<

Suomen Palloliitto potkaisi AC Oulun Veikkausliigasta. Valituslautakunta piti SPL:n päätöstä oikeana.

Sampo Anttila 16.02.2011 Oulu

Valituslautakunta piti seuralisenssikomitean päätöstä oikeana, ja päätti myöhään tiistaina (15.2.) hylätä AC Oulun valituksen. Valituslautakunta katsoi, että asiassa ei ollut tullut ilmi mitään lisenssimääräysten mukaista erityisen painavaa syytä, jonka johdosta se voisi päätöksessään ottaa huomioon komitean päätöksen jälkeistä näyttöä.

 

Suomen Palloliiton (SPL) valituslautakunta on käsitellyt AC Oulun valituksen seuralisenssikomitean päätettyä evätä oululaisseuran liigalisenssihakemuksen 2. helmikuuta.

- Lisenssimääräysten 10.1 l -kohdan mukaan valituslautakunta voi erityisen painavista syistä ottaa huomioon sellaista näyttöä, joka ei ole ollut käytettävissä komitean päättäessä lisensseistä. Ensisijaisesti kyseeseen tulisivat sellaiset seikat, jotka ovat hakijasta riippumattomia ja odottamattomia, valituslautakunnan puheenjohtaja Heikki Halila kertoi.

- Olennaista on, että valituslautakunta ei ole uusi  lisenssikomitea vaan valituselin, joka tekee ratkaisun siitä, onko  lisenssikomitean päätös ollut asianmukainen. Valituslautakunta katsoo, ettei sillä ole edellytyksiä ottaa huomioon näyttöä ja selvitystä, joka on annettu lisenssikomitean tekemän päätöksen jälkeen. AC Oulun talous on kohentunut merkittävästi lisenssikomitean 2.2.2011 tekemän päätöksen jälkeen erityisesti siksi, että vasta tämän jälkeen yhteistyökumppanien kanssa on saatu aikaan sopimuksia sen varalta, että seuralle myönnetään liigalisenssi.  Lisenssikomitea oli myöntänyt seuralle lykkäystä jo viisi kertaa. Se, että lisenssihakemus ei ollut kunnossa viimeistään silloin, kun lisenssikomitea teki päätöksensä, ei johtunut seurasta riippumattomista tekijöistä vaan lähinnä huonosta hallinnosta sekä siitä, että seura ei kyennyt saamaan yhteistyökumppaneita ajoissa liikkeelle. Nämä eivät olleet sellaisia tekijöitä, jotka olisivat antaneet valituslautakunnalle mahdollisuuden ottaa huomioon 2.2.2011 jälkeistä selvitystä.

- On valitettavaa, että valituslautakunta ei voinut tehdä muuta päätöstä. Määräyksiä tulee kuitenkin soveltaa samalla tavoin kaikkiin seuroihin. Järjestelmän mukaista ei ole, että seuran taloutta ryhdytään hoitamaan vasta, kun hakemus on kertaalleen hylätty. Lisenssijärjestelmässä on suuri paino sillä, että seuran talous on tulevaa kautta ajatellen kunnossa silloin, kun sen pitää määräysten mukaan sitä olla, Halila muistutti.


AC Oulu voi valittaa SPL:n valituslautakunnan päätöksestä Urheilun oikeusturvalautakuntaan 30 päivän sisällä valituslautakunnan päätöksen tiedoksisaannista. AC Oulu voi myös hakea sarjapaikkaa miesten Ykkösestä, mikäli se tyytyy valituslautakunnan päätökseen. Palloliitto tiedottaa kauden 2011 sarjoihin mahdollisesti vaikuttavista muutoksista heti, kun se on mahdollista.

SPL:n liittohallitus päätti kokouksessaan 7.2., että Veikkausliigaa ei tulla täydentämään, mikäli AC Oululle ei myönnetä lisenssiä. Näin Veikkausliigakausi 2011 voidaan pelata 13 joukkueella.

Seuralisenssikomitea ja valituslautakunta ovat toisistaan ja Suomen Palloliitosta riippumattomia elimiä, joihin SPL:n liittohallitus nimeää asiantuntijajäseniä.

[SPL 16.2.2011]

 

Aikaisemmin JUNNUT.com sivuilla

Veikkausliigaa ei täydennetä, mikäli AC Oululle ei myönnetä liigalisenssiä kaudelle 2011. Valitus käsitellään 15.2. ja päätöksestä tiedotetaan 16.2. 
AC Oulun vastine Palloliitolle 
AC Oulu ulos Veikkausliigasta 
Jalkapallo


 

Lähteet ja linkit:

Suomen Palloliitto
AC Oulu
Veikkausliiga

Kommentit:

Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kommentoida -> rekisteröidy tästä tai kirjaudu sisään


Kirjoittaja:
  pvm:
1 - 0 / 0 kplHAKU:UUSIMMAT:


Junnut.com -sivusto 20 vuotta

Maanantai 3.6.2019 Oulu


Oulun Kärpät pudotuspeleissä 2019

Perjantai 22.3.2019 Oulu


Urheilugaala 2019

Torstai 17.1.2019 Oulu


Oulu - Rauma, Naisten Superpesis

Sunnuntai 10.6.2018 Oulu

Tamma- ja varsanäyttely

Perjantai 1.6.2018 OuluUutiset sivuillesi?
Luettu: 5 810 kertaa
Uutisia on luettu 8 012 730 kertaa
3.6.2009 jälkeen
Tietoa JUNNUT. com sivuston ylläpitäjistä ja materiaalista

Sivuja on ladattu 17 278 629 kertaa
19.9.2009 jälkeen

PALAUTE JA AINEISTO:

sampo.anttila(at)junnut.com tai webmaster(at)junnut.com

SIVUSTOSTA:

Sivusto on yksityisten henkilöiden ylläpitämä. Tarkista aina tietojen oikeellisuus lähteestä. Ylläpitäjät eivät vastaa virheellisestä tai muutoin väärästä tiedosta eikä sen mahdollisesti aiheuttamista vahingoista. Oikeudet muutoksiin pidätetään. Juttujen kommentit ovat niiden kirjoittajien mielipiteitä ja kannanottoja. Asiattomat kommentit pyritään karsimaan pois.

KUVAT, VIDEOT JA TEKSTIT:

Sivustolla oleva aineisto on tekijänsuojalain alaista eikä sitä saa luvatta käyttää.

Junnut.com on junioritoimintaan painoittunut uutispalvelu.
Lue sivuston historiasta: Yli 10-vuotta junioritoiminnan uutisia

Toteutus: visark.com