<

Jääkiekon MM-kisat 2012 Ottelut ja tulosseuranta

Sampo Anttila 04.05.2012 - 20.05.2012 Helsinki, Tukholma Suomi, Ruotsi

Seuraamme jääkiekon MM-kisojen etenemistä ja tuloksia ja tilastoja. Suomi aloitti kisat peräkkäisillä, niukkaakin niukimmilla voitoilla. Ottelut Valko-Venäjää ja Slovakiaa vastaan päättyivät 1 - 0. Suomen maalivahdit olivat jäätävän varmoja torjujia. Suomi voitti Sveitsin 5 - 2 ja avasi tien puolivälieriin. Ranska - Suomi 1 - 7. Suomi - Kanada 3 - 5. Suomi - USA 0 - 5. Kazakstan - Suomi 1 - 4. Slovakia taisteli tiensä välieriin, Kanada kotiin 3 - 4. Puolivälierissä USA - Suomi 2 - 3 Suomi mitalitaisteluun, USA kotiin. Ruotsi jää kotiin, Tshekki välieriin. Venäjä - Suomi 6 - 2 Suomi pronssipelissä. Tshekki - Slovakia 1 - 3, Slovakia taisteli finaaliin. Pronssiottelussa Suomi - Tshekki 2 - 3 Tshekille pronssia, Suomi neljäs. Finaalissa Venäjä - Slovakia 6 - 2 Venäjä on vuoden 2012 maailmanmestari.

Jääkiekon MM-kisat 2012

IIHF Jääkiekon MM-kisat 2012
4. - 20.5.2012 Helsinki, Tukholma

 

Jääkiekon MM-kisojen etenemistä seuratiin päivittäin. Suomen peleistä on lisäksi omat raportit keskeisimmistä tapahtumista.

Kisojen alkupäivinä pelien ohella keskeisimmäksi puheenaiheeksi on noussut lippujen hinnat, joita jääkiekkoliitot joutuivat joidenkin otteluiden osalta sitten alentamaan. Kisojen järjestäjät olivat asettaneet kovat katselijatavoitteet, yhteensä 650 000 katsojaa. Ottelu no. 32 (10.5.) mukaan lukien katsojia on ollut 191 875 henkeä. Puolivälierien jälkeen (ottelu no 60 mukaan lukien) katsojia on ollut yhteensä 399339 henkeä. Kun neljä ottelua on jäljellä voidaan todeta, että yleisötavoitteesta jäädään n. 200 000 katsojaa.

 

Parhaat pelaajat

MM-kisojen parhaaksi pelaajaksi valittiin seuraavat. Paras maalivahti Jan Laco Slovakia, paras puolustaja Zdeno Chara Slovakia ja paras hyökkääjä Yevgeni Malkin Venäjä.

Suomen joukkueen valmentajien valinnat joukkueen parhaista pelaajista: Mikko Koivu, Valtteri Filppula, Juuso Hietanen.

 

Venäjä maailmanmestari, Slovakialle hopeaa 6 – 2 ( 1 - 1 , 3 – 0, 2 - 1)

Venäjä otti vuoden 2012 maailmanmestaruuden puhtaalla pelillä, Venäjä voitti kaikki kisoissa pelatut ottelunsa. Ansaittu voitto, jonka päätteeksi joukkue paiskoi ilmaan (ja tosi korkealle) valmentajaansa Zinetula Bilyaletdinovia. Bilyaletdinov oli koonnut taitavan ja yhtenäisen joukkueen.

Slovakit pystyivät pelaamaan tasaväkisesti ensimmäisen erän. Ottelun avausmaalin laukoi Zdeno Chara siniviivalta (122 km/h) maalin ylänurkkaan, Semyon Varlamov oli yllätetty. Ottelun tasoitus nähtiin ensimmäisen erän puolivälissä. Venäjän taiturit Pavel Datsyuk, Alexander Ovechkin tekivät esityön ja Alexander Syomin tälläsi tyhjiin. Loistavasti pelannut slovakkivahti Jan Laco yllätettiin ensimmäistä kertaa.

