAT

Venäjä
RUS

Slovakia
SVK

Ruotsi
SWE

USA
USA

Tilastot Pelaajat

DEN

GER

ITA

LAT

RUS

SVK

SWE

USA

                 

Alkulohko B
(Pariisi)

Valko-Venäjä
BLR

Kanada
CAN

Tshekki
CZE

Suomi
FIN

Ranska
FRA

Norja
NOR

Slovenia
SLO

Sveitsi
SUI

Tilastot Pelaajat

BLR

CAN

CZE

FIN

FRA

NOR

SLO

SUI

 

 Maalivahdit, alkusarjassa

Sij.

Nimi

Joukkue

O

P

Aika
min:s

Aika
%

Laukaukset

Torj.

Torj.
%

Maalit/
  60 min.

1

GENONI   Leonardo

SUI

7

5

304:36

69.85

121

114

94.21

1.38

2

MERZLIKINS Elvis

LAT

6

6

364:04

85.85

190

178

93.68

1.98

3

VASILEVSKI Andrei

RUS

7

6

344:04

81.14

140

131

93.57

1.57

4

AUS den BIRKEN Danny

GER

7

4

185:18

43.00

76

71

93.42

1.62

5

PICKARD Calvin

CAN

7

4

243:40

57.51

88

82

93.18

1.48

6

FRANCOUZ Pavel

CZE

7

3

181:25

42.75

41

38

92.68

0.99

7

HARDY Florian

FRA

7

4

178:01

41.73

105

97

92.38

2.70

8

HOWARD Jimmy

USA

7

5

298:00

71.29

117

108

92.31

1.81

9

BERNARD Andreas

ITA

7

5

300:52

71.49

163

150

92.02

2.59

10

JOHNSON Chad

CAN

7

3

180:00

42.49

48

44

91.67

1.33

11

HAUGEN Lars

NOR

6

5

301:35

71.54

119

108

90.76

2.19

12

FASTH Viktor

SWE

6

4

244:17

57.58

96

87

90.62

2.21

13

HUET Cristobal

FRA

4

4

248:34

58.27

99

89

89.90

2.41

14

DAHM Sebastian

DEN

6

5

306:40

72.17

146

131

89.73

2.93

15

SATERI   Harri

FIN

7

3

171:54

40.32

63

56

88.89

2.44

16

LALANDE   Kevin

BLR

5

5

292:49

69.19

144

127

88.19

3.48

17

MRAZEK Petr

CZE

7

4

242:59

57.25

84

74

88.10

2.47

18

GREISS Thomas

GER

5

4

181:22

42.09

121

106

87.60

4.96

19

KORPISALO   Joonas

FIN

7

5

254:26

59.68

110

96

87.27

3.30

20

KROSELJ   Gasper

SLO

6

6

295:02

70.25

192

165

85.94

5.49

 

Pistetilanne 

Lohko
A

Joukkue

Ottelut

Voitot

Voitot
lisäajalla

Tappiot
lisäajalla

Tappiot

 

Tehdyt:
Päästetyt

Pisteet

1

USA

7

6

0

0

1

31:14

18

2

RUS

7

5

1

0

1

35:10

17

3

SWE

7

5

0

1

1

29:13

16

4

GER

7

2

2

1

2

20:23

11

5

LAT

7

3

0

1

3

14:18

10

6

DEN

7

1

2

0

4

13:22

7

7

SVK

7

0

1

2

4

12:28

4

8

ITA

7

0

0

1

6

6:32

1

 

Lohko
B

Joukkue

Ottelut

Voitot

Voitot
lisäajalla

Tappiot
lisäajalla

Tappiot

 

Tehdyt:
Päästetyt

Pisteet

1

CAN

7

6

0

1

0

32:10

19

2

SUI

7

3

2

2

0

22:14

15

3

CZE

7

3

2

0

2

23:14

13

4

FIN

7

2

2

1

2

20:22

11

5

FRA

7

2

2

0

3

23:19

10

6

NOR

7

2

0

2

3

13:19

8

7

BLR

7

2

0

1

4

15:27

7

8

SLO

7

0

0

1

6

13:36

1

Alkusarjan neljä parasta jatkaa puolivälierään, pelaten ristiin toisen alkulokon joukkueen kanssa siten, että lohkon 1. pelaa toisen lohkon 4. vastaan, 1A-4B, 2A-3B, 1B-4A, 2B-3A. Voittjat jatkavat välieriin, jossa voittajat pelaavat loppuottelussa ja häviäjät pronssiottelun. Lohkojen viimeiset joukkueet putoavat I Divisioonaan.  #d7eefd

 

Turnauksen seuranta

Pistepörssi

MTV Katsomo

YLE Areena

 

Ottelut
Alkkusarja

No. Lohko Pvm. Alkaa Koti - Vieras Tulos Seuraa livenä
(ottelun alettua)
Video  

1

A

5.5.

