<

Jokerit teki sopimukset Aaltosen ja Jaakolan kanssa

Sampo Anttila 02.08.2014 Oulu

Juhamatti Aaltosen ja Topi Jaakolan siirtyminen KHL-sarjaa pelaavan Jokereiden riveihin varmistui. Aaltonen pelasi viime kaudella Oulun Kärpissä ja Jaakola Lev Prahassa. Molemmat ovat olleet tärkeitä pelaajia Kärppien mestaruusjoukkueissa ja voittaneet jääkiekon maailmanmestaruuden 2011.

 

 

Juhamatti Aaltonen Jokereihin

Juhamatti Aaltonen
Juhamatti Aaltosella oli tärkeä osa Kärppien Suomen mestaruuteen
päättyneellä kaudella. Jääkiekon SM-liiga valitsi Aaltosen
Jari Kurri-palkinnon saajaksi

Viime kauden mestarijoukkueessa Oulun Kärpissä pelannut Juhamatti Aaltonen on siirtynyt KHL-sarjaa pelaavan Jokerijoukkueen riveihin.

Suomessa Aaltonen on edustanut Kärppiä ja Pelicansia. SM-liigan mestaruuden hän on voittanut oululaisseurassa neljällä kaudella ja saavuttanut lisäksi kertaalleen niin hopeaa kuin pronssia. SM-liigan maalikuninkuuden Aaltonen voitti Pelicansin paidassa kaudella 2009-10 tehtyään 28 osumaa.

Aaltosen KHL-pelaajaoikeudet ovat kuuluneet viime joulukuusta lähtien Dynamo Moskovalle. Jokereiden ja Dynamon keskinäisen sopimuksen mukaan Aaltosen pelaajaoikeudet siirtyvät helsinkiläisseuralle.

-       On todella hienoa saada Aaltosen kaltainen suomalainen huippuhyökkääjä joukkueeseemme, sanoo Jokereiden GM Jari Kurri.

-       On todella hienoa saada Aaltosen kaltainen suomalainen huippuhyökkääjä joukkueeseemme, sanoo Jokereiden GM Jari Kurri

-       Aaltonen tuo ryhmään taitoa, luisteluvoimaa sekä ratkaisukykyä. Hänellä oli iso halu liittyä joukkueeseemme, joten oli hienoa saada asiat sovittua Dynamon kanssa.

Aaltonen on kuulunut viime vuosina Suomen maajoukkueen vakiopelaajiin. Viime kaudella hän pelasi olympiapronssia Sotshissa voittaneessa Leijona-ryhmässä. Lisäksi hyökkääjä on voittanut maailmanmestaruuden keväällä 2011.

Aaltonen liittyy joukkueeseen

 

 

Topi Jaakola Jokereihin

Topi Jaakola

Suomessa Jaakola on edustanut ennen Jokereita ainoastaan Kärppiä. Hän voitti oululaisseurassa neljä Suomen mestaruutta vuosina 2004, -05, -07 ja -08. Keväällä 2003 Jaakola saavutti Kärpissä SM-liigan hopeaa ja vuonna 2006 pronssia.

Jaakola, 30, on pelannut kaksi viime kautta KHL:ssä. Hän edusti viime kaudella sarjan finaaleihin edennyttä Lev Prahaa ja teki 48 runkosarjaottelussa tehot 9+4=13. Pudotuspeleissä Jaakola teki 11 ottelussa pisteet 0+1=1. Kaudella 2012-13 hän edusti KHL:n Amur Habarovskia.

Puolustaja on viime vuosina kuulunut maajoukkueen vakiokalustoon niin Euro Hockey Tourilla kuin MM-kisoissa. Neljissä MM-kisoissa pelannut Jaakola voitti maailmanmestaruuden keväällä 2011 Bratislavassa. Viime kaudella hän pelasi kahdessa Euro Hockey Tourin turnauksessa. Yhteensä maaotteluita on vyöllä 78.

