<

Kiekko-Laser ajautumassa konkurssiin, seuran pelit pelattu

Sampo Anttila 05.12.2011 Oulu

Kiekko-Laserin viimeiseksi otteluksi jäi lauantaina 3.12. Vaasassa pelattu Sport - K-Laser ottelu. Seuran antaman tiedotteen mukaan Kiekko-Laser on luopunut 5.12.2011 velkasaneeraukseen hakeutumisesta ja edessä on konkurssi.

 

Kiekko-Laser

Kiekko-Laser - LeKi 16.9.2011. JUNNUT.com

"Kiekko-Laser on päättänyt luopua velkasaneeraukseen hakeutumisesta vaikean taloustilanteen takia. Sen myötä seura ei pysty jatkamaan pelaamista Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla, Mestiksessä. Seuran pelaajille ja valmennusjohdolle on tiedotettu asiasta aamuharjoitusten jälkeen.

Seura tekee yhdessä lakimiesten kanssa lopullisen päätöksen maanantaipäivän aikana, jonka jälkeen käräjäoikeus päättää seitsemän päivän konkurssiajan ajankohdasta.

Kiekko-Laserin pelaajat ja valmennusjohto ovat taistelleet erinomaisesti hankalien aikojen keskellä ja seurassa toivotaankin heille kaikkea hyvää jatkoa ajatellen." [Kiekko-Laser 05.12.2011 ]

 

Kiekko-Laser on perustettu vuonna 2005 ja nousi Mestikseen 2010. Mestikseen nousu merkitsi myös tiiviimmän yhteistyön alkua Oulun Kärppien kanssa. Seurat solmivat yhteistyösopimuksen kesällä 2010. Nuoret kärppä-pelaajat ovat pelanneet K-Laserin joukkueen riveissä ja saaneet joustavan mahdollisuuden kehittyä SM-liigapelaajiksi.

K-Laserin ongelmat kärjistyivät toisen kauden alkuun. Kiekko-Laser käynnisti kesäkuussa yhtiöittämisen ja seuran muuttamista osakeyhtiöksi.  Heinäkuun puolivälissä ilmoitettiin "Noin kuukausi sitten aloitettu osakeanti on lähtenyt hyvin liikkeelle, omistajiin kuuluvat tällä hetkellä tuoreet jääkiekon maailmanmestarit Juhamatti Aaltonen ja Lasse Kukkonen, sekä NHL-maalivahti Pekka Rinne. Lisäksi yhtiön tämän hetkisiin omistajiin kuuluu oululaisia liike-elämän ihmisiä ja yrityksiä."

Kiekko-Laserista osakeyhtiö, osakkaiksi Aaltonen, Kukkonen, Rinne, ...

Tarkoituksena oli parantaa taloudellista tilaa, mutta osakekauppa ei tuonut toivottua tulosta. Syskuussa seuran toiminnanjohtaja Sami Toivonen vetosikin yrityksiin, yleisöön ja yhteistyökumppaneihin, taloustilanteen parantamiseksi kausikorttiostoilla, yhteistyösopimuksin ja osakemerkinnöin. Kärppien taloudellinen tuki ja muu tuloutus antoi seurajohdolle uskoa tulevaisuuteen ja Kiekko-Laser ilmoitti, ettei se luovu sarjapaikasta ja jatkaa Mestiksessä.

Kärppien ja muiden tahojen antama taloudellinen ja pelillinen tuki ei riittänyt nostamaan Kiekko-Laserin taloudellista tilannetta riittävästi, vaan ajauduttiin taloudellisen ahdingon kautta seuran toiminnan lakkauttamiseen. Konkurssimenettely käynnistyi kun verohallinto ja Pro Dealers hakivat yli 100 000 € saataviaan Kiekko-Laserilta syykuun lopulla. Kiekko-Laserin velat lienevät yli 300 000 €.

Kiekko-Laser - Hokki 27.9.2011. JUNNUT.com

Kärppien urheilutoimen johtaja Harri Aho harmitteli yhteistyökumppanin pelien päättymistä. Yhteistyötä tullaan suuntaamaan muihin Mestis-seuroihin. Ennen Kiekko-Laserin kanssa alkanutta yhteistyötä, nuoret kärppäpelaajat pelasivat Kajaanin Hokin riveissä. Ehkä sama kuvio tulee toistumaan?