17:15  

SWE - RUS

1 - 2 VL

Seuraa 

Video

 

2

B

5.5. pe

17:15  

FIN - BLR

3 - 2 

Seuraa 

Video

 

3

A

5.5.

21:15  

USA - GER

1 - 2 

Seuraa

Video 

 

4

B

5.5.

21:15  

CZE - CAN

1 - 4 

Seuraa

Video

 

5

A

6.5.

13:15  

LAT - DEN

3 - 0 

Seuraa

Video

 

6

B

6.5.

13:15  

SUI - SLO

5 - 4 VL

Seuraa

Video 

 

7

A

6.5.

17:15  

SVK - ITA

3 - 2 LA

Seuraa

Video

 

8

B

6.5.

17:15  

BLR - CZE

1 - 6 

Seuraa

Video

 

9

A

6.5.

21:15  

GER - SWE

2 - 7

Seuraa

Video 

 

10

B

6.5.

21:15  

NOR - FRA

3 - 2

Seuraa

Video

 

11

A

7.5.

13:15  

ITA - RUS

1 - 10

Seuraa

Video

 

12

B

7.5.

13:15  

SLO - CAN

2 - 7

Seuraa

Video

 

13

A

7.5.

17:15  

USA - DEN

7 - 2

Seuraa

Video

 

14

B

7.5. su

17:15  

FIN - FRA

1 - 5

Seuraa

Video

 

15

A

7.5.

21:15  

LAT - SVK

3 - 1

Seuraa

Video

 

16

B

7.5.

21:15  

NOR - SUI

0 - 3

Seuraa

Video

 

17

A

8.5.

17:15  

GER - RUS

3 - 6

Seuraa

Video

 

18

B

8.5.

17:15  

BLR - CAN

0 - 6

Seuraa

Video

 

19

A

8.5.

21:15  

USA - SWE

4 - 3

Seuraa

Video

 

20

B

8.5. ma

21:15  

FIN - CZE

3 - 4 VL

Seuraa

Video

 

21

A

9.5.

17:15  

ITA - LAT

1 - 2

Seuraa

Video

 

22

B

9.5.

17:15  

SLO - NOR

1 - 5

Seuraa

Video

 

23

A

9.5.

21:15  

SVK - DEN

3 - 4 VL

Seuraa

Video 

 

24

B

9.5.

21:15  

SUI - FRA

3 - 4 VL

Seuraa

Video

 

25

A

10.5.

17:15  

USA - ITA

3 - 0

Seuraa

Video

 

26

B

10.5.

17:15  

SUI - BLR

3 - 0 

Seuraa

Video

 

27

A

10.5.

21:15  

SVK - GER

2 - 3 VL

Seuraa

Video

 

28

B

10.5. ke

21:15  

FIN - SLO

5 - 2

Seuraa

Video

 

29

A

11.5.

17:15  

RUS - DEN

3 - 0

Seuraa

Video

 

30

B

11.5.

17:15  

CZE - NOR

1 - 0 LA

Seuraa

Video

 

31

A

11.5.

21:15  

SWE - LAT

2 - 0

Seuraa

Video

 

32

B

11.5.

21:15  

CAN - FRA

3 - 2

Seuraa

Video

 

33

A

12.5.

17:15  

SWE - ITA

8 - 1

Seuraa

Video

 

34

B

12.5.

17:15  

CZE - SLO

5 - 1

Seuraa

Video

 

35

A

12.5.

21:15  

DEN - GER

3 - 2 LA

Seuraa

Video

 

36

B

12.5.

21:15  

FRA - BLR

4 - 3 VL

Seuraa

Video

 

37

A

13.5.

13:15  

LAT - USA

3 - 5

Seuraa

Video

 

38

B

13.5. la

13:15  

NOR - FIN

2 - 3 LA 

Seuraa

Video

 

39

A

13.5.