Toisessa erässä Venäjä hallitsi peliä ja teki erässä kolme maalia. Maalintekijät Alexander Perezhogin, Alexei Tereshenko ja Alexander Syomin. Ottelu näytti ratkenneen, Slovakian pelaajat näyttivät tyytyneen osaansa, eikä ensimmäisen erän suurta taistelutahtoa nähty kuin ajoittain. Kolmannessa erässä nähtiin vielä kaksi Venäjän maalia, 5 - 1 Pavel Datsyuk, ja Yevgeni Malkinin 6 - 2. Malkin voitti turnauksen pistepörssin 11 maalia ja 8 syöttöä. Slovakian jättiläismäinen puolustaja Zdeno Chara teki ottelussa molemmat Slovakian maalit.

 

 

 

Tshekki pronssille, Suomelle neljäs sija 2 - 3 (1 - 3, 0 - 0, 1 - 0)

Tshekin onnistumiset ensimmäisen erän maalitilanteissa riittivät viemään joukkueen pronssille. Suomen avausmaalin teki Mika Pyörälä loistavan henkilökohtaisen suorituksen jälkeen. Suomen hillitön takaa-ajo kolmannessa erässä ei tuottanut tulosta. Maalinteko oli selkeästi ongelma, paljon ohilaukauksia ja menetettyjä maalitilanteita ja kuin varmemmaksi vakuudeksi Tshekin ykkösvahti onnistui hyvin torjunnoissaan. Ottelun tuomarointi on ollut pudotuspeleistä alkaen ilmeisesti sovittu että pilli pidetään taskussa. Tshekki hyötyi tästä linjasta luvattoman paljon, heidän sääntöjen vastainen mailan käyttö, sitominen ja muut koiruudet jäivät viheltämättä. Taktisesti Tshekki kuitenkin onnistui hyvin ja mm. pystyi jäädyttämään peliä toisessa erässä, niinpä erä jäi maalittomaksi. Kolmannen erän puolustuspeli riitti torjumaan suomalaisten hyökkäykset. Erän ainoan maalin teki Jussi Jokinen, mutta se ei riittänyt tällä kertaa nostamaan Suomea mitaleille.

 

 

Slovakia finaaliin, Tshekki pronssipeliin 1 - 3 (0 - 1, 1 - 0, 0 - 2)

Tshekki - Slovakia oli kuin taistelua sotatantereella. Ottelu oli erittäin fyysistä, vauhdikasta, loukkaantumisia ja sitä pelattiin vahvalla tunteella. Ensimmäisessä erässä Slovakian avausmaali 0 – 1 Miroslav Satan.  Toisessa erässä Michael Frolik tasoitti, mutta kolmannen erän alussa jälleen Miroslav Satan alivoimalla 1 – 2, komean yksilösuorituksen päätteeksi. Slovakit puolustivat viisaasti ja hyökkäsivät vauhdilla.  Kolmatta erää oli pelattu vajaa viisi minuuttia, kun Slovakia lisäsi johtoaan 1 – 3:een, maalintekijänä Libor Hudacek. Slovakian avainpelaajia olivat maalivahti Jan Laco joka torjui ottelussa 36 laukausta ja Miroslav Satan.

 

Venäjä finaaliin, Suomi pronssipeliin  6 - 2 (2 - 1, 2 - 0, 2 - 1)

Suomi aloitti ottelun loistavasti, vauhtia, taklauksia ja hyviä laukauksia.  Ensimmäisen erän ensimmäinen vartti oli Suomen hallintaa. Venäläiset olivat hitaita ja vaikeuksissa suomalaisten nopean liikkeen ja taklausten kanssa. Ottelun avausmaalin laukoi Janne Niskala siniviivalta. Venäläiset saivat kuitenkin hyviä hyökkäyksiä ja Yevgeni Malkin oli pitelemätön. Kaksi maalia ensimmäisessä erässä ja kolmas maali toisessa erässä, osoittivat minkälainen peluri Yevgeni Malkin on. Hattutemppu ja Venäläiset olivat haltioissaan. Jäälle lensi punaisia hattuja Malkin hattutempun merkiksi. Muita Venäjän maalintekijöitä olivat Alexander Ovechkin, Denis Kokarev ja Sergei Shirokov. Suomen maalintekijät olivat Janne Niskala ja Mikael Granlund. 

