<

Veikkausliigaa ei täydennetä, mikäli AC Oululle ei myönnetä liigalisenssiä kaudelle 2011. Valitus käsitellään 15.2. ja päätöksestä tiedotetaan 16.2.

Sampo Anttila 07.02.2011 Helsinki

Suomen Palloliiton (SPL) liittohallitus päätti kokouksessaan maanantaina (7.2.) yksimielisesti, että Veikkausliigaa ei täydennetä, mikäli AC Oululle ei myönnetä liigalisenssiä kaudelle 2011. Liittohallitus teki päätöksen harkittuaan eri vaihtoehtoja ja kuultuaan päätöstä tehdessään Veikkausliigaa. AC Oulun jätti torstaina 10.2. valituksen. Valituslautakunta käsittelee asiaa 15.2. Kampittajia riittää. AC Oulu kerännyt huomattavan summan edestä yhteistyösopimussitoumuksia. SPL tiedottaa valituslautakunnan päätöksestä keskiviikkona 16.2. kello 15.00.

   

SPL:n valituslautakunnan päätös keskiviikkona

Suomen Palloliiton (SPL) seuralisenssivalituslautakunta käsittelee parhaillaan AC Oulun valitusta seuralisenssikomitean päätöksestä evätä seuran liigalisenssihakemus 2. helmikuuta.

Kokouksen jatkuessa edelleen päätös asiassa siirtyy keskiviikolle (16.2.). Suomen Palloliitto tiedottaa valituslautakunnan päätöksestä keskiviikkona 16.2. kello 15.00. [SPL 15.2.2011]

 

AC Oulun työ liigalisenssin puolesta tuonut merkittävää vankistusta talouteen

AC Oulu, toimitus 15.02.2011

AC Oulun valitus liigalisenssin epäämisestä etenee tänään tiistaina Palloliiton valituslautakunnan käsittelyyn. Valituslautakunta kokoontuu Helsingissä tänään klo 16.00.

AC Oulu on työskennellyt erittäin tiiviisti viimeiset seitsemän päivää osoittaakseen oululaisten tahtotilan ja valmiuden pelata Veikkausliigaa kaudella 2011. AC Oulu Oy on saanut kerättyä yhden viikon aikana yhteensä 339 000 euron edestä uusia yhteistyösopimussitoumuksia Oulun talousalueen yrityksiltä, yhteisöiltä ja yksityisiltä henkilöiltä.

Edellä kerrotussa luvussa eivät ole mukana jo aiemmin julkistetut yhteistyösopimukset (260 000 euroa). Lisäksi perjantaina 11.2.2011 julkisuudessa esillä olleet palkkaturvahakemukset on vedetty perusteettomina pois Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksesta. ELY-keskuksen asiantuntija Jorma Kukka on vahvistanut asian.

AC Oulu haluaa kiittää aiemmin mukaan lähteneiden lisäksi lähes viittäkymmentä yritystä sekä useita kymmeniä yksityisiä henkilöitä sitoumuksistaan pohjoissuomalaisen jalkapallon puolesta. Nyt AC Oulu voi vain toivoa, että kyseinen saavutus on tarpeeksi merkittävä näyttö jatkuvuuden takaamiseksi.

AC Oulu Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Piispanen, hallituksen jäsen Sakari Huikuri sekä seuran asianajaja ovat tiistaina paikalla Helsingissä antamassa myös suullisesti selvityksensä Palloliiton valituslautakunnalle. Vielä ei ole tietoa, tuleeko valituslautakunnan lopullinen päätös tänään vai myöhemmin. [AC Oulu, toimitus 15.02.2011]

  

Suomen Palloliiton mediatapaamisessa 11.2.2011

Palloliiton toimitusjohtaja Kimmo J. Lipponen valotti mm. lisenssiasioita ja totesi AC Oulun jättäneen torstaina valituksen liigalisenssinsä epäämisestä valituslautakunnalle. Valituslautakunta kokoontuu ensi tiistaina 15.2. käsittelemään asiaa.
[SPL 11.2.2011]

 

HS: Palkkoja rästissä viime hetkeen

AC Oulun pelilupa hylättiin viikko sitten käytännössä jo alkumetreillä. Seuralisenssikomitea halusi jokaiselta seuran palveluksessa olevalta itse allekirjoitetun vakuutuksen siitä, ettei palkkoja ole saavatta.

HS:n tietojen mukaan ainakin yksi AC Oulun palveluksessa ollut jätti paperin allekirjoittamatta. "On ihan turha huudella, että etelän miehet ovat meitä vastaan, jos asiat ovat retuperällä". sanoi palkkasaataviaan karhuava jalkapallomies.
[HS Antti Nieminen 11.2.2011]

 

SPL:n liittohallitus, Veikkausliigaa pelataan 13 joukkueella

SPL:n seuralisenssikomitea päätti yksimielisesti evätä AC Oulun liigalisenssihakemuksen kokouksessaan 2. helmikuuta. AC Oulu on kertonut valittavansa seuralisenssikomitean kielteisestä päätöksestä valituslautakuntaan. Valitus on tehtävä torstaihin 10.2. mennessä. Mikäli AC Oulu valittaa päätöksestä, käsittelee valituslautakunta asiaa ensimmäisen kerran tiistaina 15. helmikuuta. Jos AC Oululle ei myönnetä liigalisenssiä valitusmenettelynkään jälkeen, Veikkausliigakausi 2011 pelataan 13 joukkueen voimin. [SPL 7.2.2011]


 

SPL varmistamassa Pohjoisen joukkueiden poistamista Veikkausliigasta ilman pelillistä mahdollisuutta

Näyttää siltä että SPL on pannut toimeksi aikaisemman päätöksensä järjestämisen, jossa Veikkausliigaan jää kaudesta 2012 alkaen 12 joukkuetta. SPL:n liittohallitus on miehitetty puolen Suomen jäsenillä. Nyt näyttää siltä että, SPL on varmistamassa, että Pohjoisen Suomen seura AC Oulu ei saa mahdollisuutta pelillisesti osoittaa kelpoisuuttaan Veikkausliigaan. Toinen Pohjoisen Suomen liigaseura RoPs, nousi Veikkausliigaan kaudeksi 2011.  Seuraavaksi pohjoisin joukkue on FF Jaro Pietarsaaresta.

