<

Kärpät taisteluun Ässiä vastaan U20 MM-kisoista palanneiden nuorten tukemana

Sampo Anttila 10.01.2011 Oulu

Kärppäketju Junttila - Salomäki - Donskoi oli suuri positiivinen yllättäjä U20 MM-kisoissa. Nämä nuoret lahjakkuudet palaavat Kärppien SM-liigajoukkueen kokoonpanoon. Seuraavassa Kärppä-ottelussa Ässiä vastaan Hannu Aravirta on sijoittanut nuoret kolmeen ketjuun.

 

Aravirran sarjataulukko

Päävalmentaja /Hed Coach/ Hannu Aravirta, Oulun Kärpät

Päävalmentaja Hannu "Ara" Aravirta kertasi joukkueen tapahtumia ja tuloksia hänen valmentaja-aikanaan. Kärpät on pelannut 14 ottelua Aravirran johdolla. Ottelut vieraissa ovat menneet kohtuullisesti, 9 vierasottelussa joukkue on kerännyt 1,9 pistettä / peli ja viidessä kotiottelussa piste / peli. Kaikkien 14 pelin keskiarvo on 1,57 pistettä / peli.

Aravirta pitää omaa sarjataulukkoa jossa on 14 viimeistä ottelua. "Olemme sarjataulukossani 6. sijalla 22 pisteellä, kaudella hyvin menestynyt JYP on heti meidän alapuolella. Ässät on ollut kovakuntoinen joukkue ja on sarjataulukossa toisena 27 pisteellä".

Aravirran mukaan maalivahtiosasto on menestynyt hyvin. "Me on käytetty neljää maalivahtia 14 viimeisen ottelun aikana, torjuntaprosentti on 92,7 maalivahtiosasto on antanut meille mahdollisuuden pelata voitoista."

 

Kärppien sairaslista lyhenemässä

Ville Hostikka, 4.12.2010 Kärpät - Jokerit

Hostikka ensimmäistä kertaa jäällä, ehkä joku viikko menee vielä, ennen kuin hän on valmis maaliin.

Koiviston lonkka on kipeytynyt, katsotaan huomenna aamujään jälkeen, mikä tilanne on pelien suhteen.

Juho Jokinen pääsee kahden viikon kuluttua jäälle. Paraneminen etenee aikataulussa ja kuukauden päästä ottaa ensimmäisiä liukuja.

Mikko Lehtosen polvitähystys meni hyvin, sielläkin puhutaan parista viikosta.

Mikko Alikoski veti ensimmäisen täystreenin kylkivamman jälkeen ja on valmis peleihin.

 

Komulainen armeijan harmaisiin

Joonas Komulainen pakkasi vehkeet ja lähti armeijan leipiin ja on reilun kuukauden Hoksissa

 

Nuoret Ässiä vastaan tiistaina

Kärpät - Ässät, 26.10.2010

 Kärpät - Ässät peliin Aravirta asetti nuoret kolmeen ketjuun.

Tnekrat - Kreps - Kuusela
Donskoi - Karppinen - Rosa
Junttila - Kemppainen - Koskenkorva
Salomäki - St.Pierre - Keränen

Otteluohjelma, SM-liiga

   

Tämän päivän tuntemuksia U20 MM-kisoista

Menoaika oli normaalia pidempi, noin 60 tuntia. Aika nopeasti tottui aikaeroon, ennen harjoituspeliä. Tulomatka sujui ihan normaalisti.

Nuorten kisoista perjantaina palannut Kärppä-pelaajien ketju Donskoi, Junttila ja kuopus Salomäki oli nukkunut väsymystä pois.  Ensimmäisiin harjoituksiin osallistuttiin maanantaina.

Donskoilla oli päällimmäisenä kisoista vähän huono maku kun ryssittiin se Venäjä-peli.  Meillä oli kuitenkin mahdollisuudet vaikka mestaruuteen asti, mutta jos katsoo tuloksen taakse, niin me pelasimme ihan hyvää lätkää. Olin tyytyväinen oman kentän peleihin turnauksessa.  "Henkilökohtaisesti pystyin pelaamaan hyvin. Oli kiva nähdä, että siellä pelaa maailman parhaat pelaajat".

