<

Kärppäsopimuksia, Miikka Salomäki ja Juho Keränen jatkavat, Jonatan Hedströmin sopimus purettiin

Sampo Anttila 21.12.2010 Oulu

17-vuotias Kärppien suurlupaus Miikka Salomäki ja 25-vuotias väkivahva Juho Keränen ovat tehneet jatkosopimuksen Oulun Kärppiin. Salomäen sopimus koskee kahta seuraavaa kautta, ja Keräsen sopimus on kolmevuotinen.

 

Urheilutoimenjohtaja Harri Aho sanoo molemmilla pelaajilla olevan parhaat vuodet ammattilaisena edessä. ”On hienoa, että pystyimme näin hyvissä ajoin varmistamaan tulevaisuutta omien kasvattien pitkillä sopimuksilla.”

Otteluohjelma, SM-liiga

 

 
   
Miikka Salomäki

”17-vuotias Salomäki on käsittämättömän vahva ja tasainen suorittaja. Salomäki on nuori, moderni jääkiekkoilija, poikkeuksellinen lahjakkuus ja hiomaton timantti. Hienoa että tällainen nuori sensaatio, jolla on sekä taitoa että kovuutta jatkaa seurassa”, päävalmentaja Hannu Aravirta toteaa.

Salomäki samoin kuin Juho Keränenkin ovat laitureita, jotka pystyvät pelaamaan myös keskushyökkääjänä. ”Keränen oli minulle tuntematon pelaaja, mutta hän on vakuuttanut monipuolisuudellaan. Hän on erinomainen alivoimapelaaja, jolla on ollut avainpelaajan asema hyvin sujuneessa alivoimassa. Keränen on kaikissa tilanteissa pelkäämätön, kiekollisena vahva kaveri, joka taklaa lujaa ja blokkaa varmasti”, Aravirta uskoo.

Alle 20-vuotiaiden MM-kisapaikkaan oikeuttavia näyttöjä parhaillaan antava Salomäki oli liigan tulokkaita. Hän on pelannut 19 ottelua tehoin 2 + 1. Raahen Teräs-Kiekosta lähtenyt hyökkääjä taisteli viime keväänä A-nuorissa kultaa ja valittiin vuoden tulokkaaksi; runkosarjassa hän teki tehot 18 + 25. Nuorten mestaruuden lisäksi hän oli voittamassa alle 18-vuotiaiden MM-pronssia.

  

Juho Keränen

Vesannon Vesakiekosta C-junnuna petopaitaan tullut Keränen teki liigadebyyttnsä kaudella 2005- 2006. Kovuutta miesten peleihin hän haki Kajaanin Hokissa kausina 2006-2008. Hyökkääjä nousi yhdeksi Mestiksen kultamitalitaistelun ratkaisupelaajaksi keväällä 2007. Seuraavana vuonna hän oli kamppailemassa Hokille hopeaa.

 

Keränen palasi kärppäpaitaan kaudella 2008 - 2009, ja kauden päätteeksi hän pokkasi SM-hopeamitalin (tehot 8 + 6). Tällä kaudella Keränen on tehnyt 25 ottelussa pisteet 5 + 6.

 

Jonatan Hedström

Ruotsalaishyökkääjä Jonatan Hedströmin sopimus purettiin yhteisymmärryksessä maanantaina. Pelaaja palaa henkilökohtaisten syiden vuoksi takaisin kotimaahansa.

[Oulun Kärpät Oy 21.12.2010]


YLE  Urheilu

Kärpissä flopannut ruotsalaishyökkääjä Ruotsin alasarjaan

 

Ruotsin jääkiekkomaajoukkueessakin esiintynyt, syyskauden SM-liigassa Kärppiä edustanut Jonathan Hedström on tehnyt odotetusti sopimuksen Ruotsin ykkösdivisioonassa pelaavan Asplövenin kanssa.

Haaparantalaisseuran ja Hedströmin välinen sopimus kattaa kuluvan kauden loppuun. Asplöven pelaa Ruotsin kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla, joten sarjatasonalennus on NHL:ssäkin pelanneelle Hedströmille kova.

- Joulupukki tuli tänä vuonna myöhään ja toi mukanaan suuren joululahjan. "Jonte" on nälkäinen ja pitää suurena mahdollisuutena joukkueen nostamisen ylöspäin sarjajärjestelmässä.

- Hän on taiteilija, ja on päivän selvää, että hän oli meille unelmavärväys, Asplövenin urheilutoimenjohtaja Magnus Lehto hehkuttaa seuransa verkkosivuilla.

Hedström ehti ennen sopimuksensa purkamista pelata Kärpissä 18 ottelua, joissa 83 NHL-ottelun mies teki vaisut kaksi maalia ja antoi 4 syöttöä.

  

Lähteet ja linkit:

Oulun Kärpät
SM-liiga
Yle Urheilu/jääkiekko

Kommentit:

Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kommentoida -> rekisteröidy tästä tai kirjaudu sisään


Kirjoittaja:
  pvm:
1 - 0 / 0 kplHAKU:UUSIMMAT:


Junnut.com -sivusto 20 vuotta

Maanantai 3.6.2019 Oulu


Oulun Kärpät pudotuspeleissä 2019

Perjantai 22.3.2019 Oulu


Urheilugaala 2019

Torstai 17.1.2019 Oulu


Oulu - Rauma, Naisten Superpesis

Sunnuntai 10.6.2018 Oulu

Tamma- ja varsanäyttely

Perjantai 1.6.2018 OuluUutiset sivuillesi?
Luettu: 6 652 kertaa
Uutisia on luettu 8 751 537 kertaa
3.6.2009 jälkeen
Tietoa JUNNUT. com sivuston ylläpitäjistä ja materiaalista

Sivuja on ladattu 19 047 806 kertaa
19.9.2009 jälkeen

PALAUTE JA AINEISTO:

sampo.anttila(at)junnut.com tai webmaster(at)junnut.com

SIVUSTOSTA:

Sivusto on yksityisten henkilöiden ylläpitämä. Tarkista aina tietojen oikeellisuus lähteestä. Ylläpitäjät eivät vastaa virheellisestä tai muutoin väärästä tiedosta eikä sen mahdollisesti aiheuttamista vahingoista. Oikeudet muutoksiin pidätetään. Juttujen kommentit ovat niiden kirjoittajien mielipiteitä ja kannanottoja. Asiattomat kommentit pyritään karsimaan pois.

KUVAT, VIDEOT JA TEKSTIT:

Sivustolla oleva aineisto on tekijänsuojalain alaista eikä sitä saa luvatta käyttää.

Junnut.com on junioritoimintaan painoittunut uutispalvelu.
Lue sivuston historiasta: Yli 10-vuotta junioritoiminnan uutisia

Toteutus: visark.com