 

SPL:n liittohallitus 13.9.2010, kaudelle 2012 Veikkausliigassa 12 joukkuetta

"Suomen Palloliiton (SPL) liittohallitus kokoontui maanantaina (13.9.2010) Helsingissä käsittelemään sarjajärjestelmämuutoksia ja niiden vaikutusta sarjoista putoaviin ja nouseviin joukkueisiin.

Liittohallitus vahvisti Veikkausliigan ja miesten Ykkösen osalta 6.4. tekemänsä päätökset. Veikkausliiga pelataan vuodesta 2012 lähtien 12 joukkueen kolminkertaisena sarjana. Liigan viimeinen joukkue putoaa Ykköseen suoraan. Miesten Ykkönen pelataan vuodesta 2012 lähtien 10 joukkueen kolminkertaisena sarjana. Sarjan voittaja nousee suoraan Veikkausliigaan kahden heikoimman joukkueen pudotessa suoraan Kakkoseen." [SPL 14.9.2010]

 

AC Oulun historiaa

AC Oulu on perustettu vuonna 2002. Sen perustajaseurat ovat OLS ry, OPS ry, OTP ry ja Tervarit ry. Kaudella 2003 AC Oulu aloitti Ykkösessä. Kaudella 2006 seura nousi Veikkausliigaan, ja pelasi kaudella 2007 Veikkausliigassa mutta putosi kaudeksi 2008 Ykköseen ja lähti tavoittelemaan sarjanousua Juha Malisen valmennuksessa. Kauden loputtua AC Oulu oli neljäntenä ja jatkoi kauteen 2009 edelleen tavoitteena sarjanousu. Ennen kauden 2009 alkua perustettiin AC Oulu Oy. Kausi 2009 oli loistava jakso AC Oulun historiassa. Joukkue nousi kauden loputtua toistamiseen Veikkausliigaan.

Kausi 2010 oli AC Oululle vaikea. Kauteen lähdettiin pääosin edellisen kauden pelaajakokoonpanolla. Kauden lopulla saatiin jännittää seuran taloudellisten rahkeiden riittävyyttä ja liigapaikan säilymistä viimeiselle kierrokselle saakka. Liigapaikka säilyi pelillisin ansioin sijoittumalla sijalle 11.

AC Oulu Oy vaihtoi toimitusjohtajaa marraskuussa 2010 ja oli laittamassa talousasioita kuntoon. Kaikki näytti sujuvan suunnitelmien mukaan. Castrenin kenttä vaihtuisi kaudella 2011 Oulun Raatin urheilukeskukseen ja yleisön uskottiin palaavan seuraamaan Veikkausliigaotteluita entistä runsaslukuisemmin.  Suurimman yllätyksen järjestikin sitten Suomen Palloliitto, jonka seuralisenssikomitea eväsi AC Oulun liigalisenssin. AC Oulu on ilmoittanut valittavansa SPL:n päätöksestä.

Aikaisemmin JUNNUT.com sivuilla

AC Oulun vastine Palloliitolle 
AC Oulu ulos Veikkausliigasta 
Jalkapallo


 

Lähteet ja linkit:

Suomen Palloliitto
AC Oulu
Veikkausliiga

Kommentit:

Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kommentoida -> rekisteröidy tästä tai kirjaudu sisään


Kirjoittaja:
  pvm:
1 - 0 / 0 kplHAKU:UUSIMMAT:


Junnut.com -sivusto 20 vuotta

Maanantai 3.6.2019 Oulu


Oulun Kärpät pudotuspeleissä 2019

Perjantai 22.3.2019 Oulu


Urheilugaala 2019

Torstai 17.1.2019 Oulu


Oulu - Rauma, Naisten Superpesis

Sunnuntai 10.6.2018 Oulu

Tamma- ja varsanäyttely

Perjantai 1.6.2018 OuluUutiset sivuillesi?
Luettu: 5 235 kertaa
Uutisia on luettu 8 100 223 kertaa
3.6.2009 jälkeen
Tietoa JUNNUT. com sivuston ylläpitäjistä ja materiaalista

Sivuja on ladattu 17 459 464 kertaa
19.9.2009 jälkeen

PALAUTE JA AINEISTO:

sampo.anttila(at)junnut.com tai webmaster(at)junnut.com

SIVUSTOSTA:

Sivusto on yksityisten henkilöiden ylläpitämä. Tarkista aina tietojen oikeellisuus lähteestä. Ylläpitäjät eivät vastaa virheellisestä tai muutoin väärästä tiedosta eikä sen mahdollisesti aiheuttamista vahingoista. Oikeudet muutoksiin pidätetään. Juttujen kommentit ovat niiden kirjoittajien mielipiteitä ja kannanottoja. Asiattomat kommentit pyritään karsimaan pois.

KUVAT, VIDEOT JA TEKSTIT:

Sivustolla oleva aineisto on tekijänsuojalain alaista eikä sitä saa luvatta käyttää.

Junnut.com on junioritoimintaan painoittunut uutispalvelu.
Lue sivuston historiasta: Yli 10-vuotta junioritoiminnan uutisia

Toteutus: visark.com