Donskoi sanoi olleensa aluksi väsynyt. - "eka yö meni huonosti, mutta sitten kun jaksoi valvoa päivät, niin illalla nukutti hyvin - jopa niin hyvin, että tänään väsytti, niin paljon että nukuin tänään ponniin. Myöhästyin aamutreeneistä"  johon Ara heitti väliin hymysuin: "kun on niin hyvä pelaaja, niin voi tulla vähän myöhemmin, varsinkin kun on oikein hyvä pelaaja". Donskoilla ei vielä oikein irronnut aamun harjoituksissa: "mutta illalla vähän punttia, niin eiköhän se huomenna lähde" Donskoi on intoa täynnä ja halajaa menestystä joukkueelle.

Junttila ja Salomäki peesasivat Donskoin lausumia. Junttila koki turnauksen hyvänä ja se oli mahtava kokemus, paljon yleisöä - jos kävi kaupassa, niin ihmiset tunnistivat ja pyysivät nimmareita. Suomen Nuorien Leijonien pelissä oli keskimäärin lähes 14 000 katsojaa / ottelu, kuudessa ottelussa oli yhteensä lähes 83 000 katsojaa, kaikista joukkueista kolmanneksi eniten katsojia. Salomäki piti myös turnausta hyvänä. Salomäki oli ensimmäisen ottelun 13. hyökkääjänä, "ei ollut mukava istua penkillä, odotin luottavaisesti mahdollisuuksia ja kun pääsin pelaamaan, niin kaikki meni hyvin". Olihan se iso turnaus, valtava kokemus. Salomäki 17 v. ehtii vielä käydä monia kisoja.

Nuoret kokivat. että kisoissa oli vauhtia enemmän kuin SM-liigassa, mutta vähemmän organisoitua peliä. Pieni kaukalo oli nopeampi, kyllä siihen tottui aika nopeasti. Pelaajista jäi mieleen erityisesti Venäjän Yevgeni Kuznetsov, hän oli taitava kaveri.

Katso mahtava kisapaketti: Jääkiekon U20 MM-kisat 2011

 

Realismia ja toiveita

He eivät pidä pelipaikkaa Kärppä-joukkueessa itsestäänselvyytenä. - Kyllä meidänkin täytyy ansaita pelipaikka. Joukkueen menestys on tärkein ja toivottavasti päästään pelaamaan.  Sijoitusta täytyy saada korkeammaksi silloin yksilötkin menestyvät.

 

Pelaajatilanne rauhoitettu

Päävalmentaja Hannu Aravirta ja urheilutoimen johtaja Harri Aho kertasivat pelaajatilannetta. Tähän hetkeen pelaajatilanne on rauhoitettu. Toivotaan että tämä joukkue alkaa kivuta ylöspäin.

Onko nuorilla vakiintuneempi tilanne? Kyllä me uskomme, että pojat pärjäävät, jokainen minuutti on ansaittava. Nyt tilanne on normalisoitunut ja lähdetään tällä joukkueella eteenpäin. Me uskomme, että siitä tulee hyvää jälkeä.

Kimmo Koskenkorva Kärpät - TPS 4.1.2011

Luulaja ei ole ollut yhteydessä meihin syksyn aikana tapaus Koskenkorvasta. Kirjoitteluun ei ole ollut katetta "Emme me ole siitä neuvotelleet".

Aravirata halusi painottaa: "Ei ole tavullakaan Luulaja ollut yhteydessä Oulun Kärppiin Koskenkorvasta, piste. Olen ollut varsin tyytyväinen, Kossu on ollut sitoutunut juttuihin ja stabiili persoona, me tarvitaan tällaista esimerkkiä. Kossu on antanut ilta toisensa jälkeen oman hyvän panoksen. "

 

Ässät vastassa tiistaina Raksilassa

Kärpät - Ässät 26.10.2010: JUNNUT.com

Ässät ovat olleet hiukan niskan päällä, Ässät on ollut aika hyvässä vireessä. Aravirta kannustaa: "Kyllä meidän pitää pelata paremmin, meidän pitää olla valmiita antamaan ensimmäinen passi yleisölle taistelemalla."

