<

Ilves - Kärpät, Kamil Krepsiä taklattiin päähän rajusti. Törkyotsikointia iltapäivälehdessä.

Sampo Anttila 02.12.2010 Oulu

Ilves - Kärpät SM-liigaottelussa Kamil Kreps taklattiin rajusti. Kreps putosi jäänpintaan ja makasi pitkään liikkumatta. Taklaaja oli Ilveksen Masi Marjamäki. Asiantuntijat pitivät taklausta törkeänä. Ottelun onnistujiin kuului jälleen Kärppien maalivahti Ville Hostikka. Hostikka kritisoi iltapäivälehtien kirjoittelua.

  

Alku  Taklauskuvat  Videotuomarin päätös  Kommentti päätöksestä   Aravirran kommetti  Krepsin toipuminen  Jatkokäsittely  Kurinpitoryhmän ratkaisu
Andersson lopettaa  Tunteet pelissä  Nyrkkitappelu  Kommentti tappelusta  Ville Hostikka

 

Kamil Kreps eliminoitiin ilveshyökkääjän toimesta

Kamil Kreps on pelannut Kärpissä kuluvalla kaudella loistavasti. Kreps on Kärppien kultakypärä, pisteitä on kertynyt 17 (8 maalia ja 9 syöttöä). Kesken jääneessä Ilves-ottelussa Kreps antoi syötön Kristian Kuuselan avausmaaliin.

Krepsin taklasi Ilveksen 25-vuotias laitahyökkääjä Masi Marjamäki (188 cm, 93 kg). Marjamäellä on 26 ottelusta 47 jäähyminuuttia. Marjamäen taklaus näytti törkeältä, suoraa päähän kohdistuneelta taklaukselta. TV-kuvasta nähtynä Marjamäki oli kelannut vauhtia ja tuli kohti Krepsiä kädet koholla ponnistaen kohti Krepsin päätä. Krepsin pää retkahti taaksepäin ja hän kaatuessaan löi päänsä jäähän.  Kreps makasi jäässä liikkumattomana pitkään, eikä pystynyt itse nousemaan saatikka luistelemaan aitioon.

 

Tältä Marjamäen taklaus näytti televisiossa

 
Kreps oli kiertänyt vauhdilla rinta-rinnan Ilves-pelaajan (Lee Mark?) varjostamana maalin taakse, jossa Ilveksen Masi Marjamäki tuli vauhdilla vastaan kädet ja maila ylhäällä kohti Krepsin päätä.


Krepsillä ei ollut mahdollisuutta väistää ja törmäys Marjamäen kyynärpäähän (ja mailaan?) oli väistämätön


Kreps sai valtavan tällin Marjamäen kädestä ja Kerpsin pää heilahti voimakkaasti taaksepäin. Marjamäki lensi törmäyksen vipuvaikutuksesta kaukalon laitaa kohden.


Krepsin pää iskeytyi jäähän hänen pudotessa jään pinnalle. Marjamäki paiskautui kaukalon reunan (korkeus n. 120 cm) yläpuolelle suojalasiin.


Kreps jäi makaamaan - ilmeisesti tajuttomana - useiksi minuuteiksi jäälle. Tuomari antoi Marjamäelle 5 minuutin rangaistuksen ryntäyksestä ja automaattisen pelirangaistuksen 20 min. Tuomio on sääntökirjan mukainen, mutta se olisi voitu tulkita myös päähän kohdistuvaksi taklaukseksi (sääntökirja, kohta 540).

Katso taklauskuvat ruutu Nelosen videolta Ilves - Kärpät 2.12.2010

Toivottavasti Kreps toipuu mahdollisimman pian pelikuntoon.

Nollatoleranssi; IIHF
NHL, päähän kohdistunut taklaus;Yle

_____________________________

Alku  Taklauskuvat  Videotuomarin päätös  Kommentti päätöksestä   Aravirran kommetti  Krepsin toipuminen  Jatkokäsittely  Kurinpitoryhmän ratkaisu
Andersson lopettaa  Tunteet pelissä  Nyrkkitappelu  Kommentti tappelusta  Ville Hostikka
_____________________________

 

 

Masi Marjamäen taklaus ei johda jatkotoimiin

Tänään 3.12.2010 - 11:06 - AS

SM-liigan tiedote torstain Ilves-Kärpät -otteluun liittyen.

