<

Kiekko-Laserista osakeyhtiö, osakkaiksi Aaltonen, Kukkonen, Rinne, ...

Sampo Anttila 14.07.2011 Oulu

Mestiksessä pelaava Kiekko-Laser on päättänyt yhtiöittää toimintansa. Osakeyhtiön toimitusjohtajaksi on valittu Sami Toivonen. Osakeannissa suurimmat osakemäärät ovat merkinneet Juhamatti Aaltonen, Lasse Kukkonen ja Pekka Rinne.

Kiekko-Laserin yhtiöittäminen käynnistyi

Kiekko-Laserin toiminnan muuttaminen osakeyhtiöpohjaiseksi on käynnistynyt. Kausi 2010-2011 oli urheilullisesti tavoitteiden mukainen, sillä Kiekko-Laser selvitti tiensä Mestiksen pudotuspeleihin. Taloudellisesti askel Suomi-sarjasta Mestikseen on kuitenkin ollut haasteellinen. Tilinpäätöstä ei ole vielä tehty, mutta kesäkuun lopussa päättyneen tilikauden tulos jää selkeästi negatiiviseksi muun muassa vähäisten lippu-, oheismyynti- ja yhteistyösopimustulojen takia. Vastaavanlaisen kohtalon on kokenut kaikki muutkin nousijajoukkueet koko Mestiksen historian ajan.

Kiekko-Laserin johto on kuitenkin ottanut härkää sarvista päättäen yhtiöittää seuran ja muuttaa seuran liiketoiminnan kannattavaksi. Toimintamalliksi jääkiekkoseuroissa on yleisesti päädytty osakeyhtiömuotoiseen toimintaan. Yhtiölle valittavan puheenjohtajan ja muun hallituksen kokoonpanon kasaus on vielä kesken. Hallituksen ensimmäisinä tehtävinä on löytää tapoja kasvattaa seuran tuloja ja saattaa seuran talous tasapainoon. Noin kuukausi sitten aloitettu osakeanti on lähtenyt hyvin liikkeelle, omistajiin kuuluvat tällä hetkellä tuoreet jääkiekon maailmanmestarit Juhamatti Aaltonen ja Lasse Kukkonen, sekä NHL-maalivahti Pekka Rinne. Lisäksi yhtiön tämän hetkisiin omistajiin kuuluu oululaisia liike-elämän ihmisiä ja yrityksiä. Seuran taustalle toivotaankin mahdollisimman laajaa kokoonpanoa eri alojen ihmisistä ja yrityksistä, jolloin saamme varmistettua alueen kiekkoilijoille leveämmän kehitysväylän ja terveen kilpailutilanteen myös tulevaisuudessa.

Pekka Rinne

Pekka Rinne

2011 Maailman Mestareita Kauppatorilla Oulussa 25.5.2011

Keskellä Juhamatti Aaltonen ja Lasse Kukkonen 

 

Kiekko-Laserin suurimmat omistajat, Metallurg Magnitogorskinjoukkuekaverit Lasse Kukkonen ja Juhamatti Aaltonen, sekä Nashville Predatorsin maalivahti Pekka Rinne kommentoivat Kiekko-Laserin omistustaan ”Haluan olla mukana huolehtimassa, että Oulussa on Pohjois-Suomen kiekkonuorille hyvä tie kohti ammattilaisuutta. Mestis-seura on pelaajan kasvattamisessa ja ammattilaisen elämän opettamisessa todella isossa osassa” –Kukkonen. ”Lähdin Kiekko-Laserin osakkaaksi sen vahvan rokkimaisen identiteetin ja tärkeän nuorten pelaajien kehitystyön takia”–Aaltonen. ”Haluan olla tukemassa omaa kasvattajaseuraani joka on aloittanut tärkeän työn oman junioriorganisaation kehittämiseksi” –Rinne.