 

Kärppäjoukkue toivoo sytyttävänsä kotiyleisön kannustamaan

 Kärppäfaneja,  Kärpät - TPS 4.1.2011

Aravirta on ollut hiukan hämmästynyt Raksilan taikaan, ei ole ollut kuudettakaan pelaajaa kotijoukkueen apuna. "Kyllä meidän täytyy ansaita yleisö mukaan". Ara kiitteli vuolaasti edellisen Kuopiossa pelatun pelin kannatusta, meillä oli vahva tuki vieraskentällä.

Toivotetaan onnea peliin ja kotiyleisö kannustamaan Ässäjoukkue kumoon Raksilan Energia Areenalla.

 

Otteluohjelma 2010 - 2011

Otteluohjelma 2010 - 2011 Oulun Kärpät, SM-liiga. Linkit juttuihin ja videoihin

 

 

Linkkejä

Jääkiekon U20 MM-kisat 2011 päättyivät.
Venäjälle kultaa, Kanadalle hopeaa ja USA pronssille, Suomi 6. sijalle

Nuoret Leijonat kohtaa Venäjän karhun U20 MM-kisoissa 3.1. - voittajalla niukasti toipumisaikaa

Kärppäsopimuksia, Miikka Salomäki ja Juho Keränen jatkavat, Jonatan Hedströmin sopimus purettiin

Petri Koivisto, s. 15.11.1986 Kiiminki. Maalivahti, left

Maalivahti Ville Hostikka (s. 21.3.1985 Lappeenranta) koeajalle Kärppiin

Päävalmentaja Hannu Aravirta, Oulun Kärpät


 

Kuvaajat:

Sampo Anttila

Lähteet ja linkit:

Oulun Kärpät
SM-liiga
Jääkiekon U20 MM-kisat 2011, Buffalo, USA

Kommentit:

Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kommentoida -> rekisteröidy tästä tai kirjaudu sisään


Kirjoittaja:
  pvm:
1 - 0 / 0 kplHAKU:UUSIMMAT:


Junnut.com -sivusto 20 vuotta

Maanantai 3.6.2019 Oulu


Oulun Kärpät pudotuspeleissä 2019

Perjantai 22.3.2019 Oulu


Urheilugaala 2019

Torstai 17.1.2019 Oulu


Oulu - Rauma, Naisten Superpesis

Sunnuntai 10.6.2018 Oulu

Tamma- ja varsanäyttely

Perjantai 1.6.2018 OuluUutiset sivuillesi?
Luettu: 8 658 kertaa
Uutisia on luettu 8 100 128 kertaa
3.6.2009 jälkeen
Tietoa JUNNUT. com sivuston ylläpitäjistä ja materiaalista

Sivuja on ladattu 17 459 214 kertaa
19.9.2009 jälkeen

PALAUTE JA AINEISTO:

sampo.anttila(at)junnut.com tai webmaster(at)junnut.com

SIVUSTOSTA:

Sivusto on yksityisten henkilöiden ylläpitämä. Tarkista aina tietojen oikeellisuus lähteestä. Ylläpitäjät eivät vastaa virheellisestä tai muutoin väärästä tiedosta eikä sen mahdollisesti aiheuttamista vahingoista. Oikeudet muutoksiin pidätetään. Juttujen kommentit ovat niiden kirjoittajien mielipiteitä ja kannanottoja. Asiattomat kommentit pyritään karsimaan pois.

KUVAT, VIDEOT JA TEKSTIT:

Sivustolla oleva aineisto on tekijänsuojalain alaista eikä sitä saa luvatta käyttää.

Junnut.com on junioritoimintaan painoittunut uutispalvelu.
Lue sivuston historiasta: Yli 10-vuotta junioritoiminnan uutisia

Toteutus: visark.com