 

Tshekki pudotti Ruotsin mitalipeleistä 3 - 4 (1 - 2, 1 - 1, 1 - 1)

Ruotsi on hehkuttanut joukkuettaan maailmanmestarina, mutta nyt otti ohraleipä ja ottelut katkesivat puolivälieriin. Tshekki oli lopussa parempi. Kolmannen erän alussa Ruotsin ahdinko näytti jo helpottavan. Vain 45 sekuntia ehdittiin pelata kun Ruotsin Victor Eriksson tasoitti ottelun 3 - 3:een. Edellisessä erässä Henrik Zetterberg oli kaventanut 45 sekuntia ennen erän loppua 2 - 3:en ja kolmannen erän alku oli ruotsalaisten juhlaa. Näytti siltä että Ruotsi olisi saanut uuden vaihteen päälle, mutta tshekit eivät antaneet tilaa ja hyökkäsivät rohkeasti Ruotsin maalille. Tshekkien sankari oli Milan Michalek, hän ampui ottelun voittomaalin 29 sekuntia ennen ottelun päätösvihellystä. Ruotsi oli lyöty ja tshekit matkaavat Helsinkiin.  Tshekin välierävastustajaksi asettuu lauantaina Slovakia.

 

Suomi pudotti USA:n mitalipeleistä 2 - 3 (0 - 0, 1 - 1, 1 - 2)

Suomi pelasi loistavan ottelun USA:ta vastaan. Valtavan työmäärän tehneet joukkueet taistelivat viimeiseen hetkeen. Ottelun sankariksi nousi Jesse Joensuu, joka teki ottelussa kaksi maalia, ottelun avausmaalin ja ottelun ratkaisseen voittomaalin 9 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Suomi jatkaa neljän parhaan joukossa mitaliotteluihin, välierät pelataan lauantaina ja mitaliottelut sunnuntaina. Suomen vastustajaksi välieräotteluun lauantaina, 19.5. asettuu kovaa tulosta tehnyt Venäjä.

 

Slovakia pudotti Kanadan mitalipeleistä 3 - 4 (1 - 2, 2 - 0, 0 - 2)

Kisojen ehkä suurin yllätys nähtiin puolivälierissä jossa Kanada - Slovakia päättyi Slovakian voittoon 3 - 4. Slovakia tasoitti kolmannen erän alussa ottelun 3 - 3:een Milan Bartovicin komealla yksilösuorituksella. Slovakit olivat alakynnessä, mutta tekivät hyviä hyökkäyksiä maalille. Ottelu kääntyi Slovakialle ja kun Kanadan Ryan Nugent-Hopkins otti tyhmän jäähyn, pääsi Slovakia pyörittämään ylivoimaa, saamatta kuitenkaan maalia. Ryan Getzlaf pisti polvitaklauksella Slovakian Juraj Mikusin sairaslistoille. Taklauksesta annettiin 2+5 min ja Slovakia tarvitsi vain 4 sekuntia kun kiekko oli Cam Wardin selän takana. Kisojen skandaalimainen yllätys on nähty.

 

Venäjä pudotti Norjan mitalipeleistä 5 - 2 (2 - 1, 0 - 1, 3 - 0)

Venäjä hallitsi ottelua, mutta Norja roikkui ottelussa mukana kaksi erää. Kolmannen erän alun voittomaali ja kaksi maalia vielä lisää takasivat venäläisille selkeän voiton. Maalivahtien torjunnat 19 - 40 kertoo paljon ottelun luonteesta, Venäläiset laukoivat kaikkiaan 45 laukausta kohti maalia.