Yhtiön toimitusjohtajan tehtävään on valittu Sami Toivonen, joka on toiminut Kiekko-Laser ry:n toiminnanjohtajana joulukuusta 2010. Yhtiön hallituksen puheenjohtaja ja hallituksen muut jäsenet tullaan julkistamaan myöhemmin. ”Tämä on askel oikeaan suuntaan. Toiminta pitää kuitenkin saada taloudellisesti kannattavaksi, joten emme voi unohtaa yleisön ja yhteistyökumppaneiden tukea. Lisäksi tulemme jatkamaan osakeantia kunnes koko yhtiön osakekanta on myyty, jolloin kaikki vanhat velvoitteet on hoidettu ja voimme aloittaa Kiekko-Laserin uuden aikakauden niin urheilullisesti kuin taloudellisesti”, Toivonen kommentoi. [Kiekko-Laser 14.7.2011]

 

Kiekko-Laser, joukkue 2011-2012

Pekka Kankaanranta
Petteri Similä

Toni Kiren
Markus Himanka
Akseli Mattila
Petri Seppänen
Joonas Ryynänen
Tommi Leinonen
Jere Ölander

Olli Julkunen
Jussi Nättinen
Jari Löfman
Ville Rajala
Janne Niva
Tomi Ståhlhammar
Harri Pälve
Jan-Mikael Juutilainen
Juho Iloviita
Teemu Huttu
Juuso Forsström

Päävalmentaja Mikko Manner
Valmentaja Teemu Käyhkö
Maalivahtivalmentaja Marko Hilli

 

Aikaisemmin JUNNUT.com -sivuilla

Kiekko-Laser pelasi ennätysyleisön edessä, HeKi kärsi tappion vasta voittolaukauskisassa 2011

Pekka Rinne Kärppien Kiekkokoulussa 2010

Oulussa yli 20 000 juhli jääkiekon 2011 MM-sankareita


 

Kuvaajat:

Sampo Anttila

Lähteet ja linkit:

Kiekko-Laser

Kommentit:

Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kommentoida -> rekisteröidy tästä tai kirjaudu sisään


Kirjoittaja:
  pvm:
1 - 0 / 0 kplHAKU:UUSIMMAT:


Junnut.com -sivusto 20 vuotta

Maanantai 3.6.2019 Oulu


Oulun Kärpät pudotuspeleissä 2019

Perjantai 22.3.2019 Oulu


Urheilugaala 2019

Torstai 17.1.2019 Oulu


Oulu - Rauma, Naisten Superpesis

Sunnuntai 10.6.2018 Oulu

Tamma- ja varsanäyttely

Perjantai 1.6.2018 OuluUutiset sivuillesi?
Luettu: 6 376 kertaa
Uutisia on luettu 8 096 693 kertaa
3.6.2009 jälkeen
Tietoa JUNNUT. com sivuston ylläpitäjistä ja materiaalista

Sivuja on ladattu 17 451 935 kertaa
19.9.2009 jälkeen

PALAUTE JA AINEISTO:

sampo.anttila(at)junnut.com tai webmaster(at)junnut.com

SIVUSTOSTA:

Sivusto on yksityisten henkilöiden ylläpitämä. Tarkista aina tietojen oikeellisuus lähteestä. Ylläpitäjät eivät vastaa virheellisestä tai muutoin väärästä tiedosta eikä sen mahdollisesti aiheuttamista vahingoista. Oikeudet muutoksiin pidätetään. Juttujen kommentit ovat niiden kirjoittajien mielipiteitä ja kannanottoja. Asiattomat kommentit pyritään karsimaan pois.

KUVAT, VIDEOT JA TEKSTIT:

Sivustolla oleva aineisto on tekijänsuojalain alaista eikä sitä saa luvatta käyttää.

Junnut.com on junioritoimintaan painoittunut uutispalvelu.
Lue sivuston historiasta: Yli 10-vuotta junioritoiminnan uutisia

Toteutus: visark.com