17:15  

RUS - SVK

6 - 0

Seuraa

Video

 

40

B

13.5.

17:15  

SLO - BLR

2 - 5

Seuraa

Video

 

41

A

13.5.

21:15  

ITA - GER

1 - 4

Seuraa

Video

 

42

B

13.5.

21:15  

CAN - SUI

2 - 3 LA

Seuraa

Video

 

43

A

14.5.

17:15  

SVK - USA

1 - 6

Seuraa

Video 

 

44

B

14.5.

17:15  

FRA - CZE

2 - 5

Seuraa

Video

 

45

A

14.5.

21:15  

DEN - SWE

2 - 4

Seuraa

Video

 

46

B

14.5. su

21:15  

SUI - FIN

2 - 3 VL

Seuraa

Video

 

47

A

15.5.

17:15  

DEN - ITA

2 - 0

Seuraa

Video

 

48

B

15.5.

17:15  

CAN - NOR

5 - 0

Seuraa

Video

 

49

A

15.5.

21:15  

RUS - LAT

5 - 0

Seuraa

Video

 

50

B

15.5.

21:15  

FRA - SLO

4 - 1

Seuraa

Video

 

51

A

16.5.

13:15  

SWE - SVK

4 - 2

Seuraa

Video

 

52

B

16.5.

13:15  

BLR - NOR

4 - 3

Seuraa

Video

 

53

A

16.5.

17:15  

RUS - USA

3 - 5

Seuraa

Video

 

54

B

16.5.

17:15  

CZE - SUI

1 - 3

Seuraa

Video

 

55

A

16.5.

21:15  

GER - LAT

4 - 3 VL

Seuraa

Video

 

56

B

16.5. ti

21:15  

CAN - FIN

5 - 2 

Seuraa

Video

 

 #d7eefd

Alku   Alkusarja  Pudotusottelut  Kokoonpanot   Suomen joukkue   Sivuilla aikaisemmin  Videot ja kuvat

 

 

Puolivälierät

57

 

 

18.5.

17:15  

USA - FIN 

0 - 2

Seuraa

Video

 

58

 

 

18.5.

17:15  

RUS - CZE

3 - 0

Seuraa

Video

 

59

 

 

18.5.

21:15  

CAN - GER

2 - 1

Seuraa

Video

 

60

 

 

18.5.

21:15  

SUI - SWE

1 - 3

Seuraa

Video

 

Välierät

61

 

 

20.5.

16:15  

CAN - RUS 

4 - 2

Seuraa

Video

 

62

 

 

20.5

20:15  

SWE - FIN

4 - 1

Seuraa

Video

 

Pronssiottelu

63

 

 

21.5.

17:15  

RUS - FIN 

5 - 3 

Seuraa 

Video

 

Loppuottelu

64

 

 

21.5.

21:45  

CAN - SWE

1 - 2

Seuraa

Video

 

 

Tilastot PLAY-OFFS

Turnauauksen seuranta

Joukkuetilastot

 A

Saksa
GER

Venäjä
RUS

Ruotsi
SWE

USA
USA

 

Tilastot Pelaajat

GER

RUS

SWE

USA

 
           

 B

Kanada
CAN

Tshekki
CZE

Suomi
FIN

Sveitsi
SUI

 

Tilastot Pelaajat

CAN

CZE

FIN

SUI

 

Turnausksen toimihnekilöt
Otteluiden toimihenkilöt
Maalivahdit
Plus Miinus
Pistetilasto

Best Players Selected By The Directorate Best Player of the Game selected by the Team
Best Players of each Team Selected by Coaches Media All Stars

 

 

Alku   Alkusarja  Pudotusottelut  Kokoonpanot   Suomen joukkue   Sivuilla aikaisemmin  Videot ja kuvat

 

Joukkueen kokoonpano, Suomi FIN

No

Nimi

Maila

Pituus
cm

Paino
kg

Synt.