 

Pekka Marjamäki 18.12.1947 - 10.5.2012

Ennen Ranska - Suomi pelin alkua Veli-Pekka Ketola piti muistopuheen sydänkohtaukseen kuolleen Pekka Marjamäen muistolle. Pekka Marjamäki oli suomalainen leijonalegenda, joka pelasi Suomen maajoukkueessa kymmenet MM-kisat ja kahdet olympialaiset. Pekka Marjamäki aateloitiin 1990 Suomen Hall of Fameen ja 1998 IIHF:n kunniagalleriaan.

 

Pelisysteemi

Vuonna 2012 MM-kisoissa otetaan käyttöön uusi pelisysteemi, jossa kisoihin osallistuvat 16 maata jaetaan kahteen kahdeksan joukkueen lohkoon.

MM-kisat pelataan 4.-20.5. Suomen joukkueen lohko pelataan Helsingin Hartwall Areenassa, toisena pelipaikkana toimii Tukholman Ericsson Globe, jossa Ruotsi pelaa. Suomen lohkossa pelaavat myös Kanada, USA, Sveitsi, Slovakia, Valko-Venäjä, Ranska ja Kazakstan. Ruotsin isännöimässä lohkossa pelaavat myös Venäjä, Tshekki, Saksa, Norja, Latvia, Tanska ja Italia.

Kummassakin lohkossa pelataan ensin 28 ottelun alkusarja, jossa jokainen joukkue pelaa kerran kaikkia lohkon muita joukkueita vastaan. Alkusarjan pelejä tulee näin seitsemän nykyjärjestelmän kuuden pelin sijaan. Jatkossa myös alkusarjan otteluparit ovat tiedossa ennakkoon.

Alkusarjalohkojen neljä parasta joukkuetta jatkavat lohkojen sisällä pelattaviin neljännesfinaaleihin, kun taas muiden pelit loppuvat ja viimeiseksi sijoittuneet joukkueet putoavat sarjaporrasta alemmas.

Neljännesfinaaleiden voittajat etenevät Helsingissä pelattaviin semifinaaleihin ja mitalipeleihin. Yhteensä 2012 MM-kisoissa pelataan 64 ottelua. [IIHF]

 

Tuomarit

Suomalaistuomarit MM-kisoihin nimettiin viime syksynä. Päätuomareina MM-kisoissa toimivat Antti Boman ja Jari Levonen sekä linjatuomareina Masi Puolakka ja Sakari Suominen.

MM2012 Suomalaiset jääkiekkotuomarit MM-kisoissa

 

 Lohko H 

Joukkue Pelejä Voitot Jatkoaika
voitot
Jatkoaika
tappiot
Tappiot Maaliero Tehdyt
maalit 
  Päästetyt
maalit
Pisteet
CAN 7 6 0 1 0 +20 35 : 15 19
USA 7 4 2 0 1 +15 32 : 17 16
FIN 7 5 0 0 2 +7 21 : 14 15
SVK 7 5 0 0 2 +8 21 : 13 15
FRA 7 3 0 0 4 -11 21 : 32 9
SUI 7 2 0 0 5 -5 16 : 21 6
BLR 7 1 0 0 6 -12 11 : 23 3
KAZ 7 0 0 1 6 -22 11 : 33 1

 

 Lohko S

Joukkue  Pelejä Voitot Jatkoaika
voitot
Jatkoaika
tappiot
Tappiot Maaliero Tehdyt
maalit
  Päästetyt
maalit
 
Pisteet
RUS 7 7 0 0 0 +19 27 : 8 21
SWE 7 6 0 0 1 +14 29 : 15 18
CZE 7 4 1 0 2 +13 24 : 11 14
NOR 7 4 0 1 2 +14 33 : 19 13
LAT 7 2 0 0 5 -8 11 : 19 6
GER 7 2 0 0 5 -17 14 : 31 6
DEN 7 1 0 1 5 -10 13 : 23 4
ITA 7 0 1 0 6 -25 6 : 31 2

 

Pudotuspelit

   Puolivälierät         Välierät       Loppuottelu

 

