<

AC Oulu hakee edelleen Veikkausliigaan

Sampo Anttila 08.03.2011 Oulu

AC Oulu on lehtitietojen mukaan lähettänyt tänään 8.3. Suomen Palloliitolle (SPL) uuden lisenssihakemuksen. AC Oulun toimitusjohtaja Piispasen mukaan säännöt eivät kiellä uudelleen hakemusta ja komitean on annettava vastaus myös juridisesti perusteltuna, jos se on edelleen kielteinen, hän lisäsi

 

Eilen 7.3. SPL:n liittohallitus kokoontui ja keskusteli AC Oulun pyynnöstä käsitellä seuran liigalisenssihakemusta. SPL:n liittohallitus totesi, ettei se voi käsitellä AC Oulun liigalisenssihakemusta.

Vaikka Palloliiton liigahallituksen ei tarvinnut sääntöjen mukaan ottaa maanantaina lisenssikomitean helmikuussa hylkäämää AC Oulun liigalisenssihakemusta edes käsittelyyn, ei oululaisseura aio luovuttaa.

Sen ratkaisun myötä päätimme hakea liigapaikkaa uudestaan lisenssikomitealta uudella hakemuksella. Se lähtee vielä tänään 8.3.2011 liikkeelle käsittelyä varten, vahvisti AC Oulun toimitusjohtaja Kimmo Piispanen tiistaina iltapäivällä.

 

_________________________

Sarjapaikan ratkaisuilla kiire

AC Oulun sarjapaikka tulevalle kaudelle on epäselvä. Mikäli uusi hakemus ei tuota Veikkausliigapaikkaa, seura pelannee Ykkösessä. Ykkösessä pelaaminenkaan ei ole varmaa, ennen kuin SPL:n liittohallitus antaa luvan hakea sarjapaikkaa Ykköseen ja lisenssikomitea hyväksyy AC Oulun mahdollisen hakemuksen.

Tästä liigalisenssisotkusta on huomattavia seurauksia myös muille seuroille Veikkausliigassa ja Ykkösessä. Kummankaan sarjan lopullisia otteluohjelmia ei voi lyödä lukkoon, monilla lienee mm. painatustyöt tekemättä. Mitä pitemmälle nykyinen tilanne jatkuu, sitä enemmän vahinkoa seuroille koituu.

Suomen Palloliitto on AC Oulun saaman kohtelun vuoksi menettämässä puolen Suomen luottamusta. Sitä ei voi kiistää, etteikö AC Oulu ole ollut asioiden hoidossa myöhässä. Onkin luultavaa, että Oulussa ei pelata ensi kesänä Veikkausliigaa. Yrityksen puutteesta ainakaan AC Oulun nykyjohtoa ei voi syyttää. Toivotan onnea uudelle hakemukselle ja menestystä AC Oululle, millä sarjatasolla se sitten pelaakaan.

Sampo Anttila

_________________________

 

Suomen Palloliiton liittohallitus 7.3.2011

Seuralisenssivalituslautakunta on riippumaton

SPL:n liittohallitus totesi, että se ei voi sääntöjen mukaan käsitellä AC Oulun liigalisenssihakemusta. Riippumattoman seuralisenssivalituslautakunnan asiassa antama päätös on lisenssimääräysten 10.11 –kohdan mukaan lopullinen ja sitova.

Mikäli AC Oulu haluaa hakea sarjapaikkaa Ykköseen, sen tulee lähettää vapaamuotoinen hakemus liittohallitukselle niin, että hakemus voidaan käsitellä liittohallituksen kokouksessa maanantaina 14.3. Liittohallitus voi myöntää seuran hakemuksen perusteella AC Oululle oikeuden hakea lisenssiä Ykköseen kaudelle 2011.

Ykkösen lisenssejä käsittelevä seuralisenssikomitea päättää sarjan lisensseistä kokouksessaan 21.3.  Päätökset tehdään kaikkien hakijoiden osalta 15.3. mennessä toimitetun asiakirjamateriaalin perusteella.

[SPL 7.3.2011]

____________________________

Aikaisemmin JUNNUT.com sivuilla

Suomen Palloliitto potkaisi AC Oulun Veikkausliigasta. Valituslautakunta piti SPL:n päätöstä oikeana 
Veikkausliigaa ei täydennetä, mikäli AC Oululle ei myönnetä liigalisenssiä kaudelle 2011 
AC Oulun vastine Palloliitolle 
AC Oulu ulos Veikkausliigasta 
   
Jalkapallo


 

Lähteet ja linkit:

Suomen Palloliitto
AC Oulu
Veikkausliiga

Kommentit:

Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kommentoida -> rekisteröidy tästä tai kirjaudu sisään


Kirjoittaja:
  pvm:
1 - 0 / 0 kplHAKU:UUSIMMAT:


Junnut.com -sivusto 20 vuotta

Maanantai 3.6.2019 Oulu


Oulun Kärpät pudotuspeleissä 2019

Perjantai 22.3.2019 Oulu


Urheilugaala 2019

Torstai 17.1.2019 Oulu


Oulu - Rauma, Naisten Superpesis

Sunnuntai 10.6.2018 Oulu

Tamma- ja varsanäyttely

Perjantai 1.6.2018 OuluUutiset sivuillesi?
Luettu: 4 846 kertaa
Uutisia on luettu 8 019 048 kertaa
3.6.2009 jälkeen
Tietoa JUNNUT. com sivuston ylläpitäjistä ja materiaalista

Sivuja on ladattu 17 289 740 kertaa
19.9.2009 jälkeen

PALAUTE JA AINEISTO:

sampo.anttila(at)junnut.com tai webmaster(at)junnut.com

SIVUSTOSTA:

Sivusto on yksityisten henkilöiden ylläpitämä. Tarkista aina tietojen oikeellisuus lähteestä. Ylläpitäjät eivät vastaa virheellisestä tai muutoin väärästä tiedosta eikä sen mahdollisesti aiheuttamista vahingoista. Oikeudet muutoksiin pidätetään. Juttujen kommentit ovat niiden kirjoittajien mielipiteitä ja kannanottoja. Asiattomat kommentit pyritään karsimaan pois.

KUVAT, VIDEOT JA TEKSTIT:

Sivustolla oleva aineisto on tekijänsuojalain alaista eikä sitä saa luvatta käyttää.

Junnut.com on junioritoimintaan painoittunut uutispalvelu.
Lue sivuston historiasta: Yli 10-vuotta junioritoiminnan uutisia

Toteutus: visark.com