Seura

 

Mv

 

 

 

 

 

 

 

29

SATERI Harri

L

184

92

1989

Vityaz Podolsk

 

31

ORTIO Joni

L

186 85 1881

Skelleftea AIK

 

70

KORPISALO Joonas

L

190

83

1994

Columbus Blue Jackets

 

P

 

 

 

 

 

 

 

4

LEHTONEN Mikko

L

183

88

1994

HV71 Jonkoping

 

5

KUKKONEN Lasse

L

183

85

1981

Karpat Oulu

 

6

JAAKOLA Topi

L

188

90

1983

Jokerit Helsinki

 

36

JÄRVINEN Joonas

L

190

100

1989

HC Kunlun Red Star

 

38

HIETANEN Juuso

R

180

85

1985

Dynamo Moscow

 

47

LAJUNEN Ville

R

184

84

1988

Jokerit Helsinki

 

55

OHTAMAA Atte

L

188

92

1987

Ak Bars Kazan

 

60

HONKA Julius

R

179

80

1995

Texas Stars

 

H

 

 

 

 

 

 

 

15

AALTONEN Miro

L

180

78

1993

Vityaz Podolsk

 

19

SAVINAINEN Veli-Matti

L

181

77

1986

Tappara Tampere

 

20

AHO Sebastian

L

181

80

1997

Carolina Hurricanes

 

23

KEMPPAINEN Joonas

L

188

100

1988

Sibir Novosibirsk

 

24

LAJUNEN Jani

L

185

75

1990

Tappara Tampere

 

33

HÄNNIKÄINEN Markus

L

188

85

1993

Columbus Blue Jackets

 

37

PYORALA Mika

L

182

81

1981

Karpat Oulu

 

39

PULJUJÄRVI Jesse

R

192

93

1998

Bakersfield Condors

 

40

SALLINEN Tomi

L

184

80

1989

HC Kunlun Red Star

 

41

PIHLSTRÖM Antti

L

180

82

1984

Jokerit Helsinki

 

50

AALTONEN Juhamatti

R

184

85

1985

IFK Helsinki

 

51

FILPPULA Valtteri

L

182

84

1984

Philadelphia Flyers

 

62

OSALA Oskar

L

193

101

1987

Metallurg Magnitogorsk

 

96

RANTANEN Mikko

L

192

98

1996

Colorado Avalanche

 

 

Toimihenkilöt

Tehtävä

Nimi

Synt.

 

Päävalmentaja

MARJAMÄKI Lauri

1977

 

Valmentaja

IMMONEN Waltteri

1967

 

Valmentaja

KASKINEN Kalle

1974

 

Valmentaja

HILLI Ari

1968

 

GM

LEHTINEN Jere

1973

 

Joukkueenjohtaja

LOHVA Jukka

1983

 

Huoltaja

KOIVUNEN Riku

1976

 

Lääkäri

ÖUNAP Jammu

1966

 

Johtoryhmä

Hilli Ari, maalivahtivalmentaja
Immonen Waltteri, valmentaja
Kaskinen Kalle, valmentaja
Koivunen Riku, huoltaja
Lehtinen Jere, GM
Lohva Jukka, joukkueenjohtaja
Manner Mikko, valmentaja
Marjamäki Lauri, päävalmentaja
Ojanen Marko, videovalmentaja
Öunap Jammu, lääkäri  

 

Alku   Alkusarja  Pudotusottelut  Kokoonpanot   Suomen joukkue   Sivuilla aikaisemmin  Videot ja kuvat

 

 

Junnut.com -sivuilla 

Liiga, SM-liiga

 

 

Oulun Kärpät   2016 - 2017 Joukkue

Otteluohjelma 2016 - 2017

Oulun Kärpät 2015 - 2016 Joukkue

Otteluohjelma 2015 - 2016

Otteluohjelma 2014 - 2015

Oulun Kärpät 2014 - 2015 Joukkue

Otteluohjelma 2013 – 2014

Oulun Kärpät 2013 - 2014 Joukkue

Otteluohjelma 2012 – 2013

Oulun Kärpät 2012 - 2013 Joukkue

Otteluohjelma 2011 - 2012

Oulun Kärpät 2011 – 2012 Joukkue

Oulun Kärpät Suomen Mestariksi 30 v. sitten

Oulun Kärpät 2010 – 2011

Oulun   Jääkiekkotuomarit 60 v.