                                              Pronssiottelu

V = voittaja, H= häviäjä, 57= ottelunumero

 

Loppusijoitukset

1.   Venäjä
2.   Slovakia
3.   Tshekki
4.   Suomi
5.   Kanada
6.   Ruotsi
7.   USA
8.   Norja
9.   Ranska
10. Latvia
11. Sveitsi
12. Saksa
13. Tanska
14. Valkovenäjä
15. Italia
16. Kazakstan

 

Ottelut ja tulosseuranta

Suomen aikaa

Ottelu
pvm.
Alkaa
klo
Ottelu
no
Koti - Vieras Lopputulos JUNNUT.com
04.05.   12:15 1     USA - FRA 7 - 2 (1 - 1, 3 - 1, 3 - 0)  
04.05. 13:15 GER - ITA 3 - 0 (1 - 0, 1 - 0, 1 - 0)  
04.05. 16:15 CAN - SVK 3 - 2 (1 - 0, 2 - 1, 0 - 1)  
04.05.   17:15 CZE - DEN 2 - 0 (0 - 0, 1 - 0, 1 - 0)  
04.05. 20:15 5  BLR - FIN 0 - 1 ( 0 - 1, 0 - 0, 0 - 0) JUNNUT.com 
04.05. 21:15 SWE - NOR 3 - 1 (1 - 0, 1 - 1, 1 - 0)  
05.05. 15:00 SUI - KAZ 5 - 1 (2 - 0, 3 - 1, 0 - 0)  
05.05. 17:15 LAT - RUS 2 - 5 (1 - 0, 0 - 2, 1 - 3)  
05.05. 19:00 9 CAN - USA 4 - 5 (1 - 1, 1 - 1, 2 - 2, 0 - 1)  
05.05. 21:15 10  SWE - CZE 4 - 1 (1 - 0, 1 - 0, 2 - 1)  
06.05. 12:15 11  FRA - KAZ 6 - 3  (3 - 1, 1 - 1, 2 - 1)  
06.05. 13:15 12  DEN - ITA 3 - 4 (0 - 2, 3 - 1, 0 - 0, 0 - 1)  
06.05. 16:15 13 FIN - SVK 1 - 0 (1 - 0, 0 - 0, 0 - 0) JUNNUT.com
06.05. 17:15 14 RUS - NOR 4 – 2 (0 - 0, 3 - 2, 1 - 0)  
06.05. 20:15 15  SUI - BLR 3 - 2 (2 - 1, 0 - 1, 1 - 0)  
06.05. 21:15 16 GER - LAT 2 - 3 (0 - 1, 2 - 1, 0 - 1)  
07.05. 16:15 17  FRA - CAN 2 - 7 (1 - 4, 1 - 1, 0 - 2)  
07.05. 17:15 18 CZE - NOR 4 - 3 (1 - 1, 1 - 1, 1 - 1, 0 - 0, 1 - 0)  
07.05. 20:15 19 USA - SVK 2 - 4 (1 - 3, 1 - 0, 0 - 1)  
07.05. 21:15 20 DEN - SWE 4 - 6 (1 - 4, 1 - 2, 2 - 0)  
08.05. 16:15 21 BLR - KAZ 3 - 2 (0 - 1, 3 - 1, 0 - 0)  
08.05. 17:15 22 LAT - ITA 5 - 0 (1 - 0, 2 - 0, 2 - 0)  
08.05. 20:15 23 FIN - SUI 5 - 2 (1 - 0, 2 - 2, 2 - 0) JUNNUT.com
08.05. 21:15 24 RUS - GER 2 - 0 (1 - 0, 0 - 0, 1 - 0)  
09.05. 16:15 25 SVK - KAZ 4 - 2 (1 - 1, 1 - 0, 2 - 1)  
09.05. 17:15 26  NOR - ITA 6 - 2 (2 - 1, 2 - 1, 2 - 0)  
09.05. 20:15 27 CAN - SUI 3 - 2 (0 - 1, 1 - 0, 2 - 1)  
09.05. 21:15 28 SWE - GER 5 - 2 (1 - 1, 2 - 1, 2 - 0)   
10.05. 16:15 29 USA - BLR 5 - 3  2 - 1, 1 - 1, 2 - 1)  
