<

Sirkus Finlandia 2012

Sampo Anttila 25.07.2012 Oulu

Kävimme perinteisesti seuraamassa Suomen ainoaa kiertävää sirkusta.

25.7.2012 Oulu
Sirkus Finlandia
Yleisöä ”täysi teltta”

Sirkus Finlandia

Sirkus Finlandia kiertää Suomessa kesällä parilla sadalla paikalla. Sirkus Finlandia on ainoa kiertävä perinteinen sirkus Suomessa ja eritäin suosittu. Vuonna 2011 Sirkus Finlandian 35-juhlavuoden ohjelman näki yli 200 000 katsojaa.

Tämän kesän ohjelma oli jälleen uusiutunut. Oulussa näytökset olivat lähes täyteen varattuja ja katsojia oli yli kymmenentuhatta.

Numeroituja istumapaikkoja katsomossa on 1150 kpl. Pyöreän esiintymismaneesin halkaisija on 12 m sisäreunoiltaan. Maneesilla nähtiin jälleen laadukas ohjelmisto.

 

Ohjelma

Carl Jerntröm Jr. Sirkustirehtööri, Sirkus Finlandia 25.7.2012 JUNNUT.com
Carl Jerntröm Jr. Sirkustirehtööri, Sirkus Finlandia

Seuraava esittely on pääosin lainattu Sirkus Finlandian sivuilta. Esittelyt ovat esiintymisjärjestyksessä.

 

Laurie Vatan

Laurie Vatan, Sirkus Finlandia 25.7.2012 JUNNUT.com

Nuori ranskatar on saanut oppinsa isänsä ja äitinsä omistamasta sirkuskoulusta “Aux agrés du vent”. Trapetsitaiteilija on esiintynyt useissa gaaloissa ja Joulusirkuksissa mm. Hollannissa, Belgiassa ja Ranskassa. Sirkus Finlandian kiertue on hänen ensimmäinen kokopitkä kiertue.

 

Waltteri

Waltteri, Sirkus Finlandia 25.7.2012 JUNNUT.com

Pitkän uran sirkuksissa luonut taiteilija on jälleen Sirkus Finlandian maneesilla. Hänet nähtiin viimeksi Sirkus Finlandiassa 1986 - 1992. Yksipyöräisen mestari on tuttu esiintyjä myös Suomalaisista huvipuistoista. www.sirkushelium.fi

 

Duo Kate & Pasi

Duo Kate & Pasi, Sirkus Finlandia 25.7.2012 JUNNUT.com
Duo Kate & Pasi, Sirkus Finlandia

Katerina Repponen on valmistunut sirkustaiteilijaksi Koulutuskeskus Salpauksen sirkuslinjalta päälajinaan jalkajongleeraus, ja Pasi Nousiainen valmistui sirkusartistiksi Tukholmalaisesta Cirkus Cirkörin sirkuskoulusta, Cirkuspilotenasta. Yhdessä he ovat luoneet uraa pariakrobaatteina vuodesta 2009 lähtien. He ovat työskennelleet mm. Saksassa ja Ranskassa, sekä yhdessä luoneet nykysirkusesityksiä.  www.kate-pasi.com

 

Bonbon & Tiina

Bonbon & Tiina, Sirkus Finlandia 25.7.2012 JUNNUT.com

Tanskalais-suomalainen klovnipariskunta tutustui aikanaan Sirkus Finlandiassa. Heidän riemukkaaseen esiintymiseensä on aina liittynyt lämmin huumori, joka valloittaa niin lapset kuin aikuisetkin. http://www.bonbob-clown.dk

 

Vlad Olondar

Vlad Olondar, Sirkus Finlandia 25.7.2012 JUNNUT.com

Kuudennen polven sirkustaiteilija aloitti uransa isänsä opastuksella akrobaattina. Myöhemmin hänet nähtiin mm. jonglöörinä ja yksipyöräisen taiturina kunnes hän v. 1991 innostui esiintymään kouluttamiensa kissojen kanssa. Tämä vauhdikas numero on nähty ympäri Eurooppaa aina Aasiaa myöten.