Oulun Kärpät 2009 – 2010

Tapahtumia   2008 - 2009

Oulun Kärpät 2008 – 2009

Oulun Kärpät 2007 – 2008

Oulun Kärpät 2006 – 2007

Oulun Kärpät 2005 - 2006

Oulun Kärpät 2004 - 2005

Oulun Kärpät 2003 -2004

Oulun Kärpät 2002 - 2003

 

Nuorten   SM-liiga

Otteluohjelma   ja kokoonpano Oulun Kärpät Nuorten SM-liigassa 2016 - 2017

Otteluohjelma   ja kokoonpano Oulun Kärpät Nuorten SM-liigassa 2015 - 2016

Otteluohjelma   Oulun Kärpät Nuorten SM-liigassa 2014 - 2015

Otteluohjelma Oulun Kärpät Nuorten SM-liigassa 2013 - 2014

 

 

Naisten SM-sarja

 

Oulun Kärpät Naisten   SM-sarjassa 2016 - 2017

Oulun Kärpät Naisten   SM-sarjassa 2015 - 2016

Oulun Kärpät Naisten   SM-sarjassa 2014 - 2015

Oulun Kärpät Naisten   SM-sarjassa 2013 - 2014

Oulun Kärpät Naisten   SM-sarjassa 2012 - 2013

European Women   Champions Cup 2013 mestari Tornado Moskovasta, Kärpät pronssille

Oulun Kärpät Naisten   Suomen Mestari 2012

Oulun Kärpät Naisten   SM-sarjassa 2011 - 2012

Naiset ja juniorit   menestyivät kaudella 2011 - 2012

Vancouver 2010   olympiapronssimitalistit kukitettiin Oulussa

 

B-nuorten SM-sarja

Otteluohjelma Oulun   Kärpät B-nuorten SM-sarjassa 2016 - 2017

Otteluohjelma Oulun   Kärpät B-nuorten SM-sarjassa 2015 - 2016

Otteluohjelma Oulun   Kärpät B-nuorten SM-sarjassa 2014 - 2015

 

 

C-nuorten SM-sarja

Otteluohjelma   2016-2017

C-Nuorten   SM-sarja 2014-2015, Otteluohjelma, kuvat, videot ja tulokset

Oulun Kärpät C-nuorten SM-sarja Playoffit   2014

 

 

Katso videot

Alku   Alkusarja  Pudotusottelut  Kokoonpanot   Suomen joukkue   Sivuilla aikaisemmin  Videot ja kuvat

 


 

Kuvaajat:

Sampo Anttila

Lähteet ja linkit:

MM 2017 kisajärjestäjän sivut
Leijonat.fi MM 2017
Yle Urheilu jääkiekon MM

Kommentit:

Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kommentoida -> rekisteröidy tästä tai kirjaudu sisään


Kirjoittaja:
  pvm:
1 - 0 / 0 kplHAKU:UUSIMMAT:


Junnut.com -sivusto 20 vuotta

Maanantai 3.6.2019 Oulu


Oulun Kärpät pudotuspeleissä 2019

Perjantai 22.3.2019 Oulu


Urheilugaala 2019

Torstai 17.1.2019 Oulu


Oulu - Rauma, Naisten Superpesis

Sunnuntai 10.6.2018 Oulu

Tamma- ja varsanäyttely

Perjantai 1.6.2018 OuluUutiset sivuillesi?
Luettu: 2 453 kertaa
Uutisia on luettu 8 424 634 kertaa
3.6.2009 jälkeen
Tietoa JUNNUT. com sivuston ylläpitäjistä ja materiaalista

Sivuja on ladattu 18 268 957 kertaa
19.9.2009 jälkeen

PALAUTE JA AINEISTO:

sampo.anttila(at)junnut.com tai webmaster(at)junnut.com

SIVUSTOSTA:

Sivusto on yksityisten henkilöiden ylläpitämä. Tarkista aina tietojen oikeellisuus lähteestä. Ylläpitäjät eivät vastaa virheellisestä tai muutoin väärästä tiedosta eikä sen mahdollisesti aiheuttamista vahingoista. Oikeudet muutoksiin pidätetään. Juttujen kommentit ovat niiden kirjoittajien mielipiteitä ja kannanottoja. Asiattomat kommentit pyritään karsimaan pois.

KUVAT, VIDEOT JA TEKSTIT:

Sivustolla oleva aineisto on tekijänsuojalain alaista eikä sitä saa luvatta käyttää.

Junnut.com on junioritoimintaan painoittunut uutispalvelu.
Lue sivuston historiasta: Yli 10-vuotta junioritoiminnan uutisia

Toteutus: visark.com