<

Juniorin tie huipulle

Sampo Anttila 14.12.2009 Oulu

Valmennuspäällikkö Tuomo Räty piti seuran junioreille ja heidän vanhemmilleen suunnatun luennon Juniorin tie huipulle. Luento on muokattu 12 osaseksi luentosarjaksi.

Oulun Kärpät on ollut 2000-luvulla jääkiekon huipulla.

Kanada-malja

Oulun Kärpät on ollut 2000-luvulla jääkiekon huipulla. Monia kärppäjuniori-taustaisia pelaajia on siirtynyt NHL-, KHL-, ja muihin kansainvälisiin sarjoihin. Miten tämä on saavutettu ja mitä se vaatii junioreilta ja heidän vanhemmiltaan? Mitä se on vaatinut huipulle nousseilta pelaajilta? Tallensimme luennon videolle ja kokosimme aihetta tukevaa aineistoa sekä hyödyllisiä linkkejä käyttöönne. 
 

Tuomo Räty, Oulun Kärpät 46 ry

JUNIORIN TIE HUIPULLE

Tuomo Räty piti 14.12.2009 luennon Oulun Kärppä-klubilla. Luento on jaettu 12 osaan, joissa jokaisessa käsitellään jotain keskeistä asiaa juniorin tiellä huipulle.

 
Tuomo Räty toimii Kärppien valmennuspäällikkönä, vastuualueena seuran valmennusasiat ja valmentajien rekrytointi. Hän toimii myös Ouluseutu Urheiluakatemian jääkiekkovalmentajana. Tuomolla on myös laajempaa näkemystä SJL:n valmennukseen liiton valmennusvaliokunnan jäsenenä. Tuomolla on myös pelaajatausta aina SM-liigatasolle.

 

Osa 1 Kärppäjuniorit ammattilaisina

Sarjan ensimmäisessä osassa tarkastellaan junioripelaajan mahdollisuuksista nousta huipputasolle.

=> Siirry osaan 1

 

Osa 2 Pelaajien urapolut

Toisessa osassa tarkastellaan pelaajien urapolkuja. Mikä on Mikko Koivun tavoite? Pelaaja-agentin rooli? Valmentajan rooli? Oma rooli? Miten menetellään jos ei pääse pelaamaan?

 => Siirry osaan 2

Osa 3 Huipun urapolku

Kolmannessa osassa katsotaan huippupelaajien urapolkuja. Tarkasteltavana ovat Niklas Bäckström, Pekka Rinne, Janne Pesonen, Topi Jaakola, Joni Pitkänen, Lasse Kukkonen, Mikael Granlund ja Joonas Donskoi.

=> Siirry osaan 3

 

Osa 4 Harjoittelu

Neljännessä osassa tarkastellaan harjoittelun merkitystä ja harjoittelun ja laadun vaikutusta uraan.  Lapsesta huippu-urheilijaksi, mikä on liikunnan määrä eri ikäkausina? Sopiiko harjoittelun määrä tavoitteisiisi?

=> Siirry osaan 4

 

Osa 5 Harrastuksesta ammattilaiseksi

Viidennessä osassa katsotaan, miten harrastus muuttuu ammatiksi. Pystytkö vastaamaan kysymykseen, olenko kilpa- ja huippu-urheilu-uran alussa? Huipulle pääsevät vain harvat. Mitä yhtäläisyyksiä löytyy huipuilla? Kärppäkasvattien määrät Oulun Kärppien liigajoukkueessa kausina 2002 – 2010. Paljonko muissa liigajoukkueissa on omia junioreita?

=> Siirry osaan 5

 

Osa 6 Mikä on oleellista huipulle nousuun?

Kuudes osa käsittelee mitä oleellista tarvitaan huipulle nousuun. Ympäristön, valmennuksen ja kodin vaikutus nousuun. Riittääkö malttia ja pitkäjänteisyyttä kehittyä? Ennustaako Pohjola-leiri juniorin nousua huipulle?

=> Siirry osaan 6

 

Osa 7 Kehittymisen periaatteita

Seitsemännessä osassa avataan kehittymisen periaatteita. Selvennetään seuran ja vanhempien rooleja pelaajan kehittymisessä. Mitä lahjakkuus on? Miten huipun ja keskinkertaisuuden erottaa toisistaan. Miten talentti määritellään?

