<

AC Oulun vastine Palloliitolle

Sampo Anttila 05.02.2011 Oulu

Veikkausliigassa pelannut AC Oulu on jättänyt vastineen Suomen Palloliiton seuralisenssi/liigalisenssikomitean päätökseen jolla komitea eväsi AC Oulun liigalisenssin. Palloliiton liigalisenssikomitea heitti kylmää vettä AC Oulun ja pohjoisen jalkapalloilun niskaan 2.2.2011.

 

 

AC Oulun vastine liigalisenssitoimikunnan tiedotteeseen

(05.02.2011)

Jatkuvuuden periaatteen toteutumisen esittämiseksi AC Oulu Oy on toimittanut ja täyttänyt kaikki lisenssitoimikunnan yhtiöltä 11.1. vaatimat lisäselvitykset. Oululta edellytettiin seuraavaa, ennen kuin lisenssi voitiin myöntää:

Aiemmin ilmoitetusta summasta (240 000 - 260 000€) luotettava selvitys aikavälillä 11/2010-01/2011 tilille tulleista myyntisuorituksista ja solmituista yhteistyösopimuksista, 28.01.2011 mennessä yhteensä 262 388 €

Luotettava selvitys kausikorttimyynnistä

Oman pääoman vahvistaminen lisenssitoimikunnan vaatimuksen mukaisesti

yhtiöjärjestys täydellisenä tai allekirjoitettu vahvistus ettei se ole muuttunut viime vuodesta

verottajan vahvistus, ettei ole verovelkoja

puuttuvat vakuutusyhtiön vahvistukset suoritetuista maksuista

tosite, että Suomen Palloliiton (SPL) saatava on suoritettu kokonaan

sopimus harjoituskentistä koko kauden osalta

Kaikki nämä lisäselvityspyynnöt AC Oulu Oy on täyttänyt pyynnön mukaisesti. AC Oulun myynti- ja sopimuskanta on tällä hetkellä samalla tasolla muiden samankokoisilla budjeteilla toimivien liigajoukkueiden kanssa.

AC Oulu Oy:n taloushallinto ja kirjanpito ovat normaalilla pk-yritysten vaatimalla tasolla. AC Oulun taloushallinto on toimittanut liigalisenssitoimikunnan vaatimat taloussuunnitelmat (mm. jaotellut tulos- ja rahoituslaskelmat kaudelle 2011). Kirjanpito on normaali pk-yrityksen tapaan ulkoistettu osaavalle tilitoimistolle. Tämän lisäksi AC Oulu Oy seuraa taloushallintoaan ja kirjanpitoaan sähköisellä myyntireskontralla, ostoveloilla ja kassanhallinnalla. Lisenssitoimikunta on mm. vaatinut AC Oululta valmista tilinpäätöstä hallituksen ja lisenssitoimikunnan välisissä puheluissa 2.2.2011. Kyseiset paperit eivät ole valmiina monella muullakaan Veikkausliigaan 2011 jo lisenssin saaneella joukkueella.

AC Oulun tilintarkastajat ovat huomauttaneet AC Oulu Oy:tä tappiollisista tilikausista normaali tilintarkastusperiaatteiden mukaisesti. AC Oulu Oy:n hallitus on ryhtynyt toimeen tilanteen parantamiseksi välittömästä, mm. oman pääoman vahvistamisella ja myynnin lisäämisellä kaudelle 2011. Näissä toimenpiteissä on onnistuttu taloussuunnittelun mukaisesti ja toimenpiteistä on toimitettu todisteet lisensitoimikunnalle. Tilintarkastajien lausunnot eivät ole ottaneet kantaa siihen, kykeneekö AC Oulu toteuttamaan jatkuvuuden periaatetta kaudella 2011.

Lisäksi toiminnassa on 30.9.2010 tehdyn välitilinpäätöksen tilintarkastuksen mukaan ollut pieniä puutteita ostoreskontran täsmäyttämisessä, ottelutapahtumien käteistuottojen kirjaamisessa ja palkkaennakoiden täsmäyttämisessä. Kyseiset rahaerät ovat minimaalisia AC Oulu Oy:n kokonaisliikevaihtoon suhteutettuna. AC Oulu Oy:n hallitus on ryhtynyt toimenpiteisiin välittömästi kyseisen tarkennuksien jälkeen ja ongelmat on korjattu suurimmaksi osin jo varsinaisessa tilinpäätöksessä 30.11.2010. Ottelutapahtumien käteistuottojen kirjaamisessa AC Oulu Oy on ottanut käyttöön uudet käytännöt kaudelle 2011. Kyseiset käytännöt ovat olleet käytössä jo kauden 2011 otteluissa.

AC Oulun myynti on lisenssivaikeuksista huolimatta huomattavasti paremmalla tasolla kuin kaudella 2010. AC Oulu Oy ei näe mitään syytä sille, että AC Oulu Oy ei voisi toteuttaa jatkuvuuden periaatetta lisenssikauden loppuun. Tästä johtuen AC Oulu valittaa lisenssitoimikunnan päätöksestä valituslautakuntaan.

AC Oulu Oy tiedottaa valitusprosessin etenemisestä lisää tiistaina.

AC Oulu Oy:n hallitus ja johto

[AC Oulu 5.2.2011]

 

Aikaisemmin JUNNUT.com sivuilla

 AC Oulu ulos Veikkausliigasta

 


 

Kuvaajat:

Aki Anttila

Lähteet ja linkit:

Suomen Palloliitto
AC Oulu
Veikkausliiga

Kommentit:

Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kommentoida -> rekisteröidy tästä tai kirjaudu sisään


Kirjoittaja:
  pvm:
1 - 0 / 0 kplHAKU:UUSIMMAT:


Junnut.com -sivusto 20 vuotta

Maanantai 3.6.2019 Oulu


Oulun Kärpät pudotuspeleissä 2019

Perjantai 22.3.2019 Oulu


Urheilugaala 2019

Torstai 17.1.2019 Oulu


Oulu - Rauma, Naisten Superpesis

Sunnuntai 10.6.2018 Oulu

Tamma- ja varsanäyttely

Perjantai 1.6.2018 OuluUutiset sivuillesi?
Luettu: 5 595 kertaa
Uutisia on luettu 8 096 656 kertaa
3.6.2009 jälkeen
Tietoa JUNNUT. com sivuston ylläpitäjistä ja materiaalista

Sivuja on ladattu 17 451 827 kertaa
19.9.2009 jälkeen

PALAUTE JA AINEISTO:

sampo.anttila(at)junnut.com tai webmaster(at)junnut.com

SIVUSTOSTA:

Sivusto on yksityisten henkilöiden ylläpitämä. Tarkista aina tietojen oikeellisuus lähteestä. Ylläpitäjät eivät vastaa virheellisestä tai muutoin väärästä tiedosta eikä sen mahdollisesti aiheuttamista vahingoista. Oikeudet muutoksiin pidätetään. Juttujen kommentit ovat niiden kirjoittajien mielipiteitä ja kannanottoja. Asiattomat kommentit pyritään karsimaan pois.

KUVAT, VIDEOT JA TEKSTIT:

Sivustolla oleva aineisto on tekijänsuojalain alaista eikä sitä saa luvatta käyttää.

Junnut.com on junioritoimintaan painoittunut uutispalvelu.
Lue sivuston historiasta: Yli 10-vuotta junioritoiminnan uutisia

Toteutus: visark.com