Eilisessä Ilves-Kärpät -ottelussa tapahtunut Ilveksen Masi Marjamäen voimakas Kärppien Kamil Krepsiin kohdistunut taklaus on ollut videopäätuomari Niki Anderssonin tarkastelussa eilen illalla ja tänä aamuna. Lisäksi asiasta on kuultu kurinpitäjä Sampo Liusjärveä. Asian tutkinnassa on ollut käytössä SM-liigan monikameratekniikka.

Videopäätuomari on päättänyt, että asiaa ei viedä kurinpitäjän viralliseen käsittelyyn.

SM-liiga


3.12.2010 Oulu /www.junnut.com

Olipa erikonen ratkaisu videopäätuomarilta! Kaipaisin perusteluja. Selitykseksi ei kelpaa se, mitä tekniikkaa tutkinnassa on käytetty. Kameroiden lukumäärä ei voi ratkaista tapahtunutta törkeää taklausta, jossa Marjamäki kelasi kovan vauhdin eikä hän tavoitellut kiekkoa vaan maila ja kädet ylhäällä Krepsin päätä. Näyttää siltä että SM-liiga on sallimassa sellaiset otteet kaukalossa, josta seuraa pelaajien pysyviä vammautumisia. Häpeällinen päätös!

Sampo Anttila


 

Oulun Kärppien päävalmentaja ei ymmärrä SM-liigan linjausta

Aravirta: Käsittämätön linjaus liigalta

Kamil Kreps ei pelaa lauantaina. Hänellä on aivotärähdys ja tärähdysvamma niskassa ja leuassa. Kreps loukkaantui ja menetti hetkellisesti tajuntansa Ilves-ottelussa Masi Marjamäen voimakkaassa taklauksessa. ”Edelleenkin häntä huimaa ja oksettaa ja pää on kipeä.

”Taklaus oli niin täysin väkivaltainen ja vastapalloon tehty. Hämmästelen todella liigan perustelua, ettei jatkokäsittelyä tarvita, koska taklaus ei osunut päähän. Taklauksessa Krepsin tajunta hävisi ja hän kaatui täysin hervottomana jäähän. Kova on päätös liigalta: Jos näin raju ja väkivaltainen tilanne linjataan näin, mitä pitää taklattavalle tapahtua jatkossa, jotta rikkonut pelaaja saa edes ottelurangaistuksen. ”, Aravirta jyrähtää.

[Oulun Kärpät 3.12.2010]

 _________________________________

 

03.12.2010 19:36 Oulun Kärpät

Kreps voi toipua viikossa, tai sitten ei

Rajun taklauksen kohteeksi joutuneen Kamil Krepsin toipumista on vaikea ennakoida, toteaa hyökkääjän jatkotutkimuksia johtanut joukkueen lääkäri Jukka Tikanto.

”Isku päähän on ollut normaalia voimakkaampi, ja hänellä on iso verenpurkauma ohimolla sekä tyypillisiä aivotärähdyksen oireita, pahoinvointia, huimausta ja päänsärkyä. Kuvauksissa pään sisäistä näkyvää muutosta tai murtumaa ei sentään löytynyt”, Tikanto kertoo.

Tikannon mielestä yksiselitteistä toipumisennustetta on vaikea antaa. ”Normaalisti tällaisessa lievässä aivovammassa toimistotyöntekijä selviäisi viikon sairaslomalla, mutta jääkiekkoilijan osalta tilanne on erilainen. Toipumiseen menee ainakin viikko, mutta on mahdollista, että pelikuntoon pääsy kestää pitkäänkin”, Tikanto arvioi. ”Hänen tilannettaan on arvioitava päivä kerrallaan.”