 

Oriental Swan

Oriental Swan, Sirkus Finlandia 25.7.2012 JUNNUT.com
Oriental Swan, Sirkus Finlandia


Kiinasta tuleva pari esittää taidokasta akrobatiaa. Liao Hengjwan ja Hua Yong ovat esiintyneet yhdessä yhdeksän vuotta. USA, Lähi-itä, Aasia sekä Eurooppa ovat tulleet heille tutuiksi. He ovat valmistuneet Nanjing Acrobatic Troupe of China- koulusta.

 

Marko Karvo

Marko Karvo, Sirkus Finlandia 25.7.2012 JUNNUT.com

Maailman suurin taika-alan lehti The Linking Ring kirjoitti artikkelissaan: ”Marko Karvo on kiistatta yksi parhaista varietee-esityksistä koko maailmassa”. Marko Karvon matka Suomen Lapista maailmankuulun LIDO de Paris’in lavalle on kulkenut Sirkus Finlandia kautta. Nyt 23 vuoden tauon jälkeen Sirkus Finlandian maneesilla suomalaista taikuutta maailman huipulta: Marko Karvo ja Vanessa!

Markku Karvo voitti taikuuden maailmanmestaruuden

Markku Karvo voitti ensimmäisenä suomalaisena tavoitellun estraditaikuuden maailmanmestaruuden FISM:n maailmankongressissa Blackpoolissa, Englannissa 14.7.2012. The Fédération Internationale des Sociétés Magiques eli FISM on järjestänyt maailmanmestaruuskilpailun vuodesta 1948 alkaen. Joka kolmas vuosi pidettävään tapahtumaan osallistui 2 500 taikuria eri puolilta maailmaa.

Suomen Taikapiirin mukaan "ehkä kaikkien aikojen kovatasoisimpiin kilpailuihin ja sen eri sarjoihin otti osaa 150 kilpailijaa kautta maailman. Karvon ohjelmaa alan kansainväliset ammattilaiset pitivät yhtenä vuosikymmenien parhaimpana ja ammattimaisimpana."

Karvon pariskunta esiintyy parhaillaan Sirkus Finlandian ohjelmassa. [Karvo voitti maailmanmestaruuden]

 

The Buldig Brothers

The Buldig Brothers, Sirkus Finlandia 25.7.2012 JUNNUT.com

20 vuotta yhdessä jongleerannut The Buldig Brothers on suomalainen sirkusklassikko. Jo ennen jongleerausta pari esiintyi tasapainoryhmänä, mutta numerossa oli liikaa rekvisiittaa, vuoden 1982 Opel Kadett, joten lajia piti vaihtaa. Edelleen rikkomattoman pisimmän jonglööriesityksen Guinnessin maailmanennätyksen haltijat esittävät tällä kertaa alle 12-tuntisen esityksen, mutta suurempana kuin koskaan. www.blinder.fi/sirkus/

 

Troupe Stoian

Troupe Stoian, Sirkus Finlandia 25.7.2012 JUNNUT.com

Romaniasta tuleva viisi henkinen ryhmä on ollut yhdessä useamman vuoden.” Venäläinen aisa”- numeroa he ovat esittäneet Euroopan suurimmissa sirkuksissa, mm. Cirque Bouglione, Blackpool ja Circus Martin Hanson. 30-kymppisten taiteilijoiden esityksessä näkyy intohimo oppia uusia ja edelleen vaativampia temppuja.


Sebastian

Sebastian, Sirkus Finlandia 25.7.2012 JUNNUT.com

Seppo Tauriaisen taikuriharrastus alkoi jo kuusivuotiaana. Ensimmäinen esiintyminen klovni Sebastianina yleisön edessä tapahtui 12-vuotiaana, ja jo uransa alkuvaiheessa hän opetteli vatsastapuhumista. Sebastian lähti Sirkus Finlandian mukaan jo 16-vuotiaana, ja ensi-esiintyminen maneesilla klovnina tapahtui vuonna 2003. Sebastian on esiintynyt klovnina ja vatsastapuhujana lukuisissa TV-ohjelmissa ja sirkuksissa ympäri maailmaa aina Kiinaa myöten. www.klovnisebastian.fi

 

Calle Jr.