-       KHL on raskas sarja, joten kokoonpanossa on oltava laajuutta. Jaakola on erinomainen lisä puolustukseemme, sanoo Jokereiden GM Jari Kurri.

-       Jaakola on pelannut Euroopan parhaissa liigoissa ja ollut luotettava palanen menestyvissä joukkueissa. Hän on kokonaisvaltainen pelaaja, joka pystyy suorittamaan korkealla tasolla illasta toiseen.

Ennen KHL-kausiaan Jaakola pelasi neljä vuotta Ruotsin pääsarjassa ensin Södertäljessä ja myöhemmin Luulajassa. Hän pelasi Elitserienissä yhteensä 190 runkosarjaottelua tehoin 4+33=37.

 

Viime kauden onnistumiset ovat hyvä ponnahduslauta tulevaan vuoteen. Kun Jaakola maanantaiaamuna hyppää Oulussa lentokoneeseen, Helsinkiin saapuu jälleen yksi pelaaja, joka on äärimmäisen motivoitunut tekemään kaikkensa yhteisen tavoitteen eteen.

-Tässä on loistavat lähtökohdat ryhtyä taistelemaan Jokereiden puolesta voitoista. Meillä on tosi iskukykyinen joukkue jalkeilla. Tämä on kovin urheilullinen haaste, mitä Suomesta löytyy tällä hetkellä, puolustaja kiteyttää.

 Jaakola puolustukseen

 

Atte Ohtamaa

Atte Ohtamaa

Keväällä Jokerit ilmoitti tehneensä sopimuksen Kärppä-pakki Atte Ohtemaan kanssa.

Ohtamaa ja Lajunen takalinjoille

______________________________________

 

Oulun Kärpät, Liigajoukkueen sopimustilanne

Otteluohjelma 2014 - 2015, Oulun Kärpät, SM-liiga ja playoff-ottelut. Linkit juttuihin ja videoihin
Oulun Kärpät, joukkueen kokoonpano

 


 

Lähteet ja linkit:

Jokerit
Liiga
KHL

Kommentit:

Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kommentoida -> rekisteröidy tästä tai kirjaudu sisään


Kirjoittaja:
  pvm:
1 - 0 / 0 kplHAKU:UUSIMMAT:


Junnut.com -sivusto 20 vuotta

Maanantai 3.6.2019 Oulu


Oulun Kärpät pudotuspeleissä 2019

Perjantai 22.3.2019 Oulu


Urheilugaala 2019

Torstai 17.1.2019 Oulu


Oulu - Rauma, Naisten Superpesis

Sunnuntai 10.6.2018 Oulu

Tamma- ja varsanäyttely

Perjantai 1.6.2018 OuluUutiset sivuillesi?
Luettu: 3 724 kertaa
Uutisia on luettu 8 594 212 kertaa
3.6.2009 jälkeen
Tietoa JUNNUT. com sivuston ylläpitäjistä ja materiaalista

Sivuja on ladattu 18 668 714 kertaa
19.9.2009 jälkeen

PALAUTE JA AINEISTO:

sampo.anttila(at)junnut.com tai webmaster(at)junnut.com

SIVUSTOSTA:

Sivusto on yksityisten henkilöiden ylläpitämä. Tarkista aina tietojen oikeellisuus lähteestä. Ylläpitäjät eivät vastaa virheellisestä tai muutoin väärästä tiedosta eikä sen mahdollisesti aiheuttamista vahingoista. Oikeudet muutoksiin pidätetään. Juttujen kommentit ovat niiden kirjoittajien mielipiteitä ja kannanottoja. Asiattomat kommentit pyritään karsimaan pois.

KUVAT, VIDEOT JA TEKSTIT:

Sivustolla oleva aineisto on tekijänsuojalain alaista eikä sitä saa luvatta käyttää.

Junnut.com on junioritoimintaan painoittunut uutispalvelu.
Lue sivuston historiasta: Yli 10-vuotta junioritoiminnan uutisia

Toteutus: visark.com