[Oulun Kärpät 3.12.2010]

 

_____________________________

Alku  Taklauskuvat  Videotuomarin päätös  Kommentti päätöksestä   Aravirran kommetti  Krepsin toipuminen  Jatkokäsittely  Kurinpitoryhmän ratkaisu
Andersson lopettaa  Tunteet pelissä  Nyrkkitappelu  Kommentti tappelusta  Ville Hostikka
_____________________________

 

Tapaus Marjamäki jatkokäsittelyyn

SM-liiga 4.12.2010 - 15:11 - AS

SM-liigan toimitusjohtaja Jukka-Pekka Vuorinen on käyttänyt kurinpitosäännöstön mukaisesti oikeuttaan säännön 510 käyttämisestä ja päättänyt saattaa Masi Marjamäen Ilves-Kärpät -ottelussa 2.12.2010 suorittaman taklauksen kurinpitoryhmän käsittelyyn.

Kurinpitoryhmä käsittelee asian tiistaina 7.12.2010. Asian jatkokäsittely ei vaikuta Masi Marjamäen pelaamiseen lauantain kierroksella.

Kurinpitosäännöt; 3.3.4 Täydentävät rangaistukset (sääntö 510)

[SM-liiga 4.12.2010]

 

___________________________________  

Kurinpitoryhmä korostaa pelaajien vastuuta, Marjamäelle varoitus.

SM-liiga 7.12.2010 – ASSM-liigan kurinpitoryhmä katsoo, että Masi Marjamäen tapauksesta ei ole ilmaantunut sellaista lisämateriaalia, joka edellyttäisi uutta kurinpitokäsittelyä. Kurinpitoryhmä katsoo kuitenkin, että Marjamäen taklauksessa laiminlyödään toisen pelaajan kunnioittamista ja on antanut Marjamäelle varoituksen sille suotujen valtuuksien mukaisesti.

[SM-liiga 7.12.2010]Kurinpitoryhmä Nro 9/2010-2011

 __________________________________  

 

Niki Andersson lopettaa videotuomarina

SM-liiga 10.12.2010 - AS

SM-liigan päävideotuomari Niki Andersson lopettaa joulutauolla liigan päävideotuomaritehtävässä. Sakari Pietilä jatkaa päävideotuomarina varamiehenään tarvittaessa kauden loppuun liigan kilpailupäällikkö Arto I.Järvelä.

[SM-liiga 10.12.2010
 

_____________________________

Alku  Taklauskuvat  Videotuomarin päätös  Kommentti päätöksestä   Aravirran kommetti  Krepsin toipuminen  Jatkokäsittely  Kurinpitoryhmän ratkaisu
Andersson lopettaa  Tunteet pelissä  Nyrkkitappelu  Kommentti tappelusta  Ville Hostikka
_____________________________     

 

Tunteet pelissä

SM-liiga 10.12.2010 - JP

"Olen purkanut Niki Anderssonin kanssa asian ja hän on tullut siihen johtopäätökseen, että luopuu videopäätuomarin tehtävästä joulutauolla."

SM-liigan syksy on kohta paketissa ja takana on ollut kohtuullisen rauhallinen syksy. No saatiinhan lopulta hieman säpinää, joka toki ei koskettanut koko kiekkokansaa ja mediaa samalla tavalla kuin jos kyseessä olisi ollut pääkaupungin joukkue.Tapahtumaryöppy käynnistyi, kun syksyn aikana kiistelyä pelityylillään aiheuttanut Masi Marjamäki taklasi Kärppien "miljoonamiestä" Kamil Krepsiä. Tilanteen seurauksena Kreps loukkaantui pahasti.Päävideotuomarina ollut Niki Andersson tutki tilanteen ja päätti olla viemättä asiaa eteenpäin. Kärpissä päätös aiheutti kuohuntaa ja itse vielä henkilökohtaisesti esitin Kärpille, että käyttäisivät heille säännöissä suotua mahdollisuutta valittaa asiasta Kurinpitäjälle. Tuntemattomista syistä johtuen Kärpät ei kuitenkaan valitusoikeuttaan käyttänyt. Tästä alkoivat ongelmat.