=> Siirry osaan 7

 

Osa 8 Harjoitettavuus

Kahdeksannessa osassa käsitellään harjoitettavuutta. Esimerkkeinä käytetään huippuja Saku Koivu, Teemu Selänne, Niklas Bäckström, Jonas Andersson ja Niko Kapanen. Onko pelaaja valmis ottamaan vastaan ohjausta ja valmentajan neuvoja?

=> Siirry osaan 8

 

Osa 9 Vanhempien ja pelaajan valinnat

Yhdeksäs osa käsittelee vanhempien valintaa. Miten valmennus, harjoittelu, uravalinta ja ympäristö tukevat tavoitteita? Mikä on 8/16 sääntö?

=> Siirry osaan 9

 

Osa 10 Pelaajatarkkailu, scouting

Kymmenennessä osassa katsotaan mitä pelaajatarkkailussa selvitetään. Miten lahjakkuus jääkiekossa ilmenee? Luistelun, pelaamisen ja luonteen merkitys? Minkälainen into, itseluottamus, itsenäisyys? Miten itsenäisesti Jari Viuhkola, Mikael Granlund, Jussi Jokinen ja Joni Pitkänen harjoittelivat? Pystytkö itsearviointiin? Löytyykö kilpailuhalua, kykyä voittaa?

=> Siirry osaan 10

 

Osa 11 Asenne ja perusasiat

Yhdennessätoista osassa katsotaan mitä pelaajan asenne ja vanhempien tuki merkitsevät pelaajauran kehittymiselle. Mitä testataan kun testataan fyysistä kuntoa ja sitkeyttä? Haluanko minä urheilijana huipulle? Miten pelaajat, vanhemmat ja seura voivat rakentaa huippupelaajaksi aikovan arkea.

=> Siirry osaan 11

 

Osa 12 Pelaaja-agentit, "Rekisteröity jääkiekkoagentti"

Kahdennessatoista osassa selvitellään mikä pelaaja-agentin rooli on. Mitä rekisteröidyt jääkiekkoagentit ovat? Milloin tarvitsen agenttia? Mitä agentin valinnassa tulisi ottaa huomioon? Miten agentti voi auttaa pelaajaa?

=> Siirry osaan 12

 


 

Kuvaajat:

Sampo Anttila

Lähteet ja linkit:

Oulun Kärpät 46 ry
Oulun Kärpät Oy
Suomen Jääkiekkoliitto
SM-liiga

Kommentit:

Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kommentoida -> rekisteröidy tästä tai kirjaudu sisään


Kirjoittaja:
  pvm:
1 - 0 / 0 kplHAKU:UUSIMMAT:


Junnut.com -sivusto 20 vuotta

Maanantai 3.6.2019 Oulu


Oulun Kärpät pudotuspeleissä 2019

Perjantai 22.3.2019 Oulu


Urheilugaala 2019

Torstai 17.1.2019 Oulu


Oulu - Rauma, Naisten Superpesis

Sunnuntai 10.6.2018 Oulu

Tamma- ja varsanäyttely

Perjantai 1.6.2018 OuluUutiset sivuillesi?
Luettu: 12 314 kertaa
Uutisia on luettu 8 019 247 kertaa
3.6.2009 jälkeen
Tietoa JUNNUT. com sivuston ylläpitäjistä ja materiaalista

Sivuja on ladattu 17 289 970 kertaa
19.9.2009 jälkeen

PALAUTE JA AINEISTO:

sampo.anttila(at)junnut.com tai webmaster(at)junnut.com

SIVUSTOSTA:

Sivusto on yksityisten henkilöiden ylläpitämä. Tarkista aina tietojen oikeellisuus lähteestä. Ylläpitäjät eivät vastaa virheellisestä tai muutoin väärästä tiedosta eikä sen mahdollisesti aiheuttamista vahingoista. Oikeudet muutoksiin pidätetään. Juttujen kommentit ovat niiden kirjoittajien mielipiteitä ja kannanottoja. Asiattomat kommentit pyritään karsimaan pois.

KUVAT, VIDEOT JA TEKSTIT:

Sivustolla oleva aineisto on tekijänsuojalain alaista eikä sitä saa luvatta käyttää.

Junnut.com on junioritoimintaan painoittunut uutispalvelu.
Lue sivuston historiasta: Yli 10-vuotta junioritoiminnan uutisia

Toteutus: visark.com