Calle Jr., Sirkus Finlandia 25.7.2012 JUNNUT.com

Sirkusperheen vesa sen lisäksi, että hän luotsaa Sirkus Finlandiaa esiintyy hevosensa Frostyn kanssa. Sirkustirehtööri jongleeraa hevosen selässä huimassa vauhdissa. Calle jr. on esiintynyt monissa Euroopan maissa ja myöskin Japanissa. Taiteilijan uran hän aloitti jo ennen kouluikää

 

The Diorios

The Diorios, Sirkus Finlandia 25.7.2012 JUNNUT.com

Tämä nelihenkinen moottoripyörä-ryhmä on osa suurta Diorios-dynastiaa. Samanlaisia ryhmiä kiertää peräti kuusi ympäri maailmaa. Sirkus Finlandiassa esiintyvät huimapäät ovat olleet yhdessä kolme vuotta kiertäen useissa sirkuksissa ympäri Eurooppaa.

 

Aikaisemmin JUNNUT.com -sivuilla

2004

SIRKUS FINLANDIA OULUSSA 3. - 7.8.2005 2005

SIRKUS FINLANDIA OULUSSA 30.7.- 5.8.2007 
Sirkus Finlandia 2011 
RANUAZOO, RANUAN ELÄINPUISTOSSA VIIHTYY
Mobilistit ja Teekkaritorvet vapunvietossa
Hailuoto - Nallikari turistien suosiossa, Oulu merenrannalla 
Martti Anttila, Intian pyhien jokien valokuvaaja
Hunajaa - kimalaiset ja mehiläiset ahkerina
Maailman suurin nelimastoinen purjealus Sedov vieraili Oulussa
Martti Mäki - maalauksia ja valokuvia, näyttelyn avajaiset Oulun taidemuseossa
Kreikka, Kreeta - Hania - Iraklio

 

Katso  kuvia Sirkus finlandian vierailusta Oulussa 25.7.2012

Pientä kuvaa klikkaamalla saat suuremmat kuvat vaihtumaan automaattisesti


Avaa video omaan ikkunaanLATAA FIREFOX JA OPERA PLUGIN tästä
 

Kuvaajat:

Sampo Anttila Video:

Lähteet ja linkit:

Sirkus Finlandia
Sirkuksen tiedotuskeskus

Kommentit:

Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kommentoida -> rekisteröidy tästä tai kirjaudu sisään


Kirjoittaja:
  pvm:
1 - 0 / 0 kplHAKU:UUSIMMAT:


Junnut.com -sivusto 20 vuotta

Maanantai 3.6.2019 Oulu


Oulun Kärpät pudotuspeleissä 2019

Perjantai 22.3.2019 Oulu


Urheilugaala 2019

Torstai 17.1.2019 Oulu


Oulu - Rauma, Naisten Superpesis

Sunnuntai 10.6.2018 Oulu

Tamma- ja varsanäyttely

Perjantai 1.6.2018 OuluUutiset sivuillesi?
Luettu: 21 637 kertaa
Uutisia on luettu 8 848 414 kertaa
3.6.2009 jälkeen
Tietoa JUNNUT. com sivuston ylläpitäjistä ja materiaalista

Sivuja on ladattu 19 351 643 kertaa
19.9.2009 jälkeen

PALAUTE JA AINEISTO:

sampo.anttila(at)junnut.com tai webmaster(at)junnut.com

SIVUSTOSTA:

Sivusto on yksityisten henkilöiden ylläpitämä. Tarkista aina tietojen oikeellisuus lähteestä. Ylläpitäjät eivät vastaa virheellisestä tai muutoin väärästä tiedosta eikä sen mahdollisesti aiheuttamista vahingoista. Oikeudet muutoksiin pidätetään. Juttujen kommentit ovat niiden kirjoittajien mielipiteitä ja kannanottoja. Asiattomat kommentit pyritään karsimaan pois.

KUVAT, VIDEOT JA TEKSTIT:

Sivustolla oleva aineisto on tekijänsuojalain alaista eikä sitä saa luvatta käyttää.

Junnut.com on junioritoimintaan painoittunut uutispalvelu.
Lue sivuston historiasta: Yli 10-vuotta junioritoiminnan uutisia

Toteutus: visark.com