SM-liigan kurinpitosäännöt on rakennuttu niin, että kaikista asioista on käytännössä aina oikeus valittaa tai ne on oikeus nostaa esille ylempien tahojen toimesta. Tämä tarkoittaa myös, että siinä tapauksessa asiat saattavat vaikuttaa ns. päätöksen tehneen tahon yliajamiselta. Tuomarien päätökset voi otteluvalvoja viedä eteenpäin, otteluvalvojan päätökseen voi tarttua videopäätuomari, sitten toimitusjohtaja, kurinpitäjä, kurinpitoryhmä ja liigahallitus. Ja kaiken huippuna on vielä Urheilun oikeusturvalautakunta.Tämä on järjestelmän luoma oikeus ja teoreettinen takuu siitä, että oikeus aina lopulta voittaa....Olen purkanut Niki Anderssonin kanssa asian ja hän on tullut siihen johtopäätökseen, että luopuu videopäätuomarin tehtävästä joulutauolla. Oletin, että se johtuu siitä, että nostin hänen päätöksensä uuteen tarkasteluun. Mutta keskustelumme pohjalta olen nyt varma, että kyse ei ollutkaan siitä, toki se varmaan oli piste i:n päälle.Yllätyksekseni kuulin häneltä, että todellinen syy oli pitkäaikainen kypsyminen tehtävään ja siihen haistattelun, uhkausten ja puhelinterrorin määrän, jota hän sai kokea monen asian jälkeen niin faneilta kuin valitettavasti joiltain seuroiltakin. Tunnolliselle asiaansa paneutuneelle miehelle sietokyvyn raja tuli vastaan, varsinkin kun hän teki sitä päätyönsä ohella....Jääkiekko aiheuttaa tunteita ja hyvä niin. Ilman tunnetta omaavia faneja ei lajimme olisi tällä tasolla. Siis itkekää ja huutakaa kun on paikka, mutta pidetään tunteet PELISSÄ. "Vanha" ja viisas Upi Helkovaara sanoi minulle aikanaan - Tervetuloa valtakunnan syntipukiksi. Näin se on, mutta Kollaa kestää.- Jukka-Pekka VuorinenKirjoittaja on SM-liigan toimitusjohtaja.Lue blogi kokonaisuudessaan

[SM-liiga 10.12.2010]

    

_____________________________ 

Alku  Taklauskuvat  Videotuomarin päätös  Kommentti päätöksestä   Aravirran kommetti  Krepsin toipuminen  Jatkokäsittely  Kurinpitoryhmän ratkaisu
Andersson lopettaa  Tunteet pelissä  Nyrkkitappelu  Kommentti tappelusta  Ville Hostikka
_____________________________   

  

Kamil Kreps ja Masi Marjamäki nyrkkitappelussa
Kärpät - Ilves ottelussa 6.1.2011

Kärpät - Ilves ottelua oli jäljellä reilut viisi minuuttia kun kaukalossa olleet Kamil Kreps ja Masi Marjamäki heittivät hanskat jäähän ja kävivät lyhyen nyrkkitappelun. Molemmat taistelupukarit ajettiin ulos väkivaltaisuudesta ja käytöksestä, 5 + 20 min.Myöhemmin selvisi, että pelaajat olivat sopineet tappelusta ennalta. Tappelu liittyi 2.12.2010 Ilves - Kärpät ottelussa tapahtuneeseen Marjamäen törkeään taklaukseen, jossa Kreps loukkaantui ja palasi kentälle 28.12.2010 Saipa - Kärpät otteluun.

Kamil Kreps ja Masi Marjamäki nyrkkitappelussa 6.1.2011
Kamil Kreps ja Masi Marjamäki nyrkkitappelussa Kärpät - Ilves SM-liigaottelussa 6.1.2011

"Sanoin toisen erän alussa Marjamäelle, että oletko valmis kaksintaisteluun kolmannessa erässä, jos peli on ratkennut. Olisin ollut tyhmä, jos olisin ryhtynyt taisteluun silloin, kun Kärpät pelasi vielä voitosta", kertasi Kreps, joka edellisen kerran riisui hanskansa kaksi vuotta sitten NHL:ssä.
"Itse pelissä olimme huonoja. Siinä ei ole mitään selittelemistä", Kreps puhalteli. Vaikka Marjamäki sai kunnon selkäsaunan, hän ei lähtenyt vinkumaan oikeuksiensa perään.
"Kamilille tosi iso respekti (kunnioitus). Hän kysyi reilusti etukäteen ja olisin ollut vellihousu, jos olisin kieltäytynyt. Kova jätkä, joka sai varmasti hyvityksen siitä taklauksesta, josta minulla on kyllä oma mielipide, niin kuin monella muullakin", Marjamäki puolestaan kommentoi. [Kaleva 6.1.2011]