Yhden seuran jäädessä pois Mestiksen otteluohjelmasta, pelejä on vähemmän. Seuroille syntyy tappioita pois jäävistä peleistä, ja otteluohjelmiin tehtävistä muutoksista.   Mestisseurojen taloudet ovat tiukoilla ja onkin toivottavaa, että uusia pettymyksiä ei nähdä.

Kiekko-Laser sijoittui Mestiksen sarjataulukossa toiseksi viimeiseksi, runkosarjan pelejä ehti olla 27 ja pisteitä kertyi 29. Voittoja tuli 10 joista 6 jatkoajalla. Peleihin valmistautumista ja pelaamista vaikeutti lähes jatkuva pelaajarotaatio.  

Pelaajat ja toimihenkilöt joutuvat hakemaan saataviaan palkkaturvan kautta. Pelaajat ovat vapaita siirtymään uuteen seuraan.

Oulun alueella on ollut urheiluseurojen taloudellisten seikkojen vuoksi vaikeuksia viime vuosina muillakin alueilla kuin jääkiekossa. Urheilullisia intohimoja toteutettaessa, taloudelliset seikat jäävät helposti toiveiden ja haaveiden varaan. Tasapaino urheilullisen ja taloudellisen menestyksen välillä on taitolaji, jota hallitaan vain harvoin.

Yritysmaailmassa pyritään kehittämään johtamisen ja toiminnan laatua systemaattisesti. Yrityksissä on käytössä turvallisuuteen, johtamiseen ja toimintaan liittyviä järjestelmiä, joilla toimintaa kehitetään ja johdetaan hallitusti. Urheiluliittojen ja järjestöjen olisi aika ottaa oppia yritysten toimintatavoista ja viedä niitä seurojen käyttöön.

Ottelut kaudella 2011 - 2012

Ottelut kaudella 2010 - 2011


 

Kuvaajat:

Sampo Anttila

Lähteet ja linkit:

Kiekko-Laser
Oulun Kärpät
Mestis
Suomen Jääkiekkoliitto

Kommentit:

Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kommentoida -> rekisteröidy tästä tai kirjaudu sisään


Kirjoittaja:
  pvm:
1 - 0 / 0 kplHAKU:UUSIMMAT:


Junnut.com -sivusto 20 vuotta

Maanantai 3.6.2019 Oulu


Oulun Kärpät pudotuspeleissä 2019

Perjantai 22.3.2019 Oulu


Urheilugaala 2019

Torstai 17.1.2019 Oulu


Oulu - Rauma, Naisten Superpesis

Sunnuntai 10.6.2018 Oulu

Tamma- ja varsanäyttely

Perjantai 1.6.2018 OuluUutiset sivuillesi?
Luettu: 5 013 kertaa
Uutisia on luettu 7 734 933 kertaa
3.6.2009 jälkeen
Tietoa JUNNUT. com sivuston ylläpitäjistä ja materiaalista

Sivuja on ladattu 16 654 760 kertaa
19.9.2009 jälkeen

PALAUTE JA AINEISTO:

sampo.anttila(at)junnut.com tai webmaster(at)junnut.com

SIVUSTOSTA:

Sivusto on yksityisten henkilöiden ylläpitämä. Tarkista aina tietojen oikeellisuus lähteestä. Ylläpitäjät eivät vastaa virheellisestä tai muutoin väärästä tiedosta eikä sen mahdollisesti aiheuttamista vahingoista. Oikeudet muutoksiin pidätetään. Juttujen kommentit ovat niiden kirjoittajien mielipiteitä ja kannanottoja. Asiattomat kommentit pyritään karsimaan pois.

KUVAT, VIDEOT JA TEKSTIT:

Sivustolla oleva aineisto on tekijänsuojalain alaista eikä sitä saa luvatta käyttää.

Junnut.com on junioritoimintaan painoittunut uutispalvelu.
Lue sivuston historiasta: Yli 10-vuotta junioritoiminnan uutisia

Toteutus: visark.com