10.05. 17:15 30 DEN - RUS 1 - 3 (1 - 2, 0 - 1, 0 - 0)  
10.05. 20:15 31 FRA - FIN 1 - 7 (0 - 1, 0 - 4, 1 - 2) JUNNUT.com
10.05. 21:15 32 CZE - LAT 3 - 1 (0 - 0, 1 - 1, 2 - 0)  
11.05. 16:15 33 KAZ - USA 2 - 3 (0 - 0, 1 - 1, 1 - 1, 0 - 1)  
11.05. 17:15 34 ITA - CZE 0 - 6 (0 - 2, 0 - 3, 0 - 1)  
11.05. 20:15 35 FIN - CAN 3 - 5 (2 - 0, 1 - 3, 0 - 2) JUNNUT.com
11.05. 21:15 36 RUS - SWE 7 - 3 (1 - 2, 2 - 1, 4 - 0)  
12.05. 12:15 37 SVK - BLR 5 - 1 (1 - 0, 4 - 1, 0 - 0)  
12.05. 13:15 38 NOR - LAT 3 - 0 (1 - 0, 2 - 0, 0 - 0)  
12.05. 16:15 39  SUI - FRA 2 - 4 (0 - 1, 2 - 1, 0 - 2)  
12.05. 17:15 40  GER - DEN 2 - 1 (0 - 0, 1 - 1, 1 - 0)  
12.05. 20:15 41  KAZ - CAN 0 - 8 (0 - 1, 0 - 2, 0 - 5)  
12.05. 21:15 42 ITA - SWE 0 - 4 (0 - 2, 0 - 1, 0 - 1)  
13.05. 16:15 43  FIN - USA 0 - 5 (0 - 1, 0 - 2, 0 - 2) JUNNUT.com
13.05. 17:15 44  RUS - CZE 2 - 0 (1 - 0, 0 - 0, 1 - 0)  
13.05. 20:15 45  SUI - SVK 0 - 1 (0 - 1, 0 - 0, 0 - 0)  
13.05. 21:15 46  GER - NOR 4 - 12 (0 - 3, 1 - 6, 3 - 3)  
14.05. 16:15 47 BLR - FRA 1 - 2 (1 - 0, 0 - 1, 0 - 1)  
14.05. 17:15 48  LAT - DEN 0 - 2 (0 - 0, 0 - 2, 0 - 0)  
14.05. 20:15 49 KAZ - FIN 1 - 4 (0 - 0, 0 - 3, 1 - 1) JUNNUT.com
14.05. 21:15 50 ITA - RUS 0 - 4 (0 - 1, 0 - 2, 0 - 1)  
15.05. 12:15 51 CAN - BLR 5 - 1 (1 - 1, 3 - 0, 1 - 0)  
15.05. 13:15 52 NOR - DEN 6 - 2 (0 - 0, 5 - 0, 1 - 2)  
15.05. 16:15 53 SVK - FRA 5 - 4 (2 - 2, 1 - 1, 2 - 1)  
15.05. 17:15 54 CZE - GER 8 - 1 (3 - 1, 3 - 0, 2 - 0)  
15.05. 20:15 55 USA - SUI 5 - 2 (0 - 0, 2 - 1, 3 - 1)  
15.05. 21:15 56  SWE - LAT 4 - 0 (2 - 0, 1 - 0, 1 - 0)   
17.05. 13:00 57 PV CAN - SVK 3 - 4 (1 - 2, 2 - 0, 0 - 2)  
17.05. 15:45 58 PV RUS - NOR 5 - 2 (2 - 1, 0 - 1, 3 - 0)  
17.05. 18:30 59 PV USA - FIN 2 - 3 (0 - 0, 1 - 1, 1 - 2) JUNNUT.com
17.05. 21:15 60 PV SWE - CZE 3 - 4 (1 - 2, 1 - 1, 1 - 1)  
19.05. 14:30 61 VE RUS - FIN 6 - 2 (2 - 1, 2 - 0, 2 - 1) JUNNUT.com
19.05. 18:30 62 VE CZE - SVK 1 - 3 (0 - 1, 1 - 0, 0 - 2)  
20.05. 16:00 63 PRONSSI FIN - CZE 2 - 3 (1 - 3, 0 - 0, 1 - 0) JUNNUT.com
20.05. 20:30 64 FINAALI RUS - SVK 6 - 2 (1 - 1, 3 - 0, 2 - 1)  

 PV = puolivälierät, VE = välierät

 

 Katso IIHF videot

 

Jääkiekon MM-juhlat 2011 Oulussa

Päästäänkö tänä vuonna nostelemaan mestaruuskannua?

2011 Maailman Mestareita Kauppatorilla Oulussa 25.5.2011
Kansalaisjuhlassa Oulussa olivat paikalla kaikki kuusi pohjois-suomalaista Kärppä-taustaista pelaajaa: Juhamatti Aaltonen, Mikael Granlund, Topi Jaakola, Lasse Kukkonen, Janne Pesonen ja Mika Pyörälä. [junnut.com]

 

Aikaisemmin JUNNUT.com-sivuilla

Suomi päihitti Norjan Rovaniemellä ja Vaasassa
14. Pohjois-Suomen jääkiekkopäivät 2011
Oulussa yli 20 000 juhli jääkiekon 2011 MM-sankareita
Mikael Granlundin ilmaveivistä postimerkki
Oulussa juhlitaan MM-kultaa
Jääkiekon MM-kisat 2011 Slovakiassa
Jääkiekon MM-kisat 2012 Suomessa, SJL infoa


 

Liitteet:

Vuoden 2012 maailmanmestarit, Venäjän joukkue
Media All Stars
Valmentajien valitsemat parhaat pelaajat joukkueittain
Suomen joukkueen pelaajien tilastot

Lähteet ja linkit:

IIHF
Suomen Jääkiekkoliitto
Leijonat.fi

Kommentit:

Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kommentoida -> rekisteröidy tästä tai kirjaudu sisään


Kirjoittaja:
  pvm:
1 - 0 / 0 kplHAKU:UUSIMMAT:


Junnut.com -sivusto 20 vuotta

Maanantai 3.6.2019 Oulu


Oulun Kärpät pudotuspeleissä 2019

Perjantai 22.3.2019 Oulu


Urheilugaala 2019

Torstai 17.1.2019 Oulu


Oulu - Rauma, Naisten Superpesis

Sunnuntai 10.6.2018 Oulu

Tamma- ja varsanäyttely

Perjantai 1.6.2018 OuluUutiset sivuillesi?
Luettu: 8 019 kertaa
Uutisia on luettu 8 401 859 kertaa
3.6.2009 jälkeen
Tietoa JUNNUT. com sivuston ylläpitäjistä ja materiaalista

Sivuja on ladattu 18 213 228 kertaa
19.9.2009 jälkeen

PALAUTE JA AINEISTO:

sampo.anttila(at)junnut.com tai webmaster(at)junnut.com

SIVUSTOSTA:

Sivusto on yksityisten henkilöiden ylläpitämä. Tarkista aina tietojen oikeellisuus lähteestä. Ylläpitäjät eivät vastaa virheellisestä tai muutoin väärästä tiedosta eikä sen mahdollisesti aiheuttamista vahingoista. Oikeudet muutoksiin pidätetään. Juttujen kommentit ovat niiden kirjoittajien mielipiteitä ja kannanottoja. Asiattomat kommentit pyritään karsimaan pois.

KUVAT, VIDEOT JA TEKSTIT:

Sivustolla oleva aineisto on tekijänsuojalain alaista eikä sitä saa luvatta käyttää.

Junnut.com on junioritoimintaan painoittunut uutispalvelu.
Lue sivuston historiasta: Yli 10-vuotta junioritoiminnan uutisia

Toteutus: visark.com