Kärppien päävalmentaja Aravirta painotti, että hän ei ole valmentajana koskaan käskyttänyt tappeluun. Lisäksi Aravirta halusi varoittaa juniori-ikäisiä jääkiekkoilijoita tappelemasta ja edellytti junioreiden valmentajien ja joukkueen johdon poistavan tappelupukarit joukoistaan.

 

__________________________________

6.1.2011 Oulu / junnut.com

Vaikka nyrkkitappelut ovat NHL:ssä nähty ja ilmeisen laajasti hyväksytty tapa hoitaa keskinäisiä välejä, en voi hyväksyä menettelyä. Tällainen menettely oikeuden jakajien "virheiden paikkaamiseksi" johtaa väkivallan laajempaan käyttöön. Suomessa SM-liiga on ammattilais-organisaatio, jonka tulee tehdä kaikkensa väkivallan käytön estämiseksi jääkiekossa. Juniorit seuraavat SM-liigan tapahtumia, ja ottavat oppia ammattilaisten tekemisistä.Tapaus Marjamäki toi esiin SM-liigan kurinpitomenettelyjen heikkouksia, joiden suoraa seurausta olimme todistamassa. Oikeuden ottaminen omiin käsiin johtaa väkivallan kierteeseen.SM-liigahallituksella on oikeudenjakomenettelyjen osalta riskikartoituksen paikka. Kustannussyistä organisaatioiden ja menettelytapojen karsiminen on vaarallista. Väkivallan ja onnettomuuksien kustannukset nostavat vakuutusmaksuja ja ovat pahimmillaan pelaajille henkilökohtainen katastrofi.

Sampo Anttila

__________________________________

 

Ei lisärangaistuksia

Lehtitietojen mukaan Kamil Kreps ja Masi Marjamäki eivät saa SM-liigan taholta lisärangaistuksia.

"Olen saanut SM-liigalta vahvistuksen tähän asiaan. Kreps harjoitteli tänään normaalisti ja on mukana huomenna KalPa-vierasottelussa", Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho kertoi perjantaina iltapäivällä. 
 
[KALEVA 7.1.2011]

 _____________________

SM-liiga tutki väitteen Marjamäen ja Krepsin ennalta sovitusta tappelusta

SM-liigan hallituksen aiemman päätöksen mukaisesti SM-liigassa ei hyväksytä ns. järjestettyjä tappeluita. SM-liiga on tutkinut viimeviikkoisen Kärpät - Ilves -ottelun tappelun, jossa on väitetty Kamil Krepsin ja Masi Marjamäen syyllistyneen tappelun ennalta sopimiseen.

Kumpaakin pelaajaa/seuraa on kuultu asiassa ja molemmat pelaajat ovat kiistäneet tappelun ennalta sopimisen, eikä tapaukseen ole saatujen selvitysten perusteella myöskään liittynyt kolmansia tahoja. Kuulemisen perusteella johtopäätöksenä on, että asiaa ei viedä kurinpitoryhmän käsittelyyn.

[SM-liiga 11.01.2011 - AS]

 

   

_____________________________

Alku  Taklauskuvat  Videotuomarin päätös  Kommentti päätöksestä   Aravirran kommetti  Krepsin toipuminen  Jatkokäsittely  Kurinpitoryhmän ratkaisu
Andersson lopettaa  Tunteet pelissä  Nyrkkitappelu  Kommentti tappelusta  Ville Hostikka
_____________________________ 

 

 

Ville Hostikka

Ville Hostikka, Oulun Kärpät 27.11.2010

Maalivahti Ville Hostikalle Ilves - Kärpät ottelu oli jo kolmas ottelu jossa Ville oli keskeisessä roolissa Kärppien voiton takaajana. Kärpät voittivat ottelun 1 - 3 (0 - 0, 0 - 1, 1 - 2), Hostikalla oli 28 torjuntaa (16+6+6).

Ville Hostikka on pelannut Kärpissä kolme ottelua, jotka kaikki ovat päättyneet Kärppien voittoon, Villen torjuntaprosentti on lähes 95% (105 torjuttua, 6 päästettyä).

Erinomaisesti Kärppä-maalilla torjuneen ex-SaiPa maalivahdin mietteet voitokkaan Tampereen visiitin jälkeen.

Hostikan varovaiset arvostelut iltapäivälehtien kirjoittelusta koskivat ilmeisesti ainakin Ilta-Sanomia, joka uutisoi edellisen pelikierroksen jälkeen (1.2.2010) sivuillaan mm: "Hylkiöiden unelmailta. Mika Noronen loisti Raumalla, Ville Hostikka Porissa ja Jani Nieminen Tampereella" sekä Ville Hostikasta "Idän jätteestä puolen Suomen sankariksi". Tämän kaltainen otsikointi on ala-arvoista ja ihmisarvoa loukkaavaa. Julkisen sanan neuvostolla olisi töitä.

_____________________________

Alku  Taklauskuvat  Videotuomarin päätös  Kommentti päätöksestä   Aravirran kommetti  Krepsin toipuminen  Jatkokäsittely  Kurinpitoryhmän ratkaisu
Andersson lopettaa  Tunteet pelissä  Nyrkkitappelu  Kommentti tappelusta  Ville Hostikka
_____________________________


 

Kuvaajat:

Ruutu Nelonen (Krepsin tyrmäys), Sampo Anttila

Lähteet ja linkit:

Oulun Kärpät
SM-liiga
Ilves

Kommentit:

Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kommentoida -> rekisteröidy tästä tai kirjaudu sisään


Kirjoittaja: Eero
  pvm: 05.12.2010 klo: 09:42

Hurjaltahan se ryntäystapaus näytti Urho TV:n suorassa lähetyksessä. Ei kyllä ole hyvää mainosta lajille ja esimerkkiä nuorille. Hyvä, että SM-liigan toimitusjohtaja osoitti arvostelukykyä ja puuttui organisaationsa toimintaan ja laittoi pelaajalle tapaturman aiheuttaneen ryntäyksen uudelleen tutkintaan.

1 - 1 / 1 kplHAKU:UUSIMMAT:


Junnut.com -sivusto 20 vuotta

Maanantai 3.6.2019 Oulu


Oulun Kärpät pudotuspeleissä 2019

Perjantai 22.3.2019 Oulu


Urheilugaala 2019

Torstai 17.1.2019 Oulu


Oulu - Rauma, Naisten Superpesis

Sunnuntai 10.6.2018 Oulu

Tamma- ja varsanäyttely

Perjantai 1.6.2018 OuluUutiset sivuillesi?
Luettu: 8 346 kertaa
Uutisia on luettu 8 404 890 kertaa
3.6.2009 jälkeen
Tietoa JUNNUT. com sivuston ylläpitäjistä ja materiaalista

Sivuja on ladattu 18 220 148 kertaa
19.9.2009 jälkeen

PALAUTE JA AINEISTO:

sampo.anttila(at)junnut.com tai webmaster(at)junnut.com

SIVUSTOSTA:

Sivusto on yksityisten henkilöiden ylläpitämä. Tarkista aina tietojen oikeellisuus lähteestä. Ylläpitäjät eivät vastaa virheellisestä tai muutoin väärästä tiedosta eikä sen mahdollisesti aiheuttamista vahingoista. Oikeudet muutoksiin pidätetään. Juttujen kommentit ovat niiden kirjoittajien mielipiteitä ja kannanottoja. Asiattomat kommentit pyritään karsimaan pois.

KUVAT, VIDEOT JA TEKSTIT:

Sivustolla oleva aineisto on tekijänsuojalain alaista eikä sitä saa luvatta käyttää.

Junnut.com on junioritoimintaan painoittunut uutispalvelu.
Lue sivuston historiasta: Yli 10-vuotta junioritoiminnan uutisia